Micha storczyków Kahim

Zablokowany
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Micha storczyków Kahim

Post »

kahim pisze:Hmmm... dla takich jak ja, powinniśmy dostać od ewolucji po dwie głowy... ;:204
Jesssu ale byś była mądra :;230 . Już byś chyba z nami gadać nie chciała ;:306 .
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Buahahaaaaa .... Dusiu, ja po plaży popitalałam w odpowiednim obuwiu, jak i nurkowanie ( snoring) był w pełni przemyślany... Plan nie przewidział jednak mojego lubego, który uznał, że zabawnym będzie złapać mnie pod wodą.... I tak w odruchu ucieczki wlazłam w jeżowca... Ech... Faceci nas w końcu wykończą :lol:

Ajana, nie ma obaw. Gadałabym z Wami, gdyż tracę głowę średnio raz na dzień, tak więc ta jedna zapasowa by się na prawdę przydała ;:333

Dufin, tak. Kolce mam nadal w stopie, gdyż. .... podobno... same wyjdą po kilku dniach... Wczoraj wyciągnęłam jeden długości niecałych dwóch cm ;:224 Przede mną jeszcze 21 do wyciągnięcia ( żeby nie było, dokładnie policzyłam) :lol:

Mój luby zasługuje na karę, wyrażoną conajmniej w storczykach ;:215
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kahim - łączę się z Tobą w bólu... :( Na Twoim miejscu przekazałabym winowajcy receptę z "lekarstwami" do wykupienia, na której wypisałabym moje storczykowe chciejstwa... ;:306
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hihi, kusząca wizja :wink:

Dziękuję ;:168
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

hehhe.. takim sposobem może Ci zacząć brakować stóp do ranienia Kahim , bo obawiam sie, ze Twoje dwie głowy wywęszą w tym niezły interes ;:306
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

He he..

Dziś dostałam pierwszą dawkę antyjeżowcową od skruszonego lubego :tan

Przed Państwem woskowy żółtasek ;:167
Obrazek
Obrazek

Jakość zdjęć nie powala, bo robiłam po zmierzchu, a flesza nie lubię ;:173

Żółtasek jest zdrowy i ma porządne korzenie, podejrzewam u niego jednak przędziorki... Dziś raz opryskałam, za jakiś czas powtórzę. Zobaczymy :wink:

Jutro jeszcze dopstrykam jedną jego część, bo wydaje mi się, że szykuje się drugi pędzik, ale że raz już się tak niepotrzebnie wkręciłam, to jutro dam Wam pod fachową opinię ;:131

Drugi dzisiejszy lek na obolałą stopę to storek z łukowo wygiętym pędem. Jest po kwitnieniu i nie wiem jaki ma kolor, ale jakoś tak mnie urzekł bardzo grubymi i ładnymi korzeniami.... No i cena też była gitaśna (6,88zł LM).

Postanowiłam dziś przesadzić stroka spalonego słońcem do keramzytu...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Korzonki ma marniutkie ( tylko dwa wyglądają zdrowo) tak więc wydaje mi się, że warto spróbować metody keramzytowej... Zwłaszcza po tym jak się naoglądałam u niektórych, jakie cuda może sprawić owa metoda ;:224
Woda jest nalana do ok 1/5 wysokości. Nie wiem czy nie posadziłam go zbyt głęboko, ale inne warianty sprawiały, ze storek uciekał z keramzytowego lokum :?

Cattleya uradowała mnie nowymi ładnymi korzonkami i trzema ładnie rozwijającymi się psb.
Obrazek

I na koniec wspomniane wcześniej dziurki popazurowe będące dziełem mojego futrzatego potwora :evil:
Obrazek

Pozdrawiam
;:167
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

No Kasiu za takiego pieknisia to ja juz bym mu wybaczyla te kolce ;:306 .Sliczna "przepraszajka" ;:167
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Śliczny żółtasek!! ;:138 Rewelacja! Ona ma malutkie kwiatki czy takie większe? ;:oj
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Prezencik śliczny ;:oj ;:167 Podoba mi się jego wąska i biała warżka ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Callanthe, trudno powiedzieć :D W największym kwiatku odległość od dwóch najdalej oddalonych czubków płatków wynosi 7,5cm. W mniejszych kwiatkach, ta odległość wynosi już tylko 5 cm :wink:

Zapomniałam dodać w sumie fajną informację na temat żółtaska. Otóż skubaniec pachnie... ;:138 Bardzo delikatnie (chociaż dziś nie dałam mu spokoju, zobaczę jak będzie jutro, gdy się na spokojnie w słonku wygrzeje), trochę jak hiacynt :)

Actus, to dopiero pierwszy etap ;:224 Jeszcze "Heraklesowi" trochę zostało z dwunastu prac.... :twisted:
:;230

P.S. Sprawdźcie, co po chorwacku znaczy frajer.... I wszystko jasne :;230 :;230 ;:224 :;230
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Buehehe :;230 :;230 :;230 . Dobre z tym frajerem, lepiej być nie może...
Piękna Twoja przepraszajaka od "frajera" (bez urazy, po chorwacku :wink: ) a jeszcze jak pachnie to można by uznać, że dwa kolce odpokutował ale pozostałych mu nie odpuszczaj. Niech wie, że nie przelewki i zraniona stopa=zranione serce. Niech błaga o litość ;:303 ;:303 .
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Otóż to, dobrze rzeczesz ;:108
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Piękny prezent od Lubego na pocieszenie, teraz to na pewno zraniona stopa goi się szybciej hihi reszta Twoich podopiecznych widzę też ma się dobrze. Podziwiam Cie za catleye jak to robisz, że Ci rośnie moja brak mi słów...
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”