Mój mały kawałek raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój mały kawałek raju

Post »

Krysiu czy to aktualny widok w Twoich stronach ???? U mnie pada deszcz i po śniegu ani śladu, a tak pięknie sypał w Wigilię ;:174.Tobie również miłego świętowania w drugim dniu Świąt ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu niestety widok jest z przed kilku dni ;:145 , dzisiaj padał deszcz ze śniegiem i była ciapa. Pozdrawiam świątecznie ;:196
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny świąteczno-zimowy pejzaż ;:oj , tak jak Jadzia pisze u nas ponuro bezśnieżnie niestety. Dużo dobrego i szczęścia życzę :wink:
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Ewuniu Dziękuję bardzo ;:196 i nawzajem, oby Nowy Rok przyniósł same dobre dni i dużo kwitnień w naszych ogrodach :)

Wspomnienie lata ;:3

Grahamek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lavender Ice wsadzona wiosną tego roku, dwie sadzonki zbierały się dosyć długo, dopiero drugie kwitnienie było jakie takie :roll:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Caramella ta róża jest ze mną dość długo co roku kwitła obficie{,ma piękny kolor} w tym roku kiepsko,zobaczymy jak się spisze po tej zimie ,dostała dawkę kompostu,
może to jej pomoże ;:131

Obrazek

Obrazek

Mariateresa młoda różyczka, urzekła mnie ułożeniem płatków ;:167 choróbska też ją omijały, licze na większy spektakl w przyszłym sezonie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jeszcz raz Caramella
Obrazek

Obrazek
Rozchodniki

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Krysiu, wpadłam z rewizytą i stwierdziłam, że koniecznie zostaję na dłużej ;:108 Masz kolorowy i nienagannie utrzymany ogród, a ta wyniesiona rabata obłożona kamieniami ;:oj ;:167 No mój ideał... co jeszcze.. a tak - Jalitah. Tak długo się zbierałam z jej kupnem i wreszcie jesienią dopięłam swego -zamówiłam pannicę, a z twoich zdjęć wynika, że dokonałam bardzo udanego wyboru ;:183 Mam nadzieję, że moja też zbuduje zgrabniutki, rozrośnięty krzaczek i nie będzie stwarzała problemów ;:224
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Caramela ma cudny kwiat a Mariatheresia w początkowej fazie podobna do moich Muzykantów .Jednak Grahamek rozjaśnia wszystko
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Krysiu masz piękny ogród! ;:167
Wspaniałe azalie, hortensje i róże... Jalitah zachwycająca, ale nie widziałam jej zdjęć z tego roku, czyżby mi coś umknęło? Jak ona się rozrasta u Ciebie, jak u niej zimowaniem?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Mam urlop, gdyby to była wiosna szalałabym w ogrodzie...,puch który pada za oknem nastraja mnie nawet optymistycznie bo piątek ma być w moim rejonie bardzo zimny, więc pierzynka na roślinkach się przyda, rano wyszłam i poprawiałam ubranka na moich azaliach ;:147 które opatuliłam na zimę, wiatr który wieje jest zimny brrr.

Basiu Dziękuję bardzo ;:196 szukam i szukam zdjęc Jalitah i nie wiem jak to się stało ale zdjęcie całego krzaczka mam tylko takie prześwietlone, kupiłam ją latem 2014 roku w doniczce, przyjechał ładny rozrośnięty krzaczek, na zimę dostaje spory kopczyk,na to gałązki jodłowe jak do tej pory odbijała i w tym roku całkiem była to ładna pannica, zdjęcie marne jak pisałam, ale kwiat bajeczny, w 2015 zamówiłam drugą, ale okazało się ze dostałam inną róże, tej jesieni domówiłam jeszcze raz zobaczymy czy aby i tym razem nie będzie pomyłki :roll:
cały krzaczek :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kwiat z bliska w duecie z rozchodnikiem ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jadziu ;:196 Caramella to taki piękny bursztynek, bardzo lubię jej kwiaty. Muzykanci u Ciebie są śliczni,kolorystyka podobna ale kształt kwiatu wydaje mi się trochę inny niż ma Mariatheresa.

Sabinko Witaj nowy Gościu ;:168 Jalitah to bardzo słuszny wybór, ładny krzaczek i bajkowe kwiaty, najlepiej służy by jej lekki cień u mnie rośnie na patelni i lubią blaknąć te jej urodziwe pąsy, drugą posadziłam na lekkim zacienieniu, będę porównywać kwiaty. Pozdrawiam i zapraszam :)

Wiosna
Kwiaty tej żurawki dają fajne plamy w ogrodzie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek ;:100
Bagiet21
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 30 gru 2016, o 01:41

Post »

Ja strasznie tęsknię do mojego ogrodu, teraz zima to nie ma co robić :]

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Krysiu piękne zdjęcia! Przynajmniej mam pogląd jak ona wygląda w całości ;:138
Dziękuję Ci bardzo ;:196
Ja jesienią zamówiłam 3 szt. Jalitah, mam nadzieję, że w czerwcu będzie cieszyć moje oczy :heja
Ach jeszcze mam pytanko, jak jest z jej długością kwitnienia?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu oczywiście ,ze kwiaty są całkowicie inne lecz w początkowej fazie ten kwiat taki skulony to tak jakby przy Muzykantach. Jalitah śliczna i zbudowała ładny krzaczek kolorystycznie przypomina mi moja z avatarka .To była cudna róża i szkoda mi jej ,ze odeszła .Teraz bym inaczej o nia zadbała moze by pozostała u mnie lecz to były moje początki ogrodowania ;:174 Fajna płożąca Forsycja ,albo to coś innego
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Krysiu, posadziłam Jalitah w takim rozproszonym cieniu ;:oj Przed pełnym słońcem będą ją chroniły wyższe róże rosnące za nią. Słońce operuje tam do godz 10 później kilka godzin przerwy i dopiero od godziny 16 będzie miała słońce w całej okazałości ;:108
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko bardzo dobrze zrobiłaś ;:333 , ciekawa jestem jakie towarzystwo będzie mieć u Ciebie Jalitah?

Jadziu to nie forsycja tylko Janowiec, który kwitnie zaraz po azaliach :wink: Jadziu szkoda Twojej różyczki,bo widać w awatarku ,że piękność to była ;:108 ale wszyscy popełniamy błędy na których się uczymy jak pielęgnować królewny,żeby im dobrze było u nas. ;:168

Basiu Jalitah trzyma kwiaty długo, i chociaż pada deszcz to one trwają na krzaczku,jest ona ozdobą rabatki ;:108 Gratuluję nabycia trzech krzaczków będzie co podziwiać w letnim sezonie ;:138 możesz mi napisać gdzie zamawiałaś może być na Priw

Bagiet21 ja też tęsknię, ale teraz mamy czas aby się zastanowić i zaplanować wiosenne prace :)

domowy podopieczny sprawił mi miłą niespodziankę :heja

Dendrobium Nobile Irene Smile

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”