Ogródek Robaczka cz.13
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz.13
Jedno z poprzednich zdjęć jest też tapetą na moim lapku Ale te nowe zdjęcia
Piękne morze tulipanów i do tego w pięknych kolorach... Zastanawiałam się nad odgapieniem , ale jeszcze nie wiem jak recypować takie widoki na moje warunki Mam jednak parę miejsc, gdzie na pewno jesienią posadzę cebulowe. jakby jednak były takie wyprzedażowe okazje, daj znać koleżance
Pączki na glicynii przecudne - takie lekko fioletowe gąsieniczki. Już nie mogę się doczekać ich widoku w pełnej krasie Tez kiedyś będę miała, a co
Piękne morze tulipanów i do tego w pięknych kolorach... Zastanawiałam się nad odgapieniem , ale jeszcze nie wiem jak recypować takie widoki na moje warunki Mam jednak parę miejsc, gdzie na pewno jesienią posadzę cebulowe. jakby jednak były takie wyprzedażowe okazje, daj znać koleżance
Pączki na glicynii przecudne - takie lekko fioletowe gąsieniczki. Już nie mogę się doczekać ich widoku w pełnej krasie Tez kiedyś będę miała, a co
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu wiem, że większość tulipanów, to zeszłoroczne nasadzenia, ale powiedz mi, czy ty będziesz je wszystkie wykopywać
przecież to roboty na całe lato.
Z nieukrywaną zazdrością patrzę na Twój taras Cudowne donice szczelnie wypełnione kwieciem, to moje marzenie.
Kwiaty co prawda mam, ale w większości w nielubionym przeze mnie plastiku
przecież to roboty na całe lato.
Z nieukrywaną zazdrością patrzę na Twój taras Cudowne donice szczelnie wypełnione kwieciem, to moje marzenie.
Kwiaty co prawda mam, ale w większości w nielubionym przeze mnie plastiku
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Przez Wielkanoc przysiadłam, obejrzałam wszystko sumiennie i już wiem, ze czas ścinsąć pas i oszczędzać na jesienne tulipanowe zakupy! Nie da się porównać kwitnących choćby najładniejszych kepek z takimi łanami - przepięknie jest!
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Kasiu, Twoje łany tulipanów są niesamowite. CHyba mam te same co Ty, Mondial. Zachwycające są. U mnie w ogrodzie stworzyły piękny bukiet, który przerzedziłam i miałam taki sam w domu na świątecznym stole.
Zadanie na jesień u mnie: dosadzić tulipanów
Zadanie na jesień u mnie: dosadzić tulipanów
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Kasiu, a ja już się bałam że moje 3 Cunnigham's White to nie Cunnigham's White, bo miały być białe a widać róż
Widzę, że u Ciebie też pąki są różowe, a kwiaty białe. Ok. tzn., że tak ma być, uff.....
Widzę, że u Ciebie też pąki są różowe, a kwiaty białe. Ok. tzn., że tak ma być, uff.....
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Bardzo długo kwitną u ciebie tulipany, albo jest ich tak dużo że niemal nie zauważalna jest wymiana kolorów
Serduszkę kiedyś miałam, sztuk 2 i niestety u mnie nie rosną. A ciekawa roślinka.
Za każdymi odwiedzinami u ciebie, zaskakujesz mnie kwitnieniem nowych kwiatów. Powojniki już Rododendrony już U mnie lekko zaznaczył kolor jakuszimiański Blue Tit A tulipany będą może jutro
Zachwycające te brateczki na tarasie. Jest taki niesamowity wybór kolorów...tylko białych nie mogę dostać a chciałam do niebieskich skrzyń posadzić. Nawet przy cmentarzu szukałam bo tam zawsze mają sporo. I nic.
Serduszkę kiedyś miałam, sztuk 2 i niestety u mnie nie rosną. A ciekawa roślinka.
Za każdymi odwiedzinami u ciebie, zaskakujesz mnie kwitnieniem nowych kwiatów. Powojniki już Rododendrony już U mnie lekko zaznaczył kolor jakuszimiański Blue Tit A tulipany będą może jutro
Zachwycające te brateczki na tarasie. Jest taki niesamowity wybór kolorów...tylko białych nie mogę dostać a chciałam do niebieskich skrzyń posadzić. Nawet przy cmentarzu szukałam bo tam zawsze mają sporo. I nic.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Witaj Kasiu.
Od dawna cichutko podglądam Twój cudowny ogród. Brak mi słów zachwytu, by opisać to co czuję oglądając do.
Dopieszczony w każdym calu i jak dla mnie perfekcyjny
Łany tulipanów robią niesamowite wrażenie. 'Przez Ciebie' znów nabrałam ochoty na dosadzenie ich jesienią, bo te sadzone przed kilkoma laty prawie całkowicie wyginęły.
Zdjęcie z donicami przepiękne. No nie mogę się napatrzeć ....
Od dawna cichutko podglądam Twój cudowny ogród. Brak mi słów zachwytu, by opisać to co czuję oglądając do.
Dopieszczony w każdym calu i jak dla mnie perfekcyjny
Łany tulipanów robią niesamowite wrażenie. 'Przez Ciebie' znów nabrałam ochoty na dosadzenie ich jesienią, bo te sadzone przed kilkoma laty prawie całkowicie wyginęły.
Zdjęcie z donicami przepiękne. No nie mogę się napatrzeć ....
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Ach Kasia ...te Twoje tulipanki.... Na moje też nie mogę narzekać...ale aż takich połaci nie mam,też sadzę grupami bo lubię takie plamy Ty masz chyba po 50 sztuk odmiany co najmniej prawda Te niebieskawe pełne....czaaaad
Watek...no widzisz...jakos sie zebrac nie mogę... Ale fotki robie ,robię...mozecw końcu siądę i się wezmę za ten wiosenny wateczek A zakulkowańce nastajają mnie bardzo optymistycznie...Eden w prawdzie w pąkach ,ale Klasztorna ,Jasmina ,Giardina i Pirre de Bonard wyglądają jeszcze lepiej
Miłego dziona ,u mnie cudnie
Watek...no widzisz...jakos sie zebrac nie mogę... Ale fotki robie ,robię...mozecw końcu siądę i się wezmę za ten wiosenny wateczek A zakulkowańce nastajają mnie bardzo optymistycznie...Eden w prawdzie w pąkach ,ale Klasztorna ,Jasmina ,Giardina i Pirre de Bonard wyglądają jeszcze lepiej
Miłego dziona ,u mnie cudnie
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
po dłuższej nieobecności nadrobiłam zaległości.łany tulipanów zachwycają a mnie przypadł 'Yellow Crown'. Ja też sporo cebulek dosadzałam ale niestety nie widać tej ilości.Będę zaglądać i podziwiać.
- agnesik12
- 200p
- Od: 31 sty 2008, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Kasiu,
To niesamowite że robinia kwitnie tak długo! Możesz napisać mi jeszcze jej dokładną nazwę? A czy pamiętasz jak to jest z jej zapachem?
Pozdrawiam,
To niesamowite że robinia kwitnie tak długo! Możesz napisać mi jeszcze jej dokładną nazwę? A czy pamiętasz jak to jest z jej zapachem?
Pozdrawiam,
Agnieszka
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
bardzo się cieszę Kasiu,że twój ogródek nie ucierpiał.
Cudowne te bukiety tulipanów a taras zaprasza mnogością kwiecia.
Oj tak, zbyt krótko trwały te święta, teraz dopiero chciałoby się odpocząć.
Miłego dnia.
Cudowne te bukiety tulipanów a taras zaprasza mnogością kwiecia.
Oj tak, zbyt krótko trwały te święta, teraz dopiero chciałoby się odpocząć.
Miłego dnia.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Kasiu, cudne łany tulipanów Co jedne to ładniejsze
Te różowe, których nazwy nie pamiętasz to nie jest czasem tulipan Van Eijk? Wygląda podobnie do moich van Eijków, które wyjątkowo nie są pomyłką odmianową...
Pozdrawiam, Elwi
Te różowe, których nazwy nie pamiętasz to nie jest czasem tulipan Van Eijk? Wygląda podobnie do moich van Eijków, które wyjątkowo nie są pomyłką odmianową...
Pozdrawiam, Elwi
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Kasiek czarujesz tymi tulipanami że aż mi się ich bardzo zachciało pewnie tej jesieni będę polowała na wyprzedażach bo w normalnej cenie na tyle cebulek co chcę dosadzić to bym majątek straciła krokusy, tulipany ale tylko niziutkie i pewnie jeszcze jakieś mi wpadną do koszyka