Witam, fajny widoczek, widać że roślinki bardzo dobrze zniosły, jak piszesz przycinanie i przesadzanie, "brzuszki" też im ładnie napęczniały. Dlaczego nie wszystkie sadzonki miały przycięte stożki wzrostu - były mniej wyrośnięte od tych, które miały przycięte "czuprynki" ? Gratuluję ładnych roślin - sadzonek .flichoo pisze: A tu są moje. Najstarsze były (o ile dobrze pamiętam) wysadzone pod koniec lutego.
Adenium - Róża pustyni cz.3
- Akwelan_2009
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róża pustyni cz.3
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
A więc mamy dowód na to, że nie trzeba czekać kilku lat na kwiaty. Polanka powiedz tylko czy często przycinałaś swoje adenium?
Zielono mi ...
- polanka
- 100p
- Od: 19 gru 2009, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
sylwia28 to kwitnące nie było cięte. Pozostałe dwa przycinałam jeden raz, niestety nie zakwitły. Może za rok?
Kiedy człowiek zabije ostatnie zwierzę i spali ostatnie drzewo - przekona się, że pieniędzy nie można zjeść.
Wątek wymienny http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67891" onclick="window.open(this.href);return false;
Wątek wymienny http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67891" onclick="window.open(this.href);return false;
czyli albo ładna roślinka (kształt), albo kwiaty... wybór należy do Ciebie
Zielono mi ...
-
- 10p - Początkujący
- Od: 6 cze 2011, o 17:23
A moja róża po przycięciu w tym roku ponownie zakwitła Napędziła mi stracha - po próbie zapylenia łodyga od kwiatka w dół zaczęła gnić więc chcąc nie chcąc musiałem mocno przyciąć.
Tak wygląda przycięta strona
Tak wygląda przycięta strona
Pozdrawiam
Łukasz
Łukasz
powiedz tylko luki ile ma Twoja roślinka, bo to w sumie najważniejsze... swoja drogą jest super
Zielono mi ...
-
- 10p - Początkujący
- Od: 6 cze 2011, o 17:23
Ma już 3 albo 4 lata ale nie była rozpieszczana. Rosła sobie w małych ciasnych doniczkach i nigdy nie dostawała nawozu, dopiero od maja b.r. się nią zainteresowałem bardziej
Teraz moje trzymiesięczne sztuki pielęgnowane bardziej należycie są już chyba większe niż ta gdy miała roczek.
Teraz moje trzymiesięczne sztuki pielęgnowane bardziej należycie są już chyba większe niż ta gdy miała roczek.
Pozdrawiam
Łukasz
Łukasz
Czyli jest szansa, że nie osiwiejemy czekając na kwiaty. Pozdrawiam wszystkich
Zielono mi ...
Pięknie kwitnie, ale i przepis na pielęgnację świetny. Im mniej chuchamy, dmuchamy, tym lepiej. Moje sadzonki marznące nocą na balkonie i grzejące się w dzień zdecydowanie wyglądają lepiej niż te z parapetu w pokoju.
- eba
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Kontakt:
Przepiękne te Wasze kwitnienia . Moje adenium niestety zrzuciło pączki i kwiatków nie będzie .
luki1982 Twoje Adenium jest przepiękne
a teraz mam pytanie czy to że odpadły mi w sumie wszystkie listki (pomijając jedno i kilka nowych malutkich) to wina nabłyszczacza???
a jeśli tak to czy mogę liczyć że niedługo urosną mi nowe i znów będzie piękna jak wcześniej????
a teraz mam pytanie czy to że odpadły mi w sumie wszystkie listki (pomijając jedno i kilka nowych malutkich) to wina nabłyszczacza???
a jeśli tak to czy mogę liczyć że niedługo urosną mi nowe i znów będzie piękna jak wcześniej????
laminda opadanie listków może być już oznaka jesieni, roślina przygotowuje się do spoczynku. Moja brezylka choć w domu już cała żółciutka
Zielono mi ...