Mój mały kawałek raju
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój mały kawałek raju
Krysiu czy to aktualny widok w Twoich stronach ???? U mnie pada deszcz i po śniegu ani śladu, a tak pięknie sypał w Wigilię .Tobie również miłego świętowania w drugim dniu Świąt
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu niestety widok jest z przed kilku dni , dzisiaj padał deszcz ze śniegiem i była ciapa. Pozdrawiam świątecznie
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękny świąteczno-zimowy pejzaż , tak jak Jadzia pisze u nas ponuro bezśnieżnie niestety. Dużo dobrego i szczęścia życzę
- Krychna
Ewuniu Dziękuję bardzo i nawzajem, oby Nowy Rok przyniósł same dobre dni i dużo kwitnień w naszych ogrodach
Wspomnienie lata
Grahamek
Lavender Ice wsadzona wiosną tego roku, dwie sadzonki zbierały się dosyć długo, dopiero drugie kwitnienie było jakie takie
Caramella ta róża jest ze mną dość długo co roku kwitła obficie{,ma piękny kolor} w tym roku kiepsko,zobaczymy jak się spisze po tej zimie ,dostała dawkę kompostu,
może to jej pomoże
Mariateresa młoda różyczka, urzekła mnie ułożeniem płatków choróbska też ją omijały, licze na większy spektakl w przyszłym sezonie.
Jeszcz raz Caramella
Rozchodniki
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Krysiu, wpadłam z rewizytą i stwierdziłam, że koniecznie zostaję na dłużej Masz kolorowy i nienagannie utrzymany ogród, a ta wyniesiona rabata obłożona kamieniami No mój ideał... co jeszcze.. a tak - Jalitah. Tak długo się zbierałam z jej kupnem i wreszcie jesienią dopięłam swego -zamówiłam pannicę, a z twoich zdjęć wynika, że dokonałam bardzo udanego wyboru Mam nadzieję, że moja też zbuduje zgrabniutki, rozrośnięty krzaczek i nie będzie stwarzała problemów
- JAKUCH
Caramela ma cudny kwiat a Mariatheresia w początkowej fazie podobna do moich Muzykantów .Jednak Grahamek rozjaśnia wszystko
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Krysiu masz piękny ogród!
Wspaniałe azalie, hortensje i róże... Jalitah zachwycająca, ale nie widziałam jej zdjęć z tego roku, czyżby mi coś umknęło? Jak ona się rozrasta u Ciebie, jak u niej zimowaniem?
Wspaniałe azalie, hortensje i róże... Jalitah zachwycająca, ale nie widziałam jej zdjęć z tego roku, czyżby mi coś umknęło? Jak ona się rozrasta u Ciebie, jak u niej zimowaniem?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- Krychna
Mam urlop, gdyby to była wiosna szalałabym w ogrodzie...,puch który pada za oknem nastraja mnie nawet optymistycznie bo piątek ma być w moim rejonie bardzo zimny, więc pierzynka na roślinkach się przyda, rano wyszłam i poprawiałam ubranka na moich azaliach które opatuliłam na zimę, wiatr który wieje jest zimny brrr.
Basiu Dziękuję bardzo szukam i szukam zdjęc Jalitah i nie wiem jak to się stało ale zdjęcie całego krzaczka mam tylko takie prześwietlone, kupiłam ją latem 2014 roku w doniczce, przyjechał ładny rozrośnięty krzaczek, na zimę dostaje spory kopczyk,na to gałązki jodłowe jak do tej pory odbijała i w tym roku całkiem była to ładna pannica, zdjęcie marne jak pisałam, ale kwiat bajeczny, w 2015 zamówiłam drugą, ale okazało się ze dostałam inną róże, tej jesieni domówiłam jeszcze raz zobaczymy czy aby i tym razem nie będzie pomyłki
cały krzaczek
kwiat z bliska w duecie z rozchodnikiem
Jadziu Caramella to taki piękny bursztynek, bardzo lubię jej kwiaty. Muzykanci u Ciebie są śliczni,kolorystyka podobna ale kształt kwiatu wydaje mi się trochę inny niż ma Mariatheresa.
Sabinko Witaj nowy Gościu Jalitah to bardzo słuszny wybór, ładny krzaczek i bajkowe kwiaty, najlepiej służy by jej lekki cień u mnie rośnie na patelni i lubią blaknąć te jej urodziwe pąsy, drugą posadziłam na lekkim zacienieniu, będę porównywać kwiaty. Pozdrawiam i zapraszam
Wiosna
Kwiaty tej żurawki dają fajne plamy w ogrodzie
Ja strasznie tęsknię do mojego ogrodu, teraz zima to nie ma co robić :]
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Krysiu piękne zdjęcia! Przynajmniej mam pogląd jak ona wygląda w całości
Dziękuję Ci bardzo
Ja jesienią zamówiłam 3 szt. Jalitah, mam nadzieję, że w czerwcu będzie cieszyć moje oczy
Ach jeszcze mam pytanko, jak jest z jej długością kwitnienia?
Dziękuję Ci bardzo
Ja jesienią zamówiłam 3 szt. Jalitah, mam nadzieję, że w czerwcu będzie cieszyć moje oczy
Ach jeszcze mam pytanko, jak jest z jej długością kwitnienia?
Pozdrawiam, Basia.
- JAKUCH
Krysiu oczywiście ,ze kwiaty są całkowicie inne lecz w początkowej fazie ten kwiat taki skulony to tak jakby przy Muzykantach. Jalitah śliczna i zbudowała ładny krzaczek kolorystycznie przypomina mi moja z avatarka .To była cudna róża i szkoda mi jej ,ze odeszła .Teraz bym inaczej o nia zadbała moze by pozostała u mnie lecz to były moje początki ogrodowania Fajna płożąca Forsycja ,albo to coś innego
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Krysiu, posadziłam Jalitah w takim rozproszonym cieniu Przed pełnym słońcem będą ją chroniły wyższe róże rosnące za nią. Słońce operuje tam do godz 10 później kilka godzin przerwy i dopiero od godziny 16 będzie miała słońce w całej okazałości
- Krychna
Sabinko bardzo dobrze zrobiłaś , ciekawa jestem jakie towarzystwo będzie mieć u Ciebie Jalitah?
Jadziu to nie forsycja tylko Janowiec, który kwitnie zaraz po azaliach Jadziu szkoda Twojej różyczki,bo widać w awatarku ,że piękność to była ale wszyscy popełniamy błędy na których się uczymy jak pielęgnować królewny,żeby im dobrze było u nas.
Basiu Jalitah trzyma kwiaty długo, i chociaż pada deszcz to one trwają na krzaczku,jest ona ozdobą rabatki Gratuluję nabycia trzech krzaczków będzie co podziwiać w letnim sezonie możesz mi napisać gdzie zamawiałaś może być na Priw
Bagiet21 ja też tęsknię, ale teraz mamy czas aby się zastanowić i zaplanować wiosenne prace
domowy podopieczny sprawił mi miłą niespodziankę
Dendrobium Nobile Irene Smile
Jadziu to nie forsycja tylko Janowiec, który kwitnie zaraz po azaliach Jadziu szkoda Twojej różyczki,bo widać w awatarku ,że piękność to była ale wszyscy popełniamy błędy na których się uczymy jak pielęgnować królewny,żeby im dobrze było u nas.
Basiu Jalitah trzyma kwiaty długo, i chociaż pada deszcz to one trwają na krzaczku,jest ona ozdobą rabatki Gratuluję nabycia trzech krzaczków będzie co podziwiać w letnim sezonie możesz mi napisać gdzie zamawiałaś może być na Priw
Bagiet21 ja też tęsknię, ale teraz mamy czas aby się zastanowić i zaplanować wiosenne prace
domowy podopieczny sprawił mi miłą niespodziankę
Dendrobium Nobile Irene Smile