Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2
U mnie troche deszczu spadlo i dalej sucho:(
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ciesz się,ja mam przez 2 miesiące już deszcz z głowy.Wczoraj trochę ziemię zmoczyło,do 1 cm.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Pada deszczyk i podlewa suchą ziemię Od rana hihi...ale jutro znów wraca słońce i parę dni upały
No to fajnie ja w tym tygodniu też raczej nie będę podlewać bo w niedziele i wczoraj lało prawie non stop Moje odciski na dłoni odpoczną
Aniu a może oni po prostu się pomylili i dlatego włożyli podwójnie sadzonki
My się nakręcimy na taki bonus a tu będzie niespodzianka i dodatkowych roślinek nie będzie
-- 24 lip 2014, o 13:58 --
Aniu a może oni po prostu się pomylili i dlatego włożyli podwójnie sadzonki
My się nakręcimy na taki bonus a tu będzie niespodzianka i dodatkowych roślinek nie będzie
-- 24 lip 2014, o 13:58 --
Ja w razie bym przechowała je na strychu na części nie ogrzewanej jak myślicie tak można by było?aneczka1979 pisze:Sabinko Ania wspominała coś o listopadzie. Kurczę, boję się, że to ciut za późno. Ostatnia zima była łagodna ale kto mi da gwarancję, że i ta taka będzie..?
Sama nie wiem już co robić.
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Taak.. najczarniejszy scenariusz.. nakupimy jeżówek w listopadzie, przyjdzie paczka a tu wszystko zgodnie z zamówieniem (czyt. bez gratisowych sztuk) i na dokładkę nie wiadomo czy to wszystko przezimuje A ja wam mówię, może warto dyskretnie wypytać o jakieś sezonowe wyprzedaże..a co
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Aneczko
U mnie też popadało,orzeźwiło powietrze,ale najważniejsze,że roślinki podlało.
Mieczyki piękne
U mnie też popadało,orzeźwiło powietrze,ale najważniejsze,że roślinki podlało.
Mieczyki piękne
- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja będę sama próbowała wysiać sobie jeżówki. Poczytałam i nie wydaje mi się to takie trudne. Ale czy coś wyjdzie okaże się za rok.
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
U mnie też leje. A na działce poza chmurami nic. Nawet kropelki deszczu. Tu chciałam wyskoczyć na rower i ulewa. A tam, jak roślinki zdane same na siebie susza jak... Dasz wiarę? To się nazywa chyba złośliwość.
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Mateuszu czyli co? Za mało deszczu? Może jeszcze spadnie. Tak samo u Ciebie Madziu, jeszcze nic straconego!
Sabinko masz rację trza we wrześniu czy październiku ich podpytać. Tak zrobimy.
Aniu- Annes77 liczę na te upały. W końcu mamy lipiec i lato! Na dodatek planuje imieninki na działce wyprawić.
Aniu -anabuko1
Zuzolku oczywiście, że to nie takie trudne. Nasiona jednak dostaniesz tylko białych i różowych pojedynczych. A my tu mamy chrapkę na inne odmiany.
Posadzona w zeszłym sezonie, będąca imieninowym prezentem od Mężusia , hortensja bukietowa pięknie sie rozrosła i raczy ślicznymi, sporymi kwiatuchami:
I kolejna lilia rozkwitła. Niestety w buszu jest mało widoczna. Nie wiem czy nie przesadzę na wiosnę. O ile się nie mylę to jest Lombardia z Biedrowych cebulek:
Liliowiec NN już przekwita:
Sabinko masz rację trza we wrześniu czy październiku ich podpytać. Tak zrobimy.
Aniu- Annes77 liczę na te upały. W końcu mamy lipiec i lato! Na dodatek planuje imieninki na działce wyprawić.
Aniu -anabuko1
Zuzolku oczywiście, że to nie takie trudne. Nasiona jednak dostaniesz tylko białych i różowych pojedynczych. A my tu mamy chrapkę na inne odmiany.
Posadzona w zeszłym sezonie, będąca imieninowym prezentem od Mężusia , hortensja bukietowa pięknie sie rozrosła i raczy ślicznymi, sporymi kwiatuchami:
I kolejna lilia rozkwitła. Niestety w buszu jest mało widoczna. Nie wiem czy nie przesadzę na wiosnę. O ile się nie mylę to jest Lombardia z Biedrowych cebulek:
Liliowiec NN już przekwita:
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękny prezent od mężusia, piękna hortensja,to może LIMELIGHT ???Podobna do mojej
No ililia śliczna
No ililia śliczna
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
Mężulek na medal jak takie prezenty daje, ale wiem,że nie miał szans kupić nietrafiony prezent , bo zadziałałaś w temacie Liliowce piękne
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
OOoo tak, poznaję biedronową Lombardię..3 w 1 . Jedną dałam łasej szwagierce - już kwitnie, drugą, sierota- zciachałam motyką, trzecia rosła jak szalona aż padła mi w tamtym tygodniu Nie wiem jaka wysoka jest u ciebie, ale za rok ona powinna mieć dobre 1.6m