Cześć Wam
Coś ta zima mi się przestaje podobać.
U mnie już wszystkie egzotyki poszły w liść. Nie podoba mi się. Cytryny już dawno ale to zignorowałam bo jakos mi bardzo na nich nie zależy.
Ale ten granat i figa mnie zniesmaczyły.
FreeGo
A niech was wszystkich, kusiciele jedni
Ale przynajmniej tkwimy w jednym i tym samym podłoże , bo się wszystkim budzą rośliny.
A w temacie szczypiorku to zasadź sobie cebulkę siedmiolatkę. Swietna sprawa. Ja mam na grzadkach i nadal zbieram szczypior. Mozna tez w donicach, rozmnazalam kiedys znajomej i ma juz kolejny rok non stop.
Jakbyś odnotował jakieś sukcesy to proszę się pochwalić.
Kasia
Mój rozmaryn od jesieni nie przestał przyrastac. W dodatku mu porwało gdzieś ubranko, ktore mu zrobiłam na zimę z agro. Ale jego wybór. Jesienia też przycięłam mu gałązki i wsadziłam w ziemię . Dzis wyjęlam i sa korzonki - cudnie!
Nie wiem na co mi tyle rozmarynów ale o moj rozmarynie rozwijaj się.
Rozmaryn ma bardzo piękne kwiaty. Strasznie lubię patrzeć jak kwitnie, szczególnie że robi to bardzo wcześnie. Mój kwitł rok temu jakoś w marcu-kwietniu chyba. Ogólnie uwielbiam jak zioła kwitną małym i kwiatuszkami.
Jeszcze by mi hyzop mógł się rozmnożyć. Też z nim walcze. W doniczkach mam jeszcze szałwię wariegate i lawendy. Ale tam cisza.
Za to głośno w doniczce gdzie wysiałam nasiona
Nie wiem co wyrasta ale wyrasta.
Cieszę się że nie jestem sama z tym wariactwem
Chyba musze wracac z tego urlopu do miasta, moje ciasne mieszkanie zapchane kwiatami mnie przywróci do porządku.
Szczególnie że się nakręcam coraz bardziej..
Znajoma mieszkająca w Grecji wysłała mi życzenia że zdjęciem swojego psa ( takiego samego jak mój) i przy nim leżały granaty. Oczywiście o nie zapytałam i dowiedziałam się że u nich to owoc który się daje na szczęście i że jest bardzo pospolity, rośnie przy drogach itd. No i zaczęła się dyskusja i wymienianie roślin, dokładnie te co ja sadzę i chucham ona plewi w ogrodzie jako chwasty uciążliwe jak u nas podgarycznik. Zamówiłam więc sobie troche prawdziwych greckich chwastów i pestek
No szkoda wyrzucać hehehe.