Moja działka na Kaszubach
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka na Kaszubach
Blacha niby tańsza jednak trzeba ją dobrze położyć aby służyłam na lata ze względu na połączenia. Dachówka droższa ale nie każda konstrukcja ją zniesie. U mnie na dom zasadniczym jest stara karpiówka i marzy mi się nowa, na przybudówce zbyt słabe fundamenty i jak to wszystko pogodzić.
- aniabania
- 50p
- Od: 3 mar 2011, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Koleżankę,
A przyszłam sobie popatrzyć co tam u Ciebie w ogródku, bo gdzieś wpadłam na Ciebie kilka razy u kogoś w wątkach;:7
No i warto było
Jestem pod wrażeniem Twojej pracy skalniakowej, musiałaś się bardzo namęczyć Ale pewnie efekt końcowy wart był Twojej pracy. A jeszcze jak zacznie wszystko kwitnąć to dopiero będzie satysfakcja
Będę zaglądać i podziwiać widoki I zakupy oczywiście, bo ani myślę uwierzyć w Twoje postanowienie bezzakupowego przejścia sezonu ogrodowego To sobie neda
A przyszłam sobie popatrzyć co tam u Ciebie w ogródku, bo gdzieś wpadłam na Ciebie kilka razy u kogoś w wątkach;:7
No i warto było
Jestem pod wrażeniem Twojej pracy skalniakowej, musiałaś się bardzo namęczyć Ale pewnie efekt końcowy wart był Twojej pracy. A jeszcze jak zacznie wszystko kwitnąć to dopiero będzie satysfakcja
Będę zaglądać i podziwiać widoki I zakupy oczywiście, bo ani myślę uwierzyć w Twoje postanowienie bezzakupowego przejścia sezonu ogrodowego To sobie neda
Ania
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74436" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74436" onclick="window.open(this.href);return false;
Agnieszko wydaje mi się, że nie masz innego wyjścia jak położyć blachę, jeśli chcesz bardzo solidną to na rynku masz duży wybór blacho dachówek nie martw się ich solidnością one nie są na 10 lat W dodatku na samą robociznę w przypadku kładzenia dachówki wydałabyś krocie wiem coś o tym
Mój wujek się tym zajmował czyli kryciem dachów głównie blachą, ale jego syn zażyczył sobie dachówkę, on akurat sam ją kładł bardzo długo się z tym schodzi w porównaniu z blachodachówką
a co za tym idzie musiałabyś wynajętym ludziom zapłacić więcej bo więcej dni pracy. My akurat mamy szczęście taki ktoś w rodzinie dużo nam pomógł przy budowie domu.
Mój wujek się tym zajmował czyli kryciem dachów głównie blachą, ale jego syn zażyczył sobie dachówkę, on akurat sam ją kładł bardzo długo się z tym schodzi w porównaniu z blachodachówką
a co za tym idzie musiałabyś wynajętym ludziom zapłacić więcej bo więcej dni pracy. My akurat mamy szczęście taki ktoś w rodzinie dużo nam pomógł przy budowie domu.
- aage
Dziękuję za rady, kilka kwestii zostaje do przemyślenia ale najgorsze to że dom pod nadzorem konserwatora zabytków
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Daszek rewelacja, bardzo mi się podoba .
I krokusik jeszcze? To już prawie jak antyk w tym roku
I krokusik jeszcze? To już prawie jak antyk w tym roku
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
U Kariny, jak zwykle ogrodnicze tematy A ja zwróciłam uwagę, że kocimiętka ci zakwitła..moja ani marzy o kwiatach. powiedz nam jak tam zagęszcza się twój skalniaczek?
- kajko278
- 500p
- Od: 20 sty 2013, o 17:32
Aguś nie zazdroszczę Ci tego nadzoru, bo oni zawsze coś wymyślą żebyś lekko nie miała
Aniu faktycznie to już antyk więc dlatego uwieczniłam dla potomności, że u mnie w kwietniu jeszcze krokusy kwitły
i na specjalne życzenie Sabinki
Gdzieś tu pisałam,że już niczego nie kupię a to nowy nabytek
no i c.d mojej wiosny
Aniu faktycznie to już antyk więc dlatego uwieczniłam dla potomności, że u mnie w kwietniu jeszcze krokusy kwitły
i na specjalne życzenie Sabinki
Gdzieś tu pisałam,że już niczego nie kupię a to nowy nabytek
no i c.d mojej wiosny
Moja działka na Kaszubach
KARINA:-)
KARINA:-)
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
śliczne szachownice
-
- 500p
- Od: 8 mar 2014, o 14:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ pięknie
A co to jest to to zielone na ostatnim zdjęciu?
A co to jest to to zielone na ostatnim zdjęciu?
Amelia
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
to nie jest przypadkiem hortensja?
Nowy nabytek bardzo ładny.
Nowy nabytek bardzo ładny.
- aage
Kamienny szał
Karinko skalniak pięknie się rozrasta.Z początku masa kamieni, a z czasem roślinek. Wczoraj mój syn mówi do mnie, że mój skalniak nawet ładnie teraz wygląda.Jak na osobę bardzo daleką od ogrodu, to są duże słowa uznania. U ciebie wkrótce proporcje zostaną zachwiane na korzyść zielonego
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
ten skalniak, to jest mistrzostwo świata. Wiem, że kosztował cię sporo pracy, ale efekt jest niesamowity nowy nabytek to moje marzenie. co roku na nie poluję i nigdzie nie mogę trafić, albo obchodzę się smakiem