Moja kolekcja różyczkowa :)
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja kolekcja różyczkowa :)
Mati ja bym tę Astrid przycięła co najmniej o połowę
Lilie już dawno można sadzić. Posadź cebule na ok. 10-15 cm, wszystko zależy od wielkości samych cebul.
Lilie już dawno można sadzić. Posadź cebule na ok. 10-15 cm, wszystko zależy od wielkości samych cebul.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Nie no nie wyrzucaj róż może jeszcze coś z nich będzie moje są pod śniegiemI jak myślicie okrywać jeszcze róże gałązkami czy już wyrzucić ?
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Dorotko wiesz ja ją co roku ścinałem do ziemi i co roku tak samo wysoka ... i właśnie martwie się że jak przytne jak mówisz słabo zawkitnie albo urośnie znowu tak samo
Marysiu Mi chodzi nie o róze a o gałązki iglaków nad kopczykami no to współczuję ! ale jednocześnie mają troche cieplej
Marysiu Mi chodzi nie o róze a o gałązki iglaków nad kopczykami no to współczuję ! ale jednocześnie mają troche cieplej
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
To był żarcik
- mati1999
- 1000p
Domyśliłem się !
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
Mati to ją zakulkuj...chodzi o to, żeby się zagęściła i miała więcej kwiatów
- mati1999
- 1000p
Dzięki zaraz pójdę zobaczyć czy się da
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zakulkuj rozmawiacie szyfrem no Mati ogród różany zapowiada Ci się super no i klombik ładny
- mati1999
- 1000p
Tak więc czas leci .... niestety nieubłaganie O zgrozo
Tak jak niektórzy wiedzą z wątku ogródkowego że w przyszłym tygodniu mają przyjechać do mnie :
Leonardo da Vinci
Novalis
Lichtkongin Lucia
Ale poza tym dostałem nowy , dość spory kawałek ziemi z którym trzeba trochę powalczyć i w ogóle go porządnie uprzątnąć
I oczywiście znajdą na nim się róże w ilości 15 sztuk Czy ja zwiariowałem ! oprócz tego, cebulowe,powojniki i byliny...
Róże poprzeszukiwałem po sklepach internetowych i będe zamawiał z 4 różnych szkółek...
Rosa Plant
-Pashmina
Rosa Ćwik
-Gloria Dei
Rozarium
-Artemis
-Aprodite
-Jeanne de Mortford
-Maria Theresia
-Princess Alexandra of Kent
-The Pilgrim
-Gartentraume
-Gertrude Jeckyll
Floribunda
-Pirouette
-Guersney
-William Shakespeare 2000
-Tea Clipper
Nie wiem co z Sutters Gold ? Macie ? To gdzie kupowaliście ?
Róż duużo , oczywiście wszystkiego nie zamówie, bo mam dwa sklepy ogrodnicze dobrze zaopatrzone w róże i tam na pewno kilka z wymienionych odmian wezmę, inaczej to by mnie rodzice wyrzucili z domu .Róże chyba większości znane odgapione od naszej cudownej Dorotki
Poza tym będą jeszcze powojniki , ale to kupione na miejscu ...
Resztę napisze jutro
Tak jak niektórzy wiedzą z wątku ogródkowego że w przyszłym tygodniu mają przyjechać do mnie :
Leonardo da Vinci
Novalis
Lichtkongin Lucia
Ale poza tym dostałem nowy , dość spory kawałek ziemi z którym trzeba trochę powalczyć i w ogóle go porządnie uprzątnąć
I oczywiście znajdą na nim się róże w ilości 15 sztuk Czy ja zwiariowałem ! oprócz tego, cebulowe,powojniki i byliny...
Róże poprzeszukiwałem po sklepach internetowych i będe zamawiał z 4 różnych szkółek...
Rosa Plant
-Pashmina
Rosa Ćwik
-Gloria Dei
Rozarium
-Artemis
-Aprodite
-Jeanne de Mortford
-Maria Theresia
-Princess Alexandra of Kent
-The Pilgrim
-Gartentraume
-Gertrude Jeckyll
Floribunda
-Pirouette
-Guersney
-William Shakespeare 2000
-Tea Clipper
Nie wiem co z Sutters Gold ? Macie ? To gdzie kupowaliście ?
Róż duużo , oczywiście wszystkiego nie zamówie, bo mam dwa sklepy ogrodnicze dobrze zaopatrzone w róże i tam na pewno kilka z wymienionych odmian wezmę, inaczej to by mnie rodzice wyrzucili z domu .Róże chyba większości znane odgapione od naszej cudownej Dorotki
Poza tym będą jeszcze powojniki , ale to kupione na miejscu ...
Resztę napisze jutro
A ja dzisiaj zrozumiałem, ze nie samymi krzakimi człowiek żyje
Novaliski ci zazdroszczę
Bo ja chyba w tym roku kasy na róże juz nie wyciulam
Novaliski ci zazdroszczę
Bo ja chyba w tym roku kasy na róże juz nie wyciulam
- mati1999
- 1000p
Mati wieczorową porą.
Wiesz Novalis oglądałem u Dorotki, u się normalnie zakochałem , w ogóle połowa tych róż to od niej
Czemu zrozumiałeś ?
Szkoda , ja nie zamowie wszystkiego bo niektóre, przynajmniej 5 kupie na miejscu z w donicy i bedzie taniej, dodatkowo powojniki i kwiaty wyjdzie na to samo
Może ci się jakąś kase uda
Wiesz Novalis oglądałem u Dorotki, u się normalnie zakochałem , w ogóle połowa tych róż to od niej
Czemu zrozumiałeś ?
Szkoda , ja nie zamowie wszystkiego bo niektóre, przynajmniej 5 kupie na miejscu z w donicy i bedzie taniej, dodatkowo powojniki i kwiaty wyjdzie na to samo
Może ci się jakąś kase uda
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Mati ależ zamówienie roboty nie zazdroszczę ,ale jakaż radość z kwitnienia .Do kulkowania nadają się tylko róże ,które mają wiotkie pędy taka Astrid raczej odpada
- mati1999
- 1000p
Jadziu ależ ja wszystkiego nie zamówie , przynajmniej 5-10 róż kupię tutaj na miejscu bo bym wylądował w namiocie z rózami
Rzeczywiście juz jest 30 odmian i tu jeszcze będzie 15 właśnie chyba z astrid odpuszczę sobie bo sobie poradzi ' i tak jest piekna bez kulkowania
Aniu No zaszalałem tylko najbardziej martwi mnie kwiestia finansowa z różami
W związku z tym zamowieniem bo ja wszystkiego nie zamówię wychodzi 308,04 zł choć za przesyłkę z rozarium dziwnym trafem tyle ile ostatnio , tam zamawiam wszystkie.
W pozostałych podobnie . tylko nie rozumiem czmu jedna szkólka nie moze miec wszystkich odmian przecież było by oszczędniej i szybciej.
Jeszcze jedno kiedy zamówić róże ? Zanim wszystko zrobię' bedzie połowa maja albo kwietnia .... Chyba że zamowic i napisać zeby przywiezli w maju ???
Rzeczywiście juz jest 30 odmian i tu jeszcze będzie 15 właśnie chyba z astrid odpuszczę sobie bo sobie poradzi ' i tak jest piekna bez kulkowania
Aniu No zaszalałem tylko najbardziej martwi mnie kwiestia finansowa z różami
W związku z tym zamowieniem bo ja wszystkiego nie zamówię wychodzi 308,04 zł choć za przesyłkę z rozarium dziwnym trafem tyle ile ostatnio , tam zamawiam wszystkie.
W pozostałych podobnie . tylko nie rozumiem czmu jedna szkólka nie moze miec wszystkich odmian przecież było by oszczędniej i szybciej.
Jeszcze jedno kiedy zamówić róże ? Zanim wszystko zrobię' bedzie połowa maja albo kwietnia .... Chyba że zamowic i napisać zeby przywiezli w maju ???
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
Mati, Pashminy nie mam, więc się nie wypowiem na jej temat.
To super, że masz do zagospodarowania jeszcze kawałek ziemi
Nie przejmuj się, że nie zdążysz...najwyżej róże przyjadą w donicach. Albo jeśli wolisz z gołym korzeniem, to posadź je tymczasowo do doniczek, zdążą się ukorzenić, a potem do gruntu.Będą miały łatwiejszy start
Cała się od Twoich pochwał...
...Wracając do Astrid. Ja bym ją jednak przycięła, bo inaczej kwiaty będziesz podziwiał z wysokości pierwszego piętra, a i róża, która jest słabo przycinana lub wcale, szybciej się zestarzeje. Oczywiście to tylko moje zdanie.
Świąteczne!
To super, że masz do zagospodarowania jeszcze kawałek ziemi
Nie przejmuj się, że nie zdążysz...najwyżej róże przyjadą w donicach. Albo jeśli wolisz z gołym korzeniem, to posadź je tymczasowo do doniczek, zdążą się ukorzenić, a potem do gruntu.Będą miały łatwiejszy start
Cała się od Twoich pochwał...
...Wracając do Astrid. Ja bym ją jednak przycięła, bo inaczej kwiaty będziesz podziwiał z wysokości pierwszego piętra, a i róża, która jest słabo przycinana lub wcale, szybciej się zestarzeje. Oczywiście to tylko moje zdanie.
Świąteczne!
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mati dzięki za linka, ale nie chce mi się otworzyć ale co tam , ja i tak nie będę specjalistką od rozarium jestem taka od wszystkiego i niczego