Siew,rozsada,pikowanie pomidorów cz.7

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
arisza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2009, o 10:44

Post »

Pikuj bez obawy :wink: Tylko podlej je dość dobrze przed pikowaniem,aby nie uszkodzić za bardzo korzonków i nie wystawiaj ich od razu na słoneczko.

pozdrawiam :)
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pikuj czas najyzszy tylko,jak wszystkie sie przyjma to,gdzie je posadzisz? :) Chyba,ze masz tunele :)
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Mateusz
100p
100p
Od: 13 lut 2008, o 10:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pikuj, pikuj. Sadzonki bardzo ładne, takie niewyciągnięte i 'grube'. ;) :D
Pozdrawiam,
Mateusz!
xman0070
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 24 cze 2008, o 20:22

Post »

O kurde!! Ile odpowiedzi!! Wielkie Dzięki będę pikowal jak najszybciej będę mogł! No wlasnie nie wiem co ja z tym zrobie??? A to tylko jedna odmiana jescze mam 3 hehhe bedzie potrzebny z hektar pola. Jak juz przepikuje dam zanc i wstawie jakies zdjatka abyscie mogli ocenic. pozdrawiam Marcin

Sorki za ortografie i znaki ;p
Ogrodnik za dyche!
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O rany Julek to czeka cie duzo pracy :D Powodzenia
Awatar użytkownika
Agunia
1000p
1000p
Od: 23 mar 2009, o 12:28

Post »

A ile jedzenia będzie , jeszcze ci się odechce patrzeć na pomidorki :D mi na szczeście wzeszły tylko 4 , co za ulga bo ja mam tylko balkon :roll:
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agunia hihihi
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja wysiałam paczuszkę malinowego ożarowskiego i wyszło mi 50 sadzonek. Przepikowałam i przy pikowaniu przemieszała się ziemia i wykiełkowały mi te nasionka, które nie zdążyły powzrastać w kuwecie. Czyli jeśli by wzeszły wszystkie od razu miałabym ze 100 krzaków!!!! nie wiem co zrobię z tymi 50-cioma, bo wsadzić planuję ok 10 (starczy dla mnie i tak nie mam miejsca). Pewnie rozdam potrzebującym! ;-)
Awatar użytkownika
arisza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cytat z tego wątku:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=560
KINGULINDA111 pisze:Witam wszystkich serdecznie :) .Jakiś tydzień temu przeniosłam moje sadzonki do folii i tam też są jeszcze w doniczkach.Dzisiaj tam zachodzę,a tu co???Moich pomidorów nie ma!!!Coś je poobgryzało i stoją same łodygi :cry: .Mam do was pytanie-czy one wypuszczą jeszcze liście???Odpiszcie bo się zapłaczę!!!Ratunku!!!
Może pomożemy Kingulindzie i kto będzie mógł to pośle jej nadwyżkę sadzonek? :D

pozdrawiam serdecznie
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

arisza pisze:Cytat z tego wątku:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=560
KINGULINDA111 pisze:Witam wszystkich serdecznie :) .Jakiś tydzień temu przeniosłam moje sadzonki do folii i tam też są jeszcze w doniczkach.Dzisiaj tam zachodzę,a tu co???Moich pomidorów nie ma!!!Coś je poobgryzało i stoją same łodygi :cry: .Mam do was pytanie-czy one wypuszczą jeszcze liście???Odpiszcie bo się zapłaczę!!!Ratunku!!!
Może pomożemy Kingulindzie i kto będzie mógł to pośle jej nadwyżkę sadzonek? :D

pozdrawiam serdecznie

A skąd jest Kingulinda? Jak blisko - to mogę się podzielić ;-) Albo z kimś bym sie wymieniła na np. koktailowego albo bawole serce! Czy jest ktoś z Poznania?
Awatar użytkownika
arisza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

takasobie pisze:A skąd jest Kingulinda? Jak blisko - to mogę się podzielić ;-) Albo z kimś bym się wymieniła na np. koktailowego albo bawole serce! Czy jest ktoś z Poznania?
Nie mam pojęcia skąd jest Kingulinda , ale powinna się odezwać jak będzie jej zależało na pomidorkach. Ja również z miłą chęcią się podzielę.

pozdrawiam :)
Agnieszka
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

z moich ustaleń wynika że Adam ma 11 lat!!!!!!!!!!!
stocz
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 25 mar 2009, o 21:18

Post »

Witam,

chciałbym prosić o przyjrzenie się moim właśnie przepikowanym (4 dni temu) pomidorkom i poradę, co robię nie tak. Do tej pory rosły bardzo ładnie, a po przepikowaniu zaczęły przysychać im listki i więdnąc, poczynając od czubka. To samo zaczęło się dziać z pozostawionymi przeze mnie na wypadek jakiś problemów krzaczkami w dużym pojemniku, w którym je wysiewałem.

Obrazek
Obrazek

Może ktoś ma jakiś pomysł? Sadzone były w podłoże do pikowania z Pasłęka. Teraz juz chyba widac obrazki.

Pozdrawiam,
Adam.
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”