Różyczka i inne choroby ogrodowe

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różyczka i inne choroby ogrodowe

Post »

A ja właśnie krązki zaczynam, ciekawe, czy pierwszy i ostatni raz :roll: ? Taki eksperyment...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Powodzenia! :D Ja juz wyczytałam, że nie wolno ich przelać - co chyba zrobiłam...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

O, to bardzo ważna sprawa ;:196
Pozdrawiam
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

To ja z krążkami też poniosłam klęskę. Wcale lepiej nie wzeszły mi siewki i też mam problem z pleśnią ;:131 A wydawało mi się że są ciągle za suche ;:223
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już marzec! Przyznacie, że to jednak brzmi wiosennie :D Na wsi nie byłam już dwa tygodnie, więc nie mam pojęcia, czy wiosnę już widać...może wybiorę się jutro.

A poza tym dzisiaj Światowy Dzień Walki z Otyłością ;:306 ja swoją prywatną - zupełnie nieświatową - walkę prowadzę od miesiąca :D

Czytam jakies długoterminowe prognozy pogody i zastanawiam się, na kiedy zaplanować sadzenie róż - bo muszę umówić się na termin wysyłki. A do tego ze wględu na wyjątkowo skomplikowane plany zawodowe mam własciwie dwie możliwości - albo sama końcówka marca, tuż przed Wielkanocą, albo też drugi tydzień kwietnia...Zupełnie nie pamiętam, kiedy sadziłam w ubiegłym roku :roll:

No właśnie, Jolu...widzę, że tak to jest z tymi krążkami, ja robiłam to samo, co Ty...a przed chwilą ogladałam i chyba kilka dojrzało do wyrzucenia... :(
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ja też najbardziej chwalę sobie metodę z wielodoniczkami , jest mi najwygodniej :D Krążków torfowych nigdy nie stosowałam, tak, że nie mam doświadczenia....
Ewuniu u mnie marzec zaczął sie szarówą :( ostatnie dni lutego były słoneczne, wiosenne i cieplutkie, a dziś zimno, wieje paskudny wiatr i pada deszcz ze śniegiem ;:145 ..... mam nadzieję, ze to chwilowe i szybciutko przyjdzie ciepła słoneczna wiosna...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciekawe czy jak je odkazić, popsikać np decisem to się nadadzą na coś jeszcze. ;:131
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

gajowa pisze: A poza tym dzisiaj Światowy Dzień Walki z Otyłością ;:306 ja swoją prywatną - zupełnie nieświatową - walkę prowadzę od miesiąca :D
ech...Ty to potrafisz humor grubasowi z rana zważyć :evil: Ja walczę z otyłością, tak jak były teść mojej siostry z alkoholizmem - jako przewodniczący gminnego koła ds. walki z alkoholizmem, stosował homeopatię, czyli zwalczał u siebie alkoholizm alkoholem...ja podobnie robię z otyłością :D

z różami to nie wiem, kiedy mi wyślą, ale trochę się cykam w połowie marca sadzić, bo podobno właśnie koło 15-go ma być parę mroźnych dni :roll: ale myślę, że końcówka marca powinna być już stabilna pogodowo :wink:

A spleśniałe krążki to po przesadzeniu roślinek wyrzucałam...zostawiłam tylko te, które budziły nadzieję, ale też przesadziłam z zawartością do większych, normalnych doniczek.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

U mnie też nie za ciekawie pochmurno,wiatr wieje,,,, ale samo to,że marzec całkiem fajnie brzmi :wink:
A kilkanaście dni do wiosenki to już całkiem fajnie ;:333
Dobrego,pogodnego dnia ;:3
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A propos tej otyłości, to czym mocniej z nią walczę tym ona jest silniejsza ;:306 ;:306 ;:306 ;:306 Niedługo skończy mi się skala na wadze, nie mówiąc o wyborze ciuchów na tyle elastycznych lub bezrozmiarowych :;230 :;230
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

survivor26 pisze: Ja walczę z otyłością, tak jak były teść mojej siostry z alkoholizmem - jako przewodniczący gminnego koła ds. walki z alkoholizmem, stosował homeopatię, czyli zwalczał u siebie alkoholizm alkoholem...ja podobnie robię z otyłością :D
No naprawdę odkrywcza metoda, muszę M-owi opowiedzieć, bo on trochę "robi w temacie" - wiem, że zabrzmiało to nieco dwuznacznie ;:306 ale niech tak zostanie, będzie zabawniej :;230 :;230 :;230
Pati...ja tam nie zauważyłam, żebyś Ty miała jakieś podstawy do walki z otyłością...no chyba że Twój nadworny fotograf aż tak bardzo swój kunszt opanował ;:oj

Jolu - równiez w temacie powyższym, a drażliwym :lol: znam ten ból... Ale znam też na szczęście radosne zaskoczenie, kiedy się okazuje, że mogę zdjąć spodnie, nie rozpinając ich w pasie :D co właśnie mi się zdarzyło ;:108

Agness - spojrzałam właśnie przez okno i...u mnie też deszcz zamienił się na deszcz ze śniegiem...błeeee... ;:222 Może na pocieszenie pojadę do OBI i kupię sobie wielodoniczki?

Aniu - i Tobie też życzę dobrego dnia! ;:3 ...chociaż zważywszy na powyższe nie mogę Ci chyba życzyć pięknej pogody :(

A reasumując sprawę krążków: rozumiem że roślinki "do odzysku" przesadzić, resztę wyrzucić ;:108
Chyba dzisiaj tym się zajmę. Wciąż nie wiem tylko, co zrobić z takimi, które zapleśniały, a nie wykiełkowały...czy nie kiełkują właśnie z powodu tej pleśni, czy też...nie kiełkują, bo jeszcze nie zdążyły? ;:oj
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:202
No to ja tak tego nie zostawię. Zdradzaj natychmiast co zrobić żeby tak ze spodniami wyszło :D No bo chyba nie kupić o trzy rozmiary za duże ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April pisze:;:202 Zdradzaj natychmiast co zrobić żeby tak ze spodniami wyszło :D No bo chyba nie kupić o trzy rozmiary za duże ;:306 ;:306 ;:306
No właściwie to jest odkrywczy pomysł :;230 :;230 :;230 W kwestii meritum napiszę Ci na pw :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”