Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

Mi gruszkowa rabata kojarzy się z gitarą :D Bardzo fajna. Rabatek jest w sam raz :) Pierwsze zdjęcie mnie trochę przestraszyło - duży kawał ziemi, coś jak u mnie i ciężko czasem pielęgnować taką, bo nie ma jak dojść wszędzie. Ale to może zbliżenie? Fajnie że odpoczęłaś :)
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelina, najbardziej zawsze przeżywają mamy. Moja najstarsza załapała się na obowiązkowe przedszkole w wieku 5 lat i byłam przerażona. Myślałam, że będę ją miała jeszcze rok w domu (i tak byłam w domu z młodszymi dzieciakami) a tu w sumie z dnia na dzień okazało się, że ma zacząć wstawać o tej 7 rano :shock: I co? Tak się stało, że świetnie się przyjęła. Dwa lata w przedszkolu.. przyjaciele, przedszkolanki.. nawet teraz wychodzą w rozmowach wspomnienia z tamtych lat.. Miała czas małego "załamania" po tygodniu czy dwóch. Przy pożegnaniu łzy stanęły w oczach, ale pani opiekunka zauważyła co się dzieje i sprytnie wymanewrowała z sytuacji. Syn poszedł już przetartym szlakiem. Kiedy odbieraliśmy go około 16 to pytał czy może zaczekać aż koledzy będą odbierani przez swoich rodziców :;230 Teraz została mi najmłodsza.. póki co z mamusią w domu. Ostatnio mi oznajmiła, że ona do przedszkola nie pójdzie tylko od razu do szkoły, bo rodzeństwo uczy ją czytać i pisać w domu więc przedszkola nie potrzebuje :;230
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

EWE,ale wywołałaś temat :wit
Nasza trójka też chodziła do przedszkola /wieki temu :( / i z ciekawości spytałem żony przy rannej kawie,czy pamięta
pierwsze dni...Bo ja,niestety,nie...
Pamietala ;:108
Duze brawa dla Ciebie,bo pokazałaś pierwszego kwiatka ;:138
Teraz już się posypie ...
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Asiu fajnie ale ciekawa jestem co będzie jutro ;:224 .

Olu może być i gitara ;:108 . Na początku mi to przypominało kręgla ;:306 . To zdjęcie chyba trochę przekłamało bo nie jest to aż tak wielka rabata. Dostęp jest swobodny w każdą jej część.

Sabinko po swoich dzieciach wiesz, że to bywa różnie z tym przedszkolem. Każde dziecko reaguje inaczej .W obecnych czasach dzieci wysyła się do przedszkoli już od 3 roku życia. Dla mnie osobiście to nie jest "tracenie dzieciństwa", jak to mówią niektórzy tylko szansa rozwoju dla dziecka. Obecnie rodziny to z reguły 2+2 albo 2+1, dzieci nie ma w okolicy zbyt wiele więc przedszkole to jedyna możliwość by dzieci przebywały ze sobą, rozwijały się społecznie i powoli czegoś się uczyły. Moja Emilka póki co chodzi do takiego przedszkola krótkiego bo tylko 5-cio godzinnego . Podejrzewam, że kryzys nastąpi ale wszystko okaże się po czasie. Trudno coś wnioskować po jednym dniu. Twoja najmłodsza córka też będzie musiała w końcu pójść do zerówki, niestety czas leci jak burza . Najgorsze jest to wstawanie wczesne bo jak dziecko nie jest do tego przyzwyczajone to ma na początku spore problemy.

Sławku z reguły jednak to Mamy pamiętają o niektórych sprawach wiec wcale się nie dziwię ;:108 . Pierwszy kwiatek cieszy jak nic innego, tylko ta pogoda :( . Podobno na jakieś większe zmiany nie ma co w najbliższy czasie w moim regionie liczyć.

PS. Właśnie niedawno dostałam wiadomość, że wysłano mi paczkę ;:306 . Przyjadą do mnie krzewy tak więc będę musiała sadzić ;:224 .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

No i widzisz , nie było tak źle jak myślałaś że będzie... ;:333 Jutro na pewno będzie tak samo.
Tego się trzymaj... :uszy
My matki to tak się denerwujemy wszystkim, pierw pierwsze dni w przedszkolu, potem pierwsza klasa, zielona szkoła... Moje dzieci też teraz zmieniają szkoły. Justyna idzie do gimnazjum, Mateusz do Technikum... I też myślę jak im tam będzie.... Chociaż już są duże...
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Patrzę na wykonaną przez Ciebie robotę i rumienię się aż po same uszy. ;:171
Ja nic jeszcze na działce nie działam. ;:185
Jakoś nie mam weny. ;:223 Zimno, słońca brak, chandra próbuje się do mnie dobrać ... Straszne, dziwne, ale prawdziwne. ;:222
Tobie praca idzie jak z płatka, to niech tak dalej będzie. ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Nooo Ewelinko muszę Twojej małej przesłać dzisiaj wielkie brawa za taką odwagę ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Lucynko mam to samo. Ja dopiero troszkę ogarnęłam i posadziłam parę kapersików- zostało mi jeszcze ok 80 % ogrodu.
Ewelinko wpędzasz w kompleksy. ;:108
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

ewelkacha88 pisze:Pogoda dzisiaj fatalna, od rana leje i jest bardzo ponuro ;:223 . Muszę Wam napisać, że w przedszkolu było bardzo dobrze..
Ewelinko...tak myślałam, zazwyczaj rodzice bardziej przeżywają niż dzieci. ;:oj Pogoda u mnie dalej nie sprzyjająca na żadne prace na świeżym powietrzu. ;:224 . Denerwuje mnie już to codzienne czekanie na lepszą pogodę i wiosnę. :evil: Mam ochotę czapkę, szalik i kufajkę ...byle pracować. ;:306 . Tylko jak się w tym poruszać .. :;230
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Doszłam do wniosku, że jest dzisiaj zimno :( . Brr nawet bardzo zimno i przykro mi bo mam dwie paczki w drodze ;:306 . No nic, jakoś sobie poradzę, kto inny jak nie ja ?? Na prawdziwą wiosnę przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać. Emilka dzisiaj także chętnie poszła do przedszkola , później Ją odbieram i jedziemy od razu na rehabilitację z Weroniką. Może poprawię sobie czymś nastrój skoro dzisiaj 8 marca ;:131 . Jeśli tak to z pewnością się pochwalę ;:173 .

Olu jak byłam sama dzieckiem zawsze się zastanawiałam dlaczego ta Mama tak się denerwuje skoro to nie Ona idzie do szkoły itd. Teraz wiem jak to jest na własnej skórze ;:306 . Człowiek czasem musi coś przeżyć by to później zrozumieć. Z przedszkolem mam nadzieje, że będzie tak zawsze jak wczoraj ;:224 . Oby .

Lucynko jest zimno i wcale się nie dziwię. W sobotę to akurat było cieplej a poza tym ja miałam motywację, że nie miałam ze sobą dzieci. Ubrałam się cieplej i robiłam swoje. Dzisiaj z pewnością nie zrobiłabym tego bo zimno mi na sama myśl. Dzisiaj to mnie jakaś chandra łapie ale nie dam się.

Paulinko dziękuję w imieniu córki ;:168 . Emilka dzisiaj wstała i stwierdziła ,że dzisiaj też idziemy do przedszkola. Tak więc byłam wtedy dobrej myśli i całe szczęście znowu chciała zostać ;:108 .

Kasiu nie przesadzaj, po prostu miałam wolny dzień . Zaraz to ja zacznę się rumienić :oops: . Dzięki za miłe słowa ;:196 . A dzisiaj to mi jest tak zimno, że też mi się nic nie chce . Wyszłam obadać gdzie to planowałam krzewy sadzić i wróciłam z podkulonym ogonem. Jak sobie pomyślę, że dziś przyjdzie jedna a jutro druga paczka to mi się odechciewa. No ale jak mus to mus ;:224 . Ja szybko potrafię się zmobilizować jak trzeba.

Zeniu prawdę mówiąc poza w miarę ładnym weekendem to u mnie tez szału nie ma. Wiosny jakoś nie widać. Ta łagodna zima nas trochę zmyliła ,bo każdy czuł, że to już idzie wiosna. A tu taki wałek, że wiosny wcale nie ma tylko to przedłużające się nie wiadomo co ;:222 .

Pozdrawiam i życzę Wszystkim Kobietom Wszystkiego najlepszego ;:196 . Słoneczka ;:3 .
justysia138
50p
50p
Od: 19 wrz 2015, o 15:59

Post »

Witaj Ewelino. Widzę że u Ciebie prace wiosenne pełną parą dlatego mam pytanie czy sadzonki które dzisiaj przywiózł mi kurier: forsycja, galiarda oścista,naparstnica, tawula, budleja, hortensja i berbulla sadzić od razu do gruntu czy czekać?
Obrazek
Pozdrawiam Justyna
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Ewelinko jestem pozwolisz że odpowiem Justynie? Z gołymi pędami można sadzić. Z liśmi hartować - na dzień gdy w miarę jest ciepło wystawiać, na noc gdy zimno chować.
justysia138
50p
50p
Od: 19 wrz 2015, o 15:59

Post »

Bufo-bufo Olu dziękuję za szybką odpowiedź. Z tego co mi wiadomo wszystkie te sadzonki stały na dworze więc są zahartowane tak więc chyba je wszystkie jutro posadzę o ile nie będzie padać
Pozdrawiam Justyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”