Oaza Spokoju
Re: Oaza Spokoju
Krysiu piwonie Twoje cudowne.Co jedna to piękniejsza.Dobrze,że masz dużo miejsca .U mnie niestety zaczyna brakować.
Miłego dnia.
Miłego dnia.
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu przecudne piwonie, tak pięknie obficie kwitną. Niektóre odmiany rosną u mnie, ale to jeszcze młode krzaczki i w zeszłym sezonie kwitły pojedynczymi kwiatami, na niektóre zapewne przyjdzie mi czekać kilka lat bo małe korzonki dostałam.
Puściochy odkryłam niedawno są zachwycające. Tak mnie zaczarowałaś, że od kilku dni oczekuję w moim zakupowym ogrodnictwie tegorocznej oferty, a nóż coś kupię, tylko czy znajdę dziurę na posadzenie
Puściochy odkryłam niedawno są zachwycające. Tak mnie zaczarowałaś, że od kilku dni oczekuję w moim zakupowym ogrodnictwie tegorocznej oferty, a nóż coś kupię, tylko czy znajdę dziurę na posadzenie
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Krysiu do niedawna piwonie dla mnie to była piwonia i tyle, kojarzona z majem i cudownym jej zapachem. Przypominała dzieciństwo czyli zapach płatków...ogromnej ilości płatków do sypania kwiatków Mam sporo piwonii najzwyklejszych, bo jak likwidowano dawno nasze działki jedna z pań pozwoliła wszystkie wykopać no to kopałyśmy z koleżanką Pamiętam jak jechałam kiedyś w odwiedziny do znajomego, który leżał przywiązany do łoża, bo spadł w pracy z drabiny i tak mi było żal biedaka, że ścięłam mu ogromny bukiet z różnych moich piwonii...wiesz że przez całą swoją chorobę i rekonwalescencję wspominał te cudowne piwonie!
Twoje pięknie rosną i kwitną, czy je nawozisz? a jak tak to czym? Pozdrawiam
Twoje pięknie rosną i kwitną, czy je nawozisz? a jak tak to czym? Pozdrawiam
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Oj Krysiu dalej czarujesz piwoniami ja nie wiem tyle jest tych piękności a miejsca tak mało na działce faktycznie mogły by powtarzać kwitnienie, wtedy byłoby idealnie
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Krysiu Twoje azalie i rododendrony co roku podziwiam, chyba niewiele jest ogrodów w których tak wspaniale kwitną.
Moja Schneeperle zmieniła wiosną miejsce i chyba niezadowolona, bo pąków nie widać.
Piwonie uwielbiam podglądać w cudzych ogrodach, u siebie jakoś nie mogę się na nie zdecydować. Do Tell cudna, uwielbiam ten rodzaj kwiatów.
Taką NN (Edulis Superba) ma moja mama, chyba ponad 40 lat kwitnie w jej malutkim ogrodzie.
Pozdrawiam
Moja Schneeperle zmieniła wiosną miejsce i chyba niezadowolona, bo pąków nie widać.
Piwonie uwielbiam podglądać w cudzych ogrodach, u siebie jakoś nie mogę się na nie zdecydować. Do Tell cudna, uwielbiam ten rodzaj kwiatów.
Taką NN (Edulis Superba) ma moja mama, chyba ponad 40 lat kwitnie w jej malutkim ogrodzie.
Pozdrawiam
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
O matko, piwonie masz nieprawdopodobnie śliczne
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Tak Krysiu, to moja data urodzenia w nicku. Jestem dość młodym ogrodnikiem, ale zajmuję się tym od małego dziecka
Dobrze, że mam areał to będę mógł powiększać kolekcję piwonii Jakie wg Ciebie są naj ?
Dobrze, że mam areał to będę mógł powiększać kolekcję piwonii Jakie wg Ciebie są naj ?
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Krysiu
Jestem zachwycona twoją wielką i przepiekna kolekcją piwonii .
Co jedna to ładniejsza. Truno wybrać tą naj..
Ja mam kilka. A kilka dostałem małych.
W ubiegłym roku je przsadzalam jeszcze.
Ciekawe czy w tym roku mi zakwitną ?
Jestem zachwycona twoją wielką i przepiekna kolekcją piwonii .
Co jedna to ładniejsza. Truno wybrać tą naj..
Ja mam kilka. A kilka dostałem małych.
W ubiegłym roku je przsadzalam jeszcze.
Ciekawe czy w tym roku mi zakwitną ?
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu, co jedna to piękniejsza. Mam nadzieję, że moje bidy też mnie kiedyś zachwycą. Coś im u mnie nie do końca pasuje.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Witaj Krysiu.
Nadrabiam zaległości po dłuższej nieobecności i dłuższą chwilę spędziłam w twoim ogrodzie.
Przepiękne miałaś lato a róże cudne
Kolekcja piwonii powala. Co jedna to piękniejsza. Aż chciało by się co nieco dokupić
Nadrabiam zaległości po dłuższej nieobecności i dłuższą chwilę spędziłam w twoim ogrodzie.
Przepiękne miałaś lato a róże cudne
Kolekcja piwonii powala. Co jedna to piękniejsza. Aż chciało by się co nieco dokupić
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
I ja się zachwyciłam tymi Twoimi piwoniami. Mam u siebie tylko dwie odmiany i to obie prawie białe. Ale kwiaty mają tak wielkie i ciężkie, że po prostu leżą na boki z każdej strony. Czy masz Krysiu jakieś specjalne podpory, żeby utrzymać piwonie w pionie?
- max1232
- 500p
- Od: 30 sty 2010, o 21:53
O matko, chyba się w niej zakochałem ! Widziałem dużo zdjęć w internecie ale dzięki Twojemu zdjęciu zdecydowałem że muszę ją mieć koniecznie u siebie ! Od ilu lat ją masz? I ile czasu od posadzenia czekałaś na pierwsze kwiaty? Jest niesamowita !
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Imponująca kolekcja piwonii
Ja musze w końcu zrobić porządek ze swoimi i spróbować zidentyfikować NN, których mam całkiem sporo
Ja musze w końcu zrobić porządek ze swoimi i spróbować zidentyfikować NN, których mam całkiem sporo