Świat roślin Ewy-rozalki część szósta

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Świat roślin Ewy-rozalki część szósta

Post »

Ewa wojownicza księżniczka. Poradzi sobie ze wszystkim zagrożeniami :D W razie czego drzewa powyciągają swoje korzenie i stłuką du...tym co chcą zrobić Ewci krzywdę.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sylwiu u mnie wprawdzie woda nie stoi ,ale pogoda nie daje nic zrobić .Sylwuś kolejne byliny już dokupilam i stoją w długiej kolejce do wsadzenia :D
Gosiu moja brzózka nie jest taka duża .Czemu ją nakrywałaś ? czy ona przemarza ? muszę o niej poczytać ;:108
Marysiu u mnie też mokro wszędzie ,mokre rośliny powyłaziły na ścieżki .Po takim spacerze jestem cała mokra i jak tu coś zrobić ;:202
Marzenko wygląda na zalany korzeń ,który nie oddycha i nie może pobierać składników pokarmowych .
I przez to żółkną liście .Potrzebne słonko . ;:65
Ewciu dzięki :tan
Milenko no przecież nie na raz ,tylko w jakimś odstępie czasowym ,ja tam mieszkam 40 lat .Ale dom został i straszy po sąsiedzku .Wieczorem wygląda upiornie . :twisted:
Madziu ,ja wojownicza jestem tylko do chwastów,a moje drzewka spokojnie sobie rosną i śmiecą na jesieni ,żebym się czasem nie nudziła :lol:
Betti gdzie Ty byłaś cały dzień ? Pięknie wyglądasz na awatarku ;:215
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Róże podziwiałam z przyjemnością :D Swoje zapączkowane poganiam, ale mnie nie słuchają :?
Dziś mam cały dzień dla siebie, więc czekam, aż rosa trochę obeschnie i będę dziubać :tan
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Ewuniu moja sadzonka to naprawdę była bardzo mała.Jak przyszła paczka to niestety wielkość i jakość sadzonki mnie rozczarowała..Posadziłam ją do gruntu, ale i tak listki zaczęły opadać,dostawały czarnych plam itp.Pisałam do sprzedawcy, ale odpisał, że sadzonka zdrowa. Więc w obawie przed utratą tej mikrej sadzonki zrobiłam jej zabezpieczenie na zimę przed wiatrami,gryzoniami itp.W tym roku ma ładne liście jest gęsta ale nadal niska. Zdjęcia są u mnie w ogrodzie chyba z maja już nie pamiętam.
Odnalazłam zdjęcie jest na drugiej stronie części drugiej mojego wątku, o ile masz ochotę zobaczyć "powalającą" wielkość mojej brzozy :;230 Mój M ma fioła na punkcie brzóz więc kupuję różne odmiany mam kilka cukrową, papierową, czarną no i oczywiście około 70 sztuk brodawkowej bo jakby inaczej było :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewciu dzisiaj tylko można przekwitnięte obcinać i podpierać te co poległy po deszczu - gąbeczka a chmurzy się nie na darmo :shock: Miłego dnia zrób zdjęcia i odpoczywaj!
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p
Od: 9 wrz 2012, o 22:21

Post »

Ewo, masz róże we wszystkich kolorach świata!!! :tan
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34

Post »

W samą porę tu wdepnęłam, cudne różyczki! :lol: Nie umiałabym wybrać najpiękniejszej :D .Z moich, to niestety tylko miniaturowe zamierzają kwitnąć,ale dobre i to :wink: . Chociaż liczyłam na pnące, choć po jednym kwieciu :roll: . Ewciu mam pytanko kochana: mam na balkonie miniaturową azalię, która właśnie kończy kwitnienie. Chciałabym ją przesadzić na działkę i nie wiem kiedy najlepiej to zrobić? Pozdrawiam serdecznie i życzę pięknej pogody ;:3 .
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ewciu, jak dzionek leci?
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

W końcu znalazłam czas ( bo od wczoraj u nas leje) i pooglądałam Twoje nowości roślinne. Twoje róże już kwitną, a moje jeszcze w pączkach, nie wiem czy im deszcze nie zaszkodzą.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Ewciu ,a ja właśnie wróciłam .Deszcz mnie wygnał .Posadzilam trochę zakupów i zaczęłam skubać Rh .
Nie wiem czy do zimy zdążę ze wszystkim ,przy tej pogodzie . :shock:
Gosiu ,akurat ta brzózka duża nie rośnie ,to raczej maskotka ,a nie drzewo więc się nie martw ,że mała .
Ale takie to zakupy przez internet ,wcisną ludziom najgorsze dziadostwo .Ja powiedziałam sobie ,dosyć dorabiania oszustów .Wcale się mężowi nie dziwię ,że lubi brzozy .One są piękne .Ja też je kocham :D
Marysiu u mnie znów pada,ale trochę zdążyłam zrobić ,może potem jeszcze wyskoczę ;:3
Celinko we wszystkich ,to chyba nie :lol: ;:167
Kasiu możesz ją posadzić nawet teraz ,bo ona jest w doniczce .Pamiętaj ,aby nie sadzić na słońcu ,no i ziemia musi być kwaśna . ;:108
Madziu ,mój dzionek do tej pory bardzo pracowity ,już mnie nawet nogi bolą od tego dreptania ;:130
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A u mnie miała być piękna pogoda a jest... Pranie na balkonie chyba mi będzie tydzień wisieć zanim wyschnie.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Dorotko Twoim w pączkach nic nie będzie ,gorzej mają te,które zakwitły 8-)
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Witaj Ewciu, ja rano wyplewiłam grządke z kwiatami wzdłuz trawy. Mam jeszcze jedną taką grządkę, którę mogę plewić stojac na trawie. Aby reszte wyplewić musze zejść z trawy - musi obeschnąć. Póki co chmurzy się , ale nie pada...
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Madziu nie licz na to ,że na dworze coś Ci wyschnie .Ja swoje powiesiłam na strychu .Tylko ze strychu już tak pięknie nie pachnie ,jak z dworu . ;:131
Aniu u mnie też zielsko rośnie na potęgę ,wypieliłam cały ogród i już mam to samo .Podlane to i rośnie diabelstwo ,a potem przyjdzie gorąc i znów będziemy płakać ,że za gorąco i nie ma jak pracować w taki upał :roll:
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ze dwa dni słoneczka poprosze, niech choć troche obeschnie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”