Moje doniczkowe
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje doniczkowe
Roślinki w fajnej kondycji, jak na tę porę roku
- Paulinaaa
- 1000p
- Od: 9 sty 2013, o 15:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wreszcie dotarłam na Twoje parapety
Iza ślicznie masz rośliny
Cudowny klonik
Iza ślicznie masz rośliny
Cudowny klonik
Bardzo mi przykro, że moje kociaki zamieniły się w linki!
Nie wiem komu to przeszkadza Nie jestem w stanie tego zrozumieć. Przez takie ograniczenia odechciewa mi się pisać !!!!!!!! Wiem, że jest to wątek o kwiatach, ale to też jest mój wątek!!!!!
Ilu Forumowiczów zamieszcza zdjęcia zwierzaków, domów, pokoi, dzieci!!!!!!!!!!!!!!
Nie widziałam, aby wszystkie te zdjęcia zamieniały się w linki!!!!!!!! Rozumiem, że Wszyscy będą mieli zamieniane zdjęcia "nieroślinne" w linki!!!!!!!
Nadgorliwość jest niestety gorsza od faszyzmu!!!!!!!!
Kolejne futrzaki:
Pershing - ksywa "Bandyta"
Smoczek
Lara
Pucek
Żaba, która przekopałaby cały ogródek
Niunia1981 ja też się Cieszę, że wróciłaś Zgadnij od kogo ten cudny klonik
Filigranowa27 crossandra dopiero niedawno zakwitła, a bella ma tylko ten jeden pąk kwiatowy
Ale już w pełnym rozkwicie!
Renata1962 rośliny kwitną, bo czują wiosnę! Dzisiaj u mnie na termometrach, w słoneczku, było 15 stopni
Marcin01988 ja crossandry jeszcze nie widziałam w sprzedaży hipermarketowej! Tylko na giełdzie lub w kwiaciarni!
Emma1966 oczywiście, że moje begonie ucierpiały na urodzie Dlatego jeszcze ich nie pokazuję Tamaję białą mam zamówioną! Będzie na wiosnę!
Ewa321 zapraszam częściej i dziękuję, że mnie odwiedziłaś Klonik faktycznie jest bardzo ciekawy! Tillandsia jest dosyć sporawa!
Justus27 ja te jestem zachwycona kondycją niektórych roślin! Jak na tę porę roku wyglądają całkiem, całkiem!
Paulinaaa witaj cieplutko Dzięki za tak miłe słowa! Twoje cudeńka jednak piękniejsze
To ten fikus o którym pisałam. Dosyć duży i nie znam jego nazwy! Storczyki już widziałaś
Dendrobium fioletowe
Prymulki
Nie wiem komu to przeszkadza Nie jestem w stanie tego zrozumieć. Przez takie ograniczenia odechciewa mi się pisać !!!!!!!! Wiem, że jest to wątek o kwiatach, ale to też jest mój wątek!!!!!
Ilu Forumowiczów zamieszcza zdjęcia zwierzaków, domów, pokoi, dzieci!!!!!!!!!!!!!!
Nie widziałam, aby wszystkie te zdjęcia zamieniały się w linki!!!!!!!! Rozumiem, że Wszyscy będą mieli zamieniane zdjęcia "nieroślinne" w linki!!!!!!!
Nadgorliwość jest niestety gorsza od faszyzmu!!!!!!!!
Kolejne futrzaki:
Pershing - ksywa "Bandyta"
Smoczek
Lara
Pucek
Żaba, która przekopałaby cały ogródek
Niunia1981 ja też się Cieszę, że wróciłaś Zgadnij od kogo ten cudny klonik
Filigranowa27 crossandra dopiero niedawno zakwitła, a bella ma tylko ten jeden pąk kwiatowy
Ale już w pełnym rozkwicie!
Renata1962 rośliny kwitną, bo czują wiosnę! Dzisiaj u mnie na termometrach, w słoneczku, było 15 stopni
Marcin01988 ja crossandry jeszcze nie widziałam w sprzedaży hipermarketowej! Tylko na giełdzie lub w kwiaciarni!
Emma1966 oczywiście, że moje begonie ucierpiały na urodzie Dlatego jeszcze ich nie pokazuję Tamaję białą mam zamówioną! Będzie na wiosnę!
Ewa321 zapraszam częściej i dziękuję, że mnie odwiedziłaś Klonik faktycznie jest bardzo ciekawy! Tillandsia jest dosyć sporawa!
Justus27 ja te jestem zachwycona kondycją niektórych roślin! Jak na tę porę roku wyglądają całkiem, całkiem!
Paulinaaa witaj cieplutko Dzięki za tak miłe słowa! Twoje cudeńka jednak piękniejsze
To ten fikus o którym pisałam. Dosyć duży i nie znam jego nazwy! Storczyki już widziałaś
Dendrobium fioletowe
Prymulki
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Futrzaczko prze -cudne
Piękne storczyli i prymulki .Hoja zachwyca może i u mnie kiedyś pojawią się takie cudowne kwiatuszki
Piękne storczyli i prymulki .Hoja zachwyca może i u mnie kiedyś pojawią się takie cudowne kwiatuszki
- ewa321
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Fikus bardzo ładny - piękny nawet
I według mnie to jest Ficus elastica.
Niestety fotek nie znalazłam, ale za to są opisy i fotki, czy raczej ryciny, na dwóch stronkach.
Zerknij - rysunek na liściach jest identyczny jak u Twojego:
http://www.columbiabooksonline.com/artw ... php?id=139
https://www.pinterest.com/wimslingerlan ... gyanatomy/ - między 'walrus' a 'tacca'
A swoją drogą ciekawe, czemu nie ma fotek właśnie tej Twojej odmiany, tylko same ryciny ...
Obok storczyka zauważyłam prześliczną dracenę, bardzo podobna do kordyliny,
na punkcie której mam lekkiego fiołka
Ps - zazdroszczę sierściuszków - wygłaskaj je ode mnie
I według mnie to jest Ficus elastica.
Niestety fotek nie znalazłam, ale za to są opisy i fotki, czy raczej ryciny, na dwóch stronkach.
Zerknij - rysunek na liściach jest identyczny jak u Twojego:
http://www.columbiabooksonline.com/artw ... php?id=139
https://www.pinterest.com/wimslingerlan ... gyanatomy/ - między 'walrus' a 'tacca'
A swoją drogą ciekawe, czemu nie ma fotek właśnie tej Twojej odmiany, tylko same ryciny ...
Obok storczyka zauważyłam prześliczną dracenę, bardzo podobna do kordyliny,
na punkcie której mam lekkiego fiołka
Ps - zazdroszczę sierściuszków - wygłaskaj je ode mnie
Pozdrawiam i zapraszam
- Paulinaaa
- 1000p
Niesamowicie piękne masz futrzaki wszystkie bez wyjątku
Fajny fikus nawet nie wiedziałam, że tyle jest odmian
Fajny fikus nawet nie wiedziałam, że tyle jest odmian
Pieski i kotki przeurocze, Ty to masz prawdziwy zwierzyniec , a mnie się dziwią, że mam trzy koty i psa, przecież to nie wiele w porównaniu z Tobą . A kwiatki piękne , widać, że służy im Twoja opieka .
Co za mnogość roślin... musisz mieć strasznie szerokie parapety Na którymś z pierwszych zdjęć wypatrzyłam kawę. Jak ona się teraz miewa? Bo mam podobna i cosik słabiutko rośnie...
Pozdrawiam, Monika:)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=76198" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=76198" onclick="window.open(this.href);return false;
Bardzo się cieszę, że do mnie zaglądacie!
Futrzaki od Wszystkich wygłaskane! Trochę to trwało Aż mnie ręka rozbolała!
Renata1962 dziękuję za tak miłe słowa Hoye to piękne rośliny! Życzę Ci aby jak najszybciej znalazły się w Twoim domu!
Ewa321 dziękuję za podpowiedź! Faktycznie wygląda na figowca sprężystego! Nie ma fotek tej odmiany, bo mój egzemplarz jest jedyny i wyjątkowy
Tak faktycznie przy storczyku jest dracena! Gdyby miała jakąś odnóżkę to już by była Twoja!
Sierściuszki wygłaskane!
Paulinaaa dziękuję w imieniu futrzaków! Fikusa wzięłam, bo takiego jeszcze nie widziałam!
Emma1966 to u Ciebie też niezłe zoo Myślę o wzięciu jeszcze jednego psa, a dokładniej suni!
Kwiaty na razie jeszcze nie złożyły u mnie żadnej reklamacji Niech, by spróbowały!
Krakfix witam ciepło w moich skromnych progach Parapety może nie są za szerokie, ale jest dużo Kawa ma się dobrze - wystawiłam ją na sprzedaż, bo mam jeszcze inne! Trochę podrosła, ale faktycznie rośnie bardzo wolno! Oto ona:
A to dzisiejsze niekontrolowane zakupy
Żółte dendrobium
oraz cambria
Zaczęły kwitną hipki
White
NN - dopiero się rozwija!
Futrzaki od Wszystkich wygłaskane! Trochę to trwało Aż mnie ręka rozbolała!
Renata1962 dziękuję za tak miłe słowa Hoye to piękne rośliny! Życzę Ci aby jak najszybciej znalazły się w Twoim domu!
Ewa321 dziękuję za podpowiedź! Faktycznie wygląda na figowca sprężystego! Nie ma fotek tej odmiany, bo mój egzemplarz jest jedyny i wyjątkowy
Tak faktycznie przy storczyku jest dracena! Gdyby miała jakąś odnóżkę to już by była Twoja!
Sierściuszki wygłaskane!
Paulinaaa dziękuję w imieniu futrzaków! Fikusa wzięłam, bo takiego jeszcze nie widziałam!
Emma1966 to u Ciebie też niezłe zoo Myślę o wzięciu jeszcze jednego psa, a dokładniej suni!
Kwiaty na razie jeszcze nie złożyły u mnie żadnej reklamacji Niech, by spróbowały!
Krakfix witam ciepło w moich skromnych progach Parapety może nie są za szerokie, ale jest dużo Kawa ma się dobrze - wystawiłam ją na sprzedaż, bo mam jeszcze inne! Trochę podrosła, ale faktycznie rośnie bardzo wolno! Oto ona:
A to dzisiejsze niekontrolowane zakupy
Żółte dendrobium
oraz cambria
Zaczęły kwitną hipki
White
NN - dopiero się rozwija!
Kwiatuchy przepiękne, jeden piękniejszy od drugiego
ale FUTRZAKI to normalnie CUDO, też takie chce!
PUCUŚ -ma takie mądre spojrzenie.
ale FUTRZAKI to normalnie CUDO, też takie chce!
PUCUŚ -ma takie mądre spojrzenie.
- Paulinaaa
- 1000p
A co i tutaj pochwalę piękne dendrobium i cambria
Dendrobium fire birds cudownie obsypane kwiatami
-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
Witaj
widzę, że zakupy udane
Dendrobium ma bardzo duzo kwiatków i jakie śliczne do tego. Cambria też ładnie obsypana, ja mam jedną, ale zakupiłam przekwitniętą i tak naprawdę nie wiem co z niej urośnie Jesteś kolejną osobą, u której podziwiam hippeastrum, bo sama jeszcze nie mam. Ale na razie zostanę przy podziwianiu
widzę, że zakupy udane
Dendrobium ma bardzo duzo kwiatków i jakie śliczne do tego. Cambria też ładnie obsypana, ja mam jedną, ale zakupiłam przekwitniętą i tak naprawdę nie wiem co z niej urośnie Jesteś kolejną osobą, u której podziwiam hippeastrum, bo sama jeszcze nie mam. Ale na razie zostanę przy podziwianiu
-
- 100p
- Od: 31 sty 2014, o 19:17
Widzę, że roślinomania ma się u ciebie nadal bardzo zdrowo. A do tego coraz bardziej kwitnąco. Ja na baldaszek belli czekałam chyba ze trzy lata, gratuluję! I całe towarzystwo, które obejrzałam robi duże wrażenie, taka różnorodność!!! Kociamby oglądnęłyśmy z córcią z dużą przyjemnością!
-
- 200p
- Od: 2 mar 2014, o 22:15
Jakie piękne Dendrobium! .Cudo! W pierwszej chwili myślałam, że to forsycja
Gosia