Pomidory ? Siew i rozsada 2013r. cz.6
- Magdziak
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 2 sty 2013, o 11:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidory ? Siew i rozsada 2013r. cz.6
Ja w tym roku po raz pierwszy uczestniczyłam w akcji rozdawania ( a raczej otrzymywania ) nasion i pomidorki sadziłam po raz pierwszy. Ponieważ wyszły superowe, to chyba nie będzie to mój ostatni raz . Pomidorki zostały wysadzone na działce podczas majówki. Dzieciaki już niecierpliwie czekają na owocki bałam się tylko, że sadzonki wyszły dość niskie w porównaniu do rozsad, które widziałam na targu. Ale widzę, że są podobne do waszych, więc spoko i tak jestem zadowolona.
- kanclerz
- 500p
- Od: 15 lip 2012, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
od niedawna mam królika,a oto skład jego obornika http://artelis.pl/artykuly/35097/Obornik-kroliczy
nadawał by sie jako nawóz pod pomidory???
nadawał by sie jako nawóz pod pomidory???
- anabelka23
- 200p
- Od: 7 maja 2013, o 22:03
- Kontakt:
DoktorPio dzisiaj chyba wspomniał, że stosował nawóz króliczy...
Mam na imię Ilona...
- bioy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mój sąsiad daje od wielu lat nawóz króliczy pod pomidory. Sypie dwie garści pod każdy krzak bezpośrednio przy sadzeniu.
Nie wiem czy to właściwy sposób i ilość, ale pomidorki ma całkiem okazałe
Nie wiem czy to właściwy sposób i ilość, ale pomidorki ma całkiem okazałe
Pozdrawiam, Jacek
Woow a co to za odmiana pomidorów że już takie owoce wiszą? i kiedy siane ?jak tego dokonałeś do tej pory jakies specjalne nawozy tak je podgoniły???
No właśnie właśnie, jak pokazujecie swoje plony to piszcie od razu jak najwięcej informacji. Jakie to odmiany, kiedy wsiane, kiedy wsadzone itp. Ja tez juz widziałem u ludzi podobne pomidory w tunelach, po prostu z sadzonek kupionych na targu. Juz na początku maja widziałem na targu warzywnym duze pomidory sprzedawane wraz z kwiatem. One z kolei zostały podpędzone w odpowiednich warunkach w szklarniach ogrzewanych. Ja się wolę pobawić w przygotowanie rozsad samemu, bo to po prostu fajne. Ale trochę żałuję ze nie kupiłem wtedy ze dwóch takich kwitnących sadzonek
U mnie pomidory są w tej chwili wielkości śliwki. Pierwsze zbiory pewnie dopiero za jakieś 3 tygodnie. zrobię zdjęcia za jakieś dwa tygodnie i w miarę dokładnie poopisuję co i jak
U mnie pomidory są w tej chwili wielkości śliwki. Pierwsze zbiory pewnie dopiero za jakieś 3 tygodnie. zrobię zdjęcia za jakieś dwa tygodnie i w miarę dokładnie poopisuję co i jak
No, jest jedna rzecz, która na to wskazuje, a mianowicie gęstość sadzenia każdy chyba za pierwszym razem popełnia ten sam błąd. A jeszcze na dodatek niektóre są prowadzone na dwa pędy. One juz teraz mają trochę za gęsto. Do końca lata może być ciężko trzymać ten tunel w dobrym stanie. Sam posadziłem w tamtym roku zbyt gęsto
28_05_2013
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
eee. czy tylko ja nie widzę tych zdjęć?
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Ja widzę, ale nie widzę żadnego komentarza czy opisu.....