Zieleń to życie: Hippeastra, Paphiopedilum i inne
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Zieleń to życie: Hippeastra, Paphiopedilum i inne
Józiu,cieszę się, że do mnie zajrzałeś Dziwidło już wyniosłam z piwnicy, bo ostatnio troszkę podrosło więc uznałam, że to jego czas. A, że pąk palczychy też mocno nabrzmiały zrobiłam duecik makutrowy
Danusiu-dziękuję Za Benficą jest Carmen Też ma śliczny kolorek. Swego czasu miałam Black Pearl, ale pobzyga mi ją zjadła Black Pearl też ma piękny,głęboki odcień płatków
Danusiu-dziękuję Za Benficą jest Carmen Też ma śliczny kolorek. Swego czasu miałam Black Pearl, ale pobzyga mi ją zjadła Black Pearl też ma piękny,głęboki odcień płatków
- xipe
- Od: 19 sie 2007, o 11:51
- Kontakt:
Poszczególne odmiany różnią się też zapachem. Najbardziej z posiadanych byłem zadowolony z zapachu 'Jewel' - ciekawa nuta zapachowa.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo...
I mnie chyba najbardziej zachwycił Magic Green..choć Gerwazy również cudowny jest.
Gratuluję pięknych kwitnień
I czekam na kolejne zdjęcia...
I mnie chyba najbardziej zachwycił Magic Green..choć Gerwazy również cudowny jest.
Gratuluję pięknych kwitnień
I czekam na kolejne zdjęcia...
-
- Kontakt:
Tak właśnie:sporo odmian pięknie pachnie...xipe pisze:Poszczególne odmiany różnią się też zapachem. Najbardziej z posiadanych byłem zadowolony z zapachu 'Jewel' - ciekawa nuta zapachowa.
Zapomniałam napisać, że Magic Green pachnie frezjami
Justynko-dziękuję i zapraszam ponownie
- milkicja
- Od: 6 kwie 2010, o 18:19
Oj szaleją szaleją te twoje kwiaty. Cudności pokazujesz.
Mam pytanko gdzie można nabyć taką cebulę dziwidła?? I czy dziwidło może stać na balkonie w lecie w czasie kwitnięcia. Bo w domu to chyba ciężko wytrzymać z nim
Mam pytanko gdzie można nabyć taką cebulę dziwidła?? I czy dziwidło może stać na balkonie w lecie w czasie kwitnięcia. Bo w domu to chyba ciężko wytrzymać z nim
-
- Kontakt:
Milenko
Jak wszystko dobrze pójdzie na jesieni powinnam mieć przybyszowe cebulki z dziwidła-dam znać Dziwidło które mam jest cudownym podarunkiem od Józefa z tego forum, za co jeszcze raz bardzo mu dziękuję Milenko dziwidło kwitnie na przełomie II i III, niestety nie da się przełożyć kwitnienia na lato, w lecie za to ma śliczną szatę:piękny pióropusz..Tutaj jest cały post poświęcony kwitnieniu dziwidła u mnie: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p1392424
Cóż zapach jest specyficzny, ale sam kwiat:bajka po prostu W 2010 roku jak zakwitł u mnie to wstawiłam go do pokoju, w którym nikt na co dzień nie przebywa. W tym roku będzie pewien problem, gdyż nie mam już wolnego, pustego pokoju...Hmmm, najwyżej syna "wyprowadzę" z jego pokoju, na czas kwitnienia dziwidła.Może mi daruje chwilową eksmisję
Jak wszystko dobrze pójdzie na jesieni powinnam mieć przybyszowe cebulki z dziwidła-dam znać Dziwidło które mam jest cudownym podarunkiem od Józefa z tego forum, za co jeszcze raz bardzo mu dziękuję Milenko dziwidło kwitnie na przełomie II i III, niestety nie da się przełożyć kwitnienia na lato, w lecie za to ma śliczną szatę:piękny pióropusz..Tutaj jest cały post poświęcony kwitnieniu dziwidła u mnie: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p1392424
Cóż zapach jest specyficzny, ale sam kwiat:bajka po prostu W 2010 roku jak zakwitł u mnie to wstawiłam go do pokoju, w którym nikt na co dzień nie przebywa. W tym roku będzie pewien problem, gdyż nie mam już wolnego, pustego pokoju...Hmmm, najwyżej syna "wyprowadzę" z jego pokoju, na czas kwitnienia dziwidła.Może mi daruje chwilową eksmisję
- milkicja
- Od: 6 kwie 2010, o 18:19
Kochana ja widziałam te zdjęcia jak byłam świeża na forum. Zapadł mi w pamięci ten kwiat ale nie pamiętałam gdzie go znaleźć i jak się nazywał. Przeraża mnie trochę jego zapach ale najwyżej będzie sobie kwitł na korytarzu dopóki sąsiedzi się nie wkurzą:)
Szkoda że nie pokazałaś jak wygląda po przekwitnięciu.
ale jak najbardziej jestem chętna na cebule
Szkoda że nie pokazałaś jak wygląda po przekwitnięciu.
ale jak najbardziej jestem chętna na cebule
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
A ja z propozycją , mam parter wolny , dowolna swoboda przenikania zapachu ...więc ?
Mówisz ,że frezjami pachnie Magic Green , to faktycznie magiczny być musi . I ja ten zapach uwielbiam ...a jak ktoś jeszcze dałby frezje o tej porze ...bajka .
Ewuś , zapomniałam swojego dracule wykopać ...zmarznie myślisz ? Przekonamy sie na wiosnę ..wylezie , albo i nie wylezie .
Mówisz ,że frezjami pachnie Magic Green , to faktycznie magiczny być musi . I ja ten zapach uwielbiam ...a jak ktoś jeszcze dałby frezje o tej porze ...bajka .
Ewuś , zapomniałam swojego dracule wykopać ...zmarznie myślisz ? Przekonamy sie na wiosnę ..wylezie , albo i nie wylezie .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Ewko dziwidło w Twoich rękach godne podziwu ale mnie jakoś nie rajcuje....za to amarylisy wszystkie bez wyjątku na zachcenie.....szkoda, że nie mam miejsca. A ten aloes no cóż kolejna atrakcja.....to trzeba zobaczyć w całej okazałości.
Na moim parapecie może zmieściłby się jakiś maleńki niski storczyk taka miniaturka...ale czy takie są tego nie wiem.
Trzeba podziwiać parapetowe bo za niedługo zacznie się sezon zegrodkowy.
Na moim parapecie może zmieściłby się jakiś maleńki niski storczyk taka miniaturka...ale czy takie są tego nie wiem.
Trzeba podziwiać parapetowe bo za niedługo zacznie się sezon zegrodkowy.
-
- 1000p
- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Kontakt:
A mnie dziwadło rajcuje nie wiem czemu ale dla mnie to jest coś pięknego zadziwiającego i mało znanego.
Już chyba coraz większego fioła mam na punkcie roślin a forum otwiera drzwi na jego świat.
Już chyba coraz większego fioła mam na punkcie roślin a forum otwiera drzwi na jego świat.
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Kontakt:
Witam
Dziękuję za wizyty, komentarze,Waszą obecność
Tradycyjnie,było nie było w niedzielę,wklejam kolejne zdjątka
Znowu kwitną hippeastra Są to wszystko moje kwitnienia
Sweet Nymph '2010
W towarzystwie pąka Lemon Star..
Lemon Star'2011-śliczna limonka z kremem...
W duecie z dwupędowym Sweet Nymph...
Pasadena ' 2009 -do jej urody komentarz zbyteczny
I te kropeczki
W między czasie "śmierdzielki" śmignęły w górę
A monstera variegata robi się coraz ładniejsza
i znowu c.d.n :P
Dziękuję za wizyty, komentarze,Waszą obecność
Tradycyjnie,było nie było w niedzielę,wklejam kolejne zdjątka
Eluś, mówisz i masz Aloesik jest niewielki, ale drzemie w nim magiczna siła-idzie drugi pąkElizabetka pisze: A ten aloes no cóż kolejna atrakcja.....to trzeba zobaczyć w całej okazałości.
Znowu kwitną hippeastra Są to wszystko moje kwitnienia
Sweet Nymph '2010
W towarzystwie pąka Lemon Star..
Lemon Star'2011-śliczna limonka z kremem...
W duecie z dwupędowym Sweet Nymph...
Pasadena ' 2009 -do jej urody komentarz zbyteczny
I te kropeczki
W między czasie "śmierdzielki" śmignęły w górę
A monstera variegata robi się coraz ładniejsza
i znowu c.d.n :P
- Monik27
- 500p
- Od: 23 sty 2012, o 08:55
cudowne hipeastrum tyle kolorów nie mogłam oczu oderwać piękne
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Pierwsze widzę taką monsterę
Jaka biel, cudo
Jaka biel, cudo