Moja mała "dżungla" - part III
Re: Moja mała "dżungla" - part III
No ja właśnie też za bardzo nie wiem, dlaczego dopiero teraz zaglądnąłęm na ten wątek! Błąd karygodny, ale postaram się go nadrobić
Tak w ogóle to pięknie tu!
Tak w ogóle to pięknie tu!
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2012, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Noo, faktycznie wielki ten Geronimo nawet nie myślałam , że jego liście mogą być większe od dłoni Ale będę zaglądać do Renaty, żeby go nie przegapić jakieś miejsce jeszcze się znajdzie A kwitnąca na północnym parapecie hoja to dla mnie cud jakiś, bo moje tylko na południowym i to nie wszystkie chcą kwitnąć ładny kolorek surfinii
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
mniodkowa, skoro tyle masz tej smużyny, to chyba cię z niej oskubię nieco, Widziałam kiedyś w casto, ale za taką cenę, że autentycznie zbaraniałam, chyba ze 20 zł.
Nie wiem tylko, czy wolisz kaskę za przesyłkę, czy coś ode mnie, choć u mnie niby dużo wszystkiego, ale jak człowiek chciałby coś ukorzenić, to poza zebriną, trzykrotką lub zroślichą nie bardzo jest co.
Nie wiem tylko, czy wolisz kaskę za przesyłkę, czy coś ode mnie, choć u mnie niby dużo wszystkiego, ale jak człowiek chciałby coś ukorzenić, to poza zebriną, trzykrotką lub zroślichą nie bardzo jest co.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga skrętniki masz olśniewające ależ ty masz rękę do tych kwiatów
Ciekawe, czy mój Geronimo, też kiedyś taki będzie Wiem, wiem, najpierw muszę ukorzenić listek, ale pomarzyć przecież można, nie ???
Ciekawe, czy mój Geronimo, też kiedyś taki będzie Wiem, wiem, najpierw muszę ukorzenić listek, ale pomarzyć przecież można, nie ???
-
- 1000p
- Od: 18 lut 2012, o 18:21
Hoja cudna i obok hoi widze fiołkowe mlughy
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Witajcie po weekendzie
pojechałam w rodzinne strony... z nadzieją, że obkupię się w doniczuszki tycie do fiołków, a tam nie było kobitka mówila, że za tydzień... więc jak mama będzie się do mnie wybierać po niedzieli to mam nadzieję, że przywiezie, bo nie mam w co sadzić
ale za to długo wyszukiwaną doniczkę do sansewierii kupiłam nie wiem czemu ubzdurałam sobie, że ona ma wielkie bulwy i doniczka nie może być zaokrąglona znalazłabym o wiele szybciej a tak to łaziłam i łaziłam.. ale wyłaziłam powiecie, że za duża, bo za duża, ale nie zamierzam tej sansewiery juz więcej przesadzać, moim celem jest mieć taki gąszcz liści szablowych i szczegół, że teraz ze 2 lata będzie szła w korzenie
oksi - fiołkowe maluchy mają się idealnie przy hojce, rosną dość szybko, już na podstawku przerzedzone, te większe mają już docelowe domki
oczywiście, że będzie mój też był maluśką sadzoneczką a co się porobiło za korzonki oczywiście trzymam kciuki...
Jagoda - zgadamy się na dniach co do smużyny, zszokowałaś mnie jej ceną w casto
dla mnie też cud byłam pewna, że nic z tego a tu taka miła niespodzianka może to temu, że jej zupełnie nie ruszałam...
witaj u mnie Igorze cieszę się, że Ci się u mnie podoba, zapraszam kiedy tylko masz ochotę
co do hibiskusa to Ci się nie dziwię, też ciągle tkwię w zachwycie nad nim a fiołeczki faktycznie urocze, tylko czemu stoją w liściach a nie w kwiatach
cdn...
pojechałam w rodzinne strony... z nadzieją, że obkupię się w doniczuszki tycie do fiołków, a tam nie było kobitka mówila, że za tydzień... więc jak mama będzie się do mnie wybierać po niedzieli to mam nadzieję, że przywiezie, bo nie mam w co sadzić
ale za to długo wyszukiwaną doniczkę do sansewierii kupiłam nie wiem czemu ubzdurałam sobie, że ona ma wielkie bulwy i doniczka nie może być zaokrąglona znalazłabym o wiele szybciej a tak to łaziłam i łaziłam.. ale wyłaziłam powiecie, że za duża, bo za duża, ale nie zamierzam tej sansewiery juz więcej przesadzać, moim celem jest mieć taki gąszcz liści szablowych i szczegół, że teraz ze 2 lata będzie szła w korzenie
oksi - fiołkowe maluchy mają się idealnie przy hojce, rosną dość szybko, już na podstawku przerzedzone, te większe mają już docelowe domki
heliofitka pisze:Ciekawe, czy mój Geronimo, też kiedyś taki będzie
oczywiście, że będzie mój też był maluśką sadzoneczką a co się porobiło za korzonki oczywiście trzymam kciuki...
Jagoda - zgadamy się na dniach co do smużyny, zszokowałaś mnie jej ceną w casto
sylvi pisze:A kwitnąca na północnym parapecie hoja to dla mnie cud jakiś, bo moje tylko na południowym i to nie wszystkie chcą kwitnąć
dla mnie też cud byłam pewna, że nic z tego a tu taka miła niespodzianka może to temu, że jej zupełnie nie ruszałam...
Igor _ 89 pisze:No ja właśnie też za bardzo nie wiem, dlaczego dopiero teraz zaglądnąłęm na ten wątek! Błąd karygodny, ale postaram się go nadrobić
witaj u mnie Igorze cieszę się, że Ci się u mnie podoba, zapraszam kiedy tylko masz ochotę
polikola pisze:ciągle tkwię w zachwycie nad hibiskusem ale urzekły mnie też te malutkie fiołeczki na jednym z ostatnich zdjęć
co do hibiskusa to Ci się nie dziwię, też ciągle tkwię w zachwycie nad nim a fiołeczki faktycznie urocze, tylko czemu stoją w liściach a nie w kwiatach
cdn...
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Bardzo ładna doniczka Masz kobieto gust
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Monia - dziękuję, musiałam się nachodzić...
bananowy kocie - moja hojeczka tak urosła w 1,5 roku z malutkiego pędzika
kasiuta74 - kropelek do nosa już nie trzeba, wczoraj przy podlewaniu poczułam jak pachnie
jest, ale tego czerwonego, a ja pociachałam jeszcze różowe i pomarańczowe... zapomniałam o zdjęciu... ale nadrobię przy okazji
Wiktoria - no co Ty gadasz jakie szerokie parapety ciasno jak nie wiem... hoja dużo miejsca zajmuje ale jak taka kochana i kwitnie to co zrobić? toż nie wyeksmituję....
-eva- dziękuję za komplementy pod adresem petunii
dziękuję... zobacz... a tylko zdechłe kwiatki oberwałam...
Masz rację, zimować roślin balkonowych nie zamierzam... nawozić będę... mam coś do balkonowych Florovitu... nawet te zdechnięte niewyrwane nie pamiętam jak nazywające się, gdzieniegdzie puszczają kwiatki...
Na koniec zostawię Wam kwiatuszka z ogródka teściów
do robienia zdjęć przy nogach ciągle miałam asystenta
buziaczki
bananowy kocie - moja hojeczka tak urosła w 1,5 roku z malutkiego pędzika
kasiuta74 - kropelek do nosa już nie trzeba, wczoraj przy podlewaniu poczułam jak pachnie
Marudzia pisze:Zapodaj zdjęcia obciachanych kalanchoe bom ciekawa
kohleria pisze:drzewko obciachanego kalanchoe jest na stronie 38
jest, ale tego czerwonego, a ja pociachałam jeszcze różowe i pomarańczowe... zapomniałam o zdjęciu... ale nadrobię przy okazji
Wiktoria - no co Ty gadasz jakie szerokie parapety ciasno jak nie wiem... hoja dużo miejsca zajmuje ale jak taka kochana i kwitnie to co zrobić? toż nie wyeksmituję....
-eva- dziękuję za komplementy pod adresem petunii
rapunzel pisze:Petunia jest cudna i już choćby za nią należą ci się wielkie brawa.
dziękuję... zobacz... a tylko zdechłe kwiatki oberwałam...
Masz rację, zimować roślin balkonowych nie zamierzam... nawozić będę... mam coś do balkonowych Florovitu... nawet te zdechnięte niewyrwane nie pamiętam jak nazywające się, gdzieniegdzie puszczają kwiatki...
Na koniec zostawię Wam kwiatuszka z ogródka teściów
do robienia zdjęć przy nogach ciągle miałam asystenta
buziaczki
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Kwiatek z ogródka teściów to aksamitka vel turek
Asystent śliczny i na pewno bardzo pomocny
Asystent śliczny i na pewno bardzo pomocny
Pozdrawiam, Monika
Piękna Aksamitka, też taka u mnie kwitnie, podoba mi się najbardziej ze wszystkich.
Asystent bardzo fotogeniczny.
Asystent bardzo fotogeniczny.
- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Pięknie Ci kwitnie carnosa,ale musi pachnieć
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Nawiązałam , do Twego postu u Stokrotkani i tu odpisuję:
Miodkowa scindaptus pictus mnie też denerwuje, zawsze mu czegoś brakuje- to liście zwija , to rośnie bardziej , to wcale. Ja mego obciachałam i od tygodnia ukorzeniam. Dziś na balkon cieplutki wyniosę , może drgnie. Jeśli nie to go wywalę w jaśnistą!
Zresztą Stokrotkani koraliki są też dorodniejsze od scindapsusa .
Pozdrawiam cieplutko.
Miodkowa scindaptus pictus mnie też denerwuje, zawsze mu czegoś brakuje- to liście zwija , to rośnie bardziej , to wcale. Ja mego obciachałam i od tygodnia ukorzeniam. Dziś na balkon cieplutki wyniosę , może drgnie. Jeśli nie to go wywalę w jaśnistą!
Zresztą Stokrotkani koraliki są też dorodniejsze od scindapsusa .
Pozdrawiam cieplutko.