Ali uśmiechnięty ogród cz. 3
Re: Ali uśmiechnięty ogród cz. 3
Mar, Grażynka. psina słodka i może dobrze jej z oczu patrzeć, ale zaczyna łobuzować... już się do nas przyzwyczaiła, a że na razie szukam pracy i jestem w domu czuje się bezpieczna, ale problem jest jak wyjdziemy i nie ma nas kilka godzin... coraz bardziej łobuzuje...ostatnio powyciągała kilkanaście butów i jeden mężowi zjadła pierwszy raz się tak zdarzyło... nie wiem dlaczego... i jak to zwalczyć... ciężko nam pochować buty bo mamy otwarte szafki na nie... macie pomysły jak tego oduczyć/ zaradzić i z czego to wynika?
Grażynko a Ty uczyłaś swoje psy przychodzenia na zawołanie czy to z czasem zrodziło się takie zaufanie psów?
Jacku, a to w końcu Ci tam kopali ? Czy już konkretnie wiadomo co i jak?
Grażynko a Ty uczyłaś swoje psy przychodzenia na zawołanie czy to z czasem zrodziło się takie zaufanie psów?
Jacku, a to w końcu Ci tam kopali ? Czy już konkretnie wiadomo co i jak?
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Alu ale zdolniacha z Ciebie fiu fiu
Psinka przepiękna
Psinka przepiękna
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ona tak z rozpaczy za wami je buty, nie da sie zamknąć przedpokoju? Popryskać szafkę odstraszaczem dla psów w spreju. Dać jej jakieś zajęcie np. kong wypełniony pasztetem.
Jak się przyzwyczai, ze wracacie i nikt jej nie zostawia to jej przejdzie. Staraj się wychodzić na kilka minut, później coraz dłużej, zeby ją przyzwyczaić stopniowo, jak wracasz dawaj jej smakołyk (jak jest grzeczna).
Jak się przyzwyczai, ze wracacie i nikt jej nie zostawia to jej przejdzie. Staraj się wychodzić na kilka minut, później coraz dłużej, zeby ją przyzwyczaić stopniowo, jak wracasz dawaj jej smakołyk (jak jest grzeczna).
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Alu, kopali u mnie jesienią i ogród mimo przenosin wielu roślin ucierpiał. Nie mówiąc o zniszczonych ścieżkach i trawniku. W dużej części urządzam go od nowa. W tym roku tynkowanie i ocieplanie domu więc kolejna ingerencja w ogrodzie ale odetchnę z ulgą, gdy już to będę miał za sobą.
Ludziska dajcie jakieś oznaki wiosny...
czy u was też gruba połać śniegu... a co dopiero jak się to roztopi.. już widzę mój pływający ogród... dobrze że kupiłam nasionka roślin wodnych
Zima już mnie na dobre wystraszyła....kiedy jakieś kolorki z tej ziemi się wychylą.. toż to zgroza!!
a psinka nadal łobuzuje.. po każdym wyjściu fruwa po domu wata z posłania....
czy u was też gruba połać śniegu... a co dopiero jak się to roztopi.. już widzę mój pływający ogród... dobrze że kupiłam nasionka roślin wodnych
Zima już mnie na dobre wystraszyła....kiedy jakieś kolorki z tej ziemi się wychylą.. toż to zgroza!!
a psinka nadal łobuzuje.. po każdym wyjściu fruwa po domu wata z posłania....
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Psina bardzo podobna do mojej poprzedniej.
Tez była łobuziak.
Uwielbiała długopisy. I to gryzła je na naszej kanapie. Oczywiście efekt wiadomy. Drugą ulubioną rzeczą były książki. Ale cwaniara gryzła tylko te strony, które były juz przeczytane. Dbała o państwa, żeby się ukulturalniali.
Zresztą ona też,połykała wręcz wiedzę.
Potem się uspokoiła, jak osiągnęła słuszny wiek
Tez była łobuziak.
Uwielbiała długopisy. I to gryzła je na naszej kanapie. Oczywiście efekt wiadomy. Drugą ulubioną rzeczą były książki. Ale cwaniara gryzła tylko te strony, które były juz przeczytane. Dbała o państwa, żeby się ukulturalniali.
Zresztą ona też,połykała wręcz wiedzę.
Potem się uspokoiła, jak osiągnęła słuszny wiek
Wreszcie trochę ciepełka i wiosna wyłania się spod śniegu
A jak u Was? Mam nadzieje, że podobne widoki
Mnie teraz czeka cięcie drzewek owocowych bo nie było kiedy.. winogron na początku marca zdążyłam przyciąć i mam nadzieje, że te ostatnie ostre mrozy mu nie zaszkodziły... bo róże nie wyglądają dobrze
A jak u Was? Mam nadzieje, że podobne widoki
Mnie teraz czeka cięcie drzewek owocowych bo nie było kiedy.. winogron na początku marca zdążyłam przyciąć i mam nadzieje, że te ostatnie ostre mrozy mu nie zaszkodziły... bo róże nie wyglądają dobrze
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale dlaczego róże nie wyglądają dobrze. W tym roku zima nie była mroźna. U mnie wszystkie wyglądają ekstra. Nawet róża, która zimowała na tarasie wydląda rewelacyjnie.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Piękny ten pierwszy krokus z fioletowymi żyłkami! Jak to odmiana? U mnie też szafrany szaleją ale obawiam się, że przy tak wysokich temperaturach równie szybko przekwitną.
Irysy japońskie i syberyjskie miałem po zimie zalane. Martwię się, czy nie były za długo pod wodą
Irysy japońskie i syberyjskie miałem po zimie zalane. Martwię się, czy nie były za długo pod wodą
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Alu-u Ciebie wiosna zatrzymała się na krokusach NIE WIERZĘ
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nasza Ala chyba XXXX haftuje i na forum czasu nie ma
Alu wracaj
Alu wracaj
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No właśnie ... nasza Alunia wiosnę u siebie pokazała i cisza a przecież czas się nie zatrzymał.
Kobietko co u Ciebie słychać ???
Pozdrowienia z Mazur a szczególnie cieplutkie z Ostródy
Kobietko co u Ciebie słychać ???
Pozdrowienia z Mazur a szczególnie cieplutkie z Ostródy