Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dzika
500p
500p
Od: 17 lut 2012, o 21:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc

Post »

Coś podejrzanie się ten bocian w okół waszego domu czai ;:224

Zdjęcia piękne! I tak wszystko wspaniale rośnie i kwitnie. ;:oj
Ale bym się cieszyła patrząc na te warzywa i owoce, jak rosną i dojrzewają.

A Twoje dziewczynki ile mają lat? Chyba podobnie do moich. Śliczna ta starsza :D Młodszej jeszcze z bliska nie widziałam.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuza- chrabąszcze mnie nie ruszają ;:131 tylko te pająki, dawno dawno temu jak miałam może 7-8 lat bawiłam się w sklep na podwórku, koledzy dla żartu włożyli pająki do pudełeczka i 'sprzedając' otworzyłam ;:202 wylazło to na mnie bryyyy wydaje mi się że wtedy się tak porobiło , coś okropnego, jak pisałam nawet butem tego nie zdeptam bo się boję. Miło że pozytywnie odbierasz moją działkę, a koszę- cóż zanim skończę muszę zaczynać od nowa. Pożeracz uściskany

Iwonko- ale się uśmiałam, chodziło mi o ten jeden sterczący kwiatuszek ;:306 ale masz oko, tam nie doszłam- to był mój plan w zeszłym tygodniu ale nie dałam rady, podkaszarka- ta sama historia, trzeba powyrywać- zrobię to zaraz po przyjeździe. Jeszcze okno muszę udrożnić na poddaszu bo też zarosło bluszczem ;:223

Aniu- nie nie już dość, zbiera jedzonko dla swoich dzieciaków ;:333, tak plony najfajniejsze , choć nie powiem spodobało mi się dbanie o warzywa. Na zdjęciu jak Zuza określiła pożeraczka truskawek to młodsza 3 lata , starsza 7 lat(jest kilkakrotnie na zdjęciach wcześniej)

Tutaj obydwie bawiące się w lesie- skoszony(częściowo) do zdjęć :;230
Obrazek

skoro weszłyśmy do lasu
Obrazek
Obrazek

i mój przedłużenie białego zakątka od strony lasu
Obrazek
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To jeszcze kilka zdjęć białego zakątka jak już od tyłu pokazałam

jest to górka , wyższa z jednej strony, niższa z drugiej w kształcie podkowy , powstałe na ściółce leśnej z działki z części na której założyliśmy trawnik a z którą trzeba było coś zrobić i powyrywanych pokrzywach(mam nadzieję że nie wyrosną :idea: i przysypane ziemią), po środku stary dąb i trawa

Obrazek

podstawa dęba-środek podkowy
Obrazek

aktualne białe :?: kwitnące z prawej strony zakątka
Obrazek

i z oddali widok na górkę
Obrazek
Obrazek
i z bliska tak to żurawina ;:138
Obrazek

jak już jesteśmy z tej strony to przedłużenie górki wzniesienie -wzdłuż lasu - tu już będą się mieszać kolory
Obrazek
Obrazek

mała przerwa na wejście do lasu i Rh z trawą i Hostą- przed tą przerwą mam zamiar zrobić mały cypelek- jeszcze nie wiem z czym?
Obrazek

druga strona dębu aktualnie kwitnące
Obrazek
Obrazek
Obrazek

a to widok z ławeczki pod dębem- Białego zakątka
Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Hahaha...co ty chcesz od tego kwiatka. Wygląda, jak modelka i na dodatek nie ma konkurencji :lol:
Tak na serio, to ani nie obejrzysz się, a będziesz walczyć z tym liliowcem, bo bardzo szybko pochłania kolejne centymetry ogrodu.
Ja go sumiennie wykopałam i przesadziłam w inne miejsce. W tej chwili mam go w dwóch miejscach (chyba odbił od fragmentu korzonka) ;:223
Dorotko pal licho liliowca, córeczki to dopiero modelki ;:215
Aha, to białe co ci kwitnie to tiarella.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

oj modelki, modelki, jak się rozrośnie będę plewić,
Dobrze zostawiam do oglądania, co miałam i zmykam na ranczo-
Może podpowiecie co by tam powsadzać w Białym zakątku-- cień, widzą mi się tam jakieś kobierce kwitnące na biało, ale nie znalazłam takich co lubią cień
do zobaczenia po weekendzie , chyba że zasięg złapię ;:306
:wit
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Z przyjemnością oglądam Twój przestrzenny, pełen drzew i coraz bardziej dojrzały ogród ;:333
Te górki, podkowy, laski - super sprawa, którą mogę podziwiać u innych, bo u mnie tego brak :)
Widzę, że marzanka już się zaaklimatyzowała? 8-)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dorota, już pewnie się powtarzam, ale masz tam bajkowo. Naprawdę piękne miejsce do życia wybrałaś, strasznie bym się cieszyła, jakby udało nam się spotkać. :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widok z ławeczki przedni. ;:215
A na cypelku może bodziszki albo żurawki kolorowe cały rok?
Podkówka też całkiem fajnie obsadzona jak wszystko sie rozrośnie będzie ładny busz. ;:333
Ławeczka stylowa, pasuje do tego miejsca, fajnie będzie na niej posiedzieć o ile komary pozwolą. :;230
Grażyna.
kogro-linki
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

U Ciebie to dopiero warunki do stworzenia raju na ziemi. Fantastyczny teren, las tuż na wyciągnięcie ręki, śpiew ptaków... Cudnie :) W wolniejszej chwili przejrzę szczegółowo!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dorotko, miło było poznać Ciebie i całą Twoją rodzinkę. Zuza przeżywała troszkę, że Izę na pożegnanie troszkę uszkodziła, ale mam nadzieję, że Iza wybaczy ;:196 . A teraz musiałam odpalić net , bo Zuza koniecznie chciała fotki z Waszego rancza pooglądać. Miejsce macie bajkowe ;:138 I wracaliśmy przez ciekawe miejsca....ale na szczęście dojechaliśmy. :wit
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2007, o 07:49

Post »

Dorotko- czarujące te Twoje zakątki. I widać, że bardzo cieszy Cię ich urządzanie. Tak trzymaj ;:167
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Dorotko jak fajnie pospacerować po Twoim lesie i pięknych zakątkach Twojego ogrodu.
No i te BOĆKI ;:215 ;:215
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu, Marysiu, Aniu,Grażynko, Jacku dziękuję za odwiedziny i miłe słowa to bardzo budujące dla mnie i zachęcające do dalszej harówki :;230.
Aniu- urządzanie sprawia olbrzymią przyjemność a przesadzanie jeszcze większą ;:306
Grażynko- dziękuję za podpowiedzi i proszę o więcej :!: , żurawkom zrobiłam już kącik- jak tam im się spodoba to zostaną , ale myślę że na cypelku też się pojawią wraz z bodziszkami i myślałam o powiększenia kolekcji- na razie jednej sztuki RH :;230
- zobaczę jak przetrzyma ta jedna zimę to może zagoszczą na cypelku.
Jacku nie tylko macierzanka od Ciebie się zadomowiła :D
Małgosiu- nam też było bardzo miło Was poznać , porozmawiać i oprowadzić po ranczu ;:306 , Szkoda że tak krótko i pogoda kapryśna, następnym razem zapraszam tylko do nas- będzie więcej czasu na :lol: i przypieczętowanie znajomości ;:304 , tyle rzeczy nie zobaczyłaś a ja nie zdążyłam się pochwalić-no cóż pogoda w ogóle cały weekend zmienna , planowałam spacer na jagody, może za tydzień się uda. Ucałuj Zuzę i niech już się nie martwi, Iza szybko zapomniała i dopytywała się o nią, a Julcia też oglądała Waszą posiadłość- Bardzo podobały się zwierzęta - o których opowiadała Zuza. Bardzo pobłądziliście ;:224 , ale ile bocianich rodzin do odwiedzenia mieliście po drodze ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”