Ranczo Nokły cz. 5.
Re: Ranczo Nokły cz. 5.
O dzięki Wam wiem jak te kwiaty się nazywają u nas na ogródkach też widziałam ziemowity
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- ASK_anulla
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jestem pod ogromnym wrażeniem jak Wam sprawnie poszła ta budowa. Bardzo ładny dom i to pełnowymiarowy w ciągu jednego sezonu. Zimowity śliczne - mam nadzieję, że ta nazwa jeszcze na wyrost Pozdrawiam ciepło i życzę dużo energii do pracy.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Witam Teresko , Tadziu o rany już jest dach ale tempo... muszę dorwać jakiś pojazd i zobaczyć na własne oczy he,he a i drzwi już są jak byłam to jeszcze nie było ich...
muszę napisać komin fantastyczny widziałam Tadziu
...a ziemowity to jakieś giganty ...ło matulu... fantastyczne...
muszę napisać komin fantastyczny widziałam Tadziu
...a ziemowity to jakieś giganty ...ło matulu... fantastyczne...
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Teresko i Tadziu, udało mi się odnaleźć Wasz wątek.
Zaznaczam i wracam do lektury, mam dużo do nadrobienia.
Tadziu, czy mam zabezpieczać na zimę małe szczepione iglaczki, które kupiłam na zlocie
Pięknie w Nokłach i duży postęp w nowym miejscu. Jeszcze trochę, a będzie tak samo pięknie jak w Nokłach.
Mój koci raj-zapraszam...
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Teresko, Tadziu trzymam za słowo - wpraszam się do Was wiosną gdy będziecie organizowali spęd grupy lubelskiej w Nokłach. Za mocno Was lubię aby spotykać się raz w roku na zlocie - nie mogę się tylko zdecydować kogo lubię bardziej - Tereskę czy Tadzia - uff, dobrze, że mogę grupowo .....
DARIO- dziękujemy za spacer po naszych ogrodach. Zimowity przekwitły ale jak na razie nie zapowiedziały zimy.
ANNO- dziękujemy za życzenia. Domek wyszedł taki jak widać, oby tylko udało się go wykończyć. Zapraszamy do odwiedzenia nas by zobaczyć nasze dokonania "na żywo".
MISIU- dziękujemy za odwiedziny, jako najbliższa sąsiadka powinnaś (razem z mężem) przynajmniej raz w tygodniu kontrolować nasze poczynania. Informujemy, że wejście do budynku już jest ułatwione a wewnątrz są posadzki i możesz śmiało śmigać.
ANKA-dziękujemy za spacer po ogrodzie, mamy nadzieję, że nie zasnęłaś podczas spaceru. Przy okazji, jeśli będziecie w pobliżu - zapraszamy.
Wszystko co małe wymaga szczególnej troski (iglaczki również) i okrycie ich jedliną nie zaszkodzi.
DANUSIU- dziękujemy za odwiedziny, staramy się aby w Kijanach było podobnie jak w Nokłach. W przyszłym roku mamy zamiar skupić uwagę na zakładaniu ogrodu, tym bardziej że jest o wiele mniejszy niż Nokkły - dobrze bo my starsi.
MARIOLKO- dziękujemy za odwiedziny. My dotrzymujemy słowa i serdecznie zapraszamy w przyszłym roku na Luberlszczyznę. Duży pokój rezerwujemy dla Ciebie, nie jest jeszcze wykończony, ale jak widzisz posadzka pod nogami i dach nad głową już jest a i o spanie już zadbaliśmy.
Do tej pory pokazywaliśmy nasz budowany budynek od zewnątrz, teraz na zakończenie tegorocznych prac budowlanych chcemy w wielkim skrócie pokazać jak powstawał nasz budynek od wewnątrz.
Tak wyglądało wnętrze budynku jesienią ubiegłego roku;
Sprzątania działki wokół domu zajęło nam w ubiegłym roku dość dużo czasu , tak w tym czasie wyglądało jego otoczenie:
Przykładowy dzienny urobek archeologiczny:
Początki prac demontażowych starego budynku rozpoczęliśmy gdy tylko można było wiosną wejść po długiej zimie:
Wyłania się zarys nowego małego pokoju:
Dalsze prace wyburzeniowe:
Zarys dużego pokoju po zakończeniu wyburzeń:
Pomieszczenie przyszłej łazienki:
Pomieszczenie przyszłego dużego pokoju( z drzwiami na taras):
Materiały gotowe do montażu sufitu:
Pomieszczenie przyszłego małego pokoju:
Sufity do dalszych prac:
A to MY na tle naszej pracy:
Pomieszczenia przyszłego korytarza:
Świetlik przy drzwiach wejściowych do budynku:
Roślinki do przyszłego ogrodu:
Tyle zdążyliśmy zrobić w 2013 roku, dalsze prace, tym razem wykończeniowe w bliższej i dalszej przyszłości.
Pozdrawiamy. Tereska i Tadeusz.
ANNO- dziękujemy za życzenia. Domek wyszedł taki jak widać, oby tylko udało się go wykończyć. Zapraszamy do odwiedzenia nas by zobaczyć nasze dokonania "na żywo".
MISIU- dziękujemy za odwiedziny, jako najbliższa sąsiadka powinnaś (razem z mężem) przynajmniej raz w tygodniu kontrolować nasze poczynania. Informujemy, że wejście do budynku już jest ułatwione a wewnątrz są posadzki i możesz śmiało śmigać.
ANKA-dziękujemy za spacer po ogrodzie, mamy nadzieję, że nie zasnęłaś podczas spaceru. Przy okazji, jeśli będziecie w pobliżu - zapraszamy.
Wszystko co małe wymaga szczególnej troski (iglaczki również) i okrycie ich jedliną nie zaszkodzi.
DANUSIU- dziękujemy za odwiedziny, staramy się aby w Kijanach było podobnie jak w Nokłach. W przyszłym roku mamy zamiar skupić uwagę na zakładaniu ogrodu, tym bardziej że jest o wiele mniejszy niż Nokkły - dobrze bo my starsi.
MARIOLKO- dziękujemy za odwiedziny. My dotrzymujemy słowa i serdecznie zapraszamy w przyszłym roku na Luberlszczyznę. Duży pokój rezerwujemy dla Ciebie, nie jest jeszcze wykończony, ale jak widzisz posadzka pod nogami i dach nad głową już jest a i o spanie już zadbaliśmy.
Do tej pory pokazywaliśmy nasz budowany budynek od zewnątrz, teraz na zakończenie tegorocznych prac budowlanych chcemy w wielkim skrócie pokazać jak powstawał nasz budynek od wewnątrz.
Tak wyglądało wnętrze budynku jesienią ubiegłego roku;
Sprzątania działki wokół domu zajęło nam w ubiegłym roku dość dużo czasu , tak w tym czasie wyglądało jego otoczenie:
Przykładowy dzienny urobek archeologiczny:
Początki prac demontażowych starego budynku rozpoczęliśmy gdy tylko można było wiosną wejść po długiej zimie:
Wyłania się zarys nowego małego pokoju:
Dalsze prace wyburzeniowe:
Zarys dużego pokoju po zakończeniu wyburzeń:
Pomieszczenie przyszłej łazienki:
Pomieszczenie przyszłego dużego pokoju( z drzwiami na taras):
Materiały gotowe do montażu sufitu:
Pomieszczenie przyszłego małego pokoju:
Sufity do dalszych prac:
A to MY na tle naszej pracy:
Pomieszczenia przyszłego korytarza:
Świetlik przy drzwiach wejściowych do budynku:
Roślinki do przyszłego ogrodu:
Tyle zdążyliśmy zrobić w 2013 roku, dalsze prace, tym razem wykończeniowe w bliższej i dalszej przyszłości.
Pozdrawiamy. Tereska i Tadeusz.
- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Wow , ogrom pracy. Szybko Wam to idzie. Czekam z niecierpliwością na efekty końcowe
Zaniemówiłam z podziwu. Gratulacje
Nie siła, lecz wytrwałość czyni wielkie rzeczy./Samuel Johnson/
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Niesamowitą ilość roboty zrobiliście
Urzekły mnie iglaczki czekające na posadzenie w nowym ogrodzie.
Urzekły mnie iglaczki czekające na posadzenie w nowym ogrodzie.
A ja się tych pierwszych zdjęć przestraszyłam nie wiem, czy mój mąż zdecydował by się na taki skok jak Wy wielki szacunek, za ogromną pracę wniesioną w ten stary budynek i widać, że będzie to piękny i wspaniały dom dla Was
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Jestem pod wrazeniem Waszych poczynań........ ,pozdrawiam serdecznie.
-
- 500p
- Od: 20 sty 2009, o 10:32
Trzeba mieć ogromną wyobraźnię aby widząc stan pierwotny,
zdecydować się na kupno. Jestem pełna podziwu.
Dopiero teraz widać skalę prac , ogrom wysiłku i umiejętności
aby doprowadzić do obecnego stanu ,Na zdjęciach
wnętrza zauważyłam bardzo fajny kredens. Mam nadzieję, ze dał się
uratować.
zdecydować się na kupno. Jestem pełna podziwu.
Dopiero teraz widać skalę prac , ogrom wysiłku i umiejętności
aby doprowadzić do obecnego stanu ,Na zdjęciach
wnętrza zauważyłam bardzo fajny kredens. Mam nadzieję, ze dał się
uratować.
Pozdrawiam , Joanna