Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4
Ale konwalii , a ja nie wytrzymałam i pojechałam choć na chwilkę sprawdzić czy wszystko na swoim miejscu
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne słoneczne foteczki , stokrotki i sasaneczki a konwalii cała łąka. Oj będzie pachniało,żeby tylko pogoda była.
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Czyli znów mnie czeka pikowanie ogromnej ilości sadzonek. I kto mi kazał tyle siać .
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Lucynko śliczna kolekcja sasanek, może o kilka nasionek się uśmiechnę.Moje kupne nie skiełkowały ale wyczytałam że najlepiej siać świeżo zebrane.
W takim razie już wiem dlaczego mam nierówne wschody groszku, chyba faktycznie gołębie.
Śliczna ta Twoja wiosna
W takim razie już wiem dlaczego mam nierówne wschody groszku, chyba faktycznie gołębie.
Śliczna ta Twoja wiosna
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- majalis2013
- 500p
- Od: 20 mar 2013, o 08:10
Witaj Lucynko,
A ja się pozachwycam kwitnącymi skalnicami, są boskie. W tym roku też będę "robić" nawóz gołębi.
A ja się pozachwycam kwitnącymi skalnicami, są boskie. W tym roku też będę "robić" nawóz gołębi.
Agata
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Lucynko ale dogadzasz tym swoim podopiecznym! HO,ho.ho Moje nigdy jeszcze nie zaznały aż tyle dobra...Jakieś tam namiastki tylko, worek guano gołębiego udało mi się przytargać to miałam na 2 lata...kompościkiem ich częstuję raczej i nawozem do kwitnących czasem biohumusem ... Ale ogólnie jakoś tam dajemy radę!
Ładne sasanki masz u mnie tylko jedna póki co kwitnie...pozostałe się zastanawiają...
Ładne sasanki masz u mnie tylko jedna póki co kwitnie...pozostałe się zastanawiają...
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucynko, śliczne kwiatki
Szczególnie te czerwone stokrotki, u mnie jakoś nie rosną pełne odmiany, tylko zwykłe mnie lubią ale nic to, te też są fajne
Szczególnie te czerwone stokrotki, u mnie jakoś nie rosną pełne odmiany, tylko zwykłe mnie lubią ale nic to, te też są fajne
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Kochani, odpowiedziałam Wam wszystkim i pojawiły się problemy w połączeniu z siecią.
Po naprawieniu błędów cały mój wpis zniknął. Wkurzyłam się, delikatnie mówiąc.
Muszę odreagować. Odpowiem po ochłonięciu.
Przepraszam.
Po naprawieniu błędów cały mój wpis zniknął. Wkurzyłam się, delikatnie mówiąc.
Muszę odreagować. Odpowiem po ochłonięciu.
Przepraszam.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Nie przejmuj się tak bywa
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Lucynko nie denerwuj się - złość piękności szkodzi
Cudownie Ci wszystko kwitnie ale wiadomo jak tak dogadzasz swoim kwiatuszkom to i kwitną
Tulipany , sasanki , żagwin , stokrotki , skalnica przepiękne .
Gołąbki od sąsiada i po mojej działce spacerują - nigdy się nie przyglądałam co one tam zbierają
Pozdrawiam i życzę spokoju i obyś już nigdy nie miała problemów na łączach
Cudownie Ci wszystko kwitnie ale wiadomo jak tak dogadzasz swoim kwiatuszkom to i kwitną
Tulipany , sasanki , żagwin , stokrotki , skalnica przepiękne .
Gołąbki od sąsiada i po mojej działce spacerują - nigdy się nie przyglądałam co one tam zbierają
Pozdrawiam i życzę spokoju i obyś już nigdy nie miała problemów na łączach
-
Ochłonęłam.
Iwonko [00..] - zajrzę do Ciebie, to pewnie się dowiem, co zastałaś na działeczce.
Stasiu - konwalie rosną w takim miejscu, w którym inne rośliny miałyby niewygodnie, bo niemal całkowity tam cień, a ponadto gdy nie widać konwalii, to M sobie po tym poletku chodzi jak po leśnej polanie. Ale czasami musi.
Pogoda ważna podczas ich kwitnienia, ponieważ obok stoi ażurowa altana, gdzie spijamy kawusię i spożywamy posiłki. Chciałoby się zapachu konwalii szczególnie właśnie tam.
Asiu [cyganka] - nie bij, bo to nie ja.
Julio - trudno te moje pięć sasanek nazwać kolekcją. Ale sieweczki też mam. Niewiele, ale są. W tym roku też wysieję od razu po przekwitnięciu. Może też wzejdą...
Natomiast tymi, które mam aktualnie, chętnie się z Tobą podzielę.
Na gołębie uważaj. One bardzo lubią groch, ich przysmakiem są młodziutkie listeczki buraczków, a wyciągają niemal wszystkie maleńkie roślinki.
Agatko - skalnice zawładnęły moim sercem, gdy po raz pierwszy zobaczyłam ich kwiatki. Od tej pory szukałam sadzonek podczas każdej wyprawy na ryneczek. No i już mam własne. Tegoroczny nabytek.
Maryniu - ja mam nadmiar nawozu gołębiego, bo M coraz to powiększa swoją hodowlę. Rozdaję część sąsiadkom, resztę wykorzystuję na kompocik, M rozrzuca po działce i wrzuca na kompost.
Sasanki w tym roku są nieco ładniejsze, bo mają trochę więcej słońca, a dowiedziałam się, że powinny mieć słoneczne stanowisko. Mam zamiar je przenieść na lepsze miejsce.
Aguniu - zobaczymy, czy u mnie zechcą zamieszkać pełne stokrotki...
Zastanawiam się, bo w tym roku je wprowadziłam na działkę i nie wiem, jak się zadomowią.
Dziękuję. Rozumiem, że tak się zdarza, tylko dlaczego w takim momencie?
Tereniu [TerDob] - na szczęście piękność mi już nie grozi.
A na gołębie uważaj. Ja już od dawna twierdzę, że to szkodniki. Choć z drugiej strony ... jednak są pożyteczne.
Dziękuję. Było, minęło, a problemy pewnie będą. Nie takie, to inne. Złośliwość rzeczy martwych.
Iwonko [00..] - zajrzę do Ciebie, to pewnie się dowiem, co zastałaś na działeczce.
Stasiu - konwalie rosną w takim miejscu, w którym inne rośliny miałyby niewygodnie, bo niemal całkowity tam cień, a ponadto gdy nie widać konwalii, to M sobie po tym poletku chodzi jak po leśnej polanie. Ale czasami musi.
Pogoda ważna podczas ich kwitnienia, ponieważ obok stoi ażurowa altana, gdzie spijamy kawusię i spożywamy posiłki. Chciałoby się zapachu konwalii szczególnie właśnie tam.
Asiu [cyganka] - nie bij, bo to nie ja.
Julio - trudno te moje pięć sasanek nazwać kolekcją. Ale sieweczki też mam. Niewiele, ale są. W tym roku też wysieję od razu po przekwitnięciu. Może też wzejdą...
Natomiast tymi, które mam aktualnie, chętnie się z Tobą podzielę.
Na gołębie uważaj. One bardzo lubią groch, ich przysmakiem są młodziutkie listeczki buraczków, a wyciągają niemal wszystkie maleńkie roślinki.
Agatko - skalnice zawładnęły moim sercem, gdy po raz pierwszy zobaczyłam ich kwiatki. Od tej pory szukałam sadzonek podczas każdej wyprawy na ryneczek. No i już mam własne. Tegoroczny nabytek.
Maryniu - ja mam nadmiar nawozu gołębiego, bo M coraz to powiększa swoją hodowlę. Rozdaję część sąsiadkom, resztę wykorzystuję na kompocik, M rozrzuca po działce i wrzuca na kompost.
Sasanki w tym roku są nieco ładniejsze, bo mają trochę więcej słońca, a dowiedziałam się, że powinny mieć słoneczne stanowisko. Mam zamiar je przenieść na lepsze miejsce.
Aguniu - zobaczymy, czy u mnie zechcą zamieszkać pełne stokrotki...
Zastanawiam się, bo w tym roku je wprowadziłam na działkę i nie wiem, jak się zadomowią.
Dziękuję. Rozumiem, że tak się zdarza, tylko dlaczego w takim momencie?
Tereniu [TerDob] - na szczęście piękność mi już nie grozi.
A na gołębie uważaj. Ja już od dawna twierdzę, że to szkodniki. Choć z drugiej strony ... jednak są pożyteczne.
Dziękuję. Było, minęło, a problemy pewnie będą. Nie takie, to inne. Złośliwość rzeczy martwych.
Pozdrawiam. Lucyna
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Oj dzieje się na Twojej działeczce Lucynko,ja miałam wczoraj dość nerwowy dzień .Puszczali wodę i okazało się ,że pękł zwór a potem doszła jeszcze rura w ziemi i na koniec jeszcze wodomierz do wymiany /ile byłoby za to roślin .Pocieszyłam się tym ,że murarki zaczęły latać koło zrobionych domków ,w domu wysiałam podkiełkowane nasiona ogórków ,na dworze ziąb .
Pozdrawiam Teresa
Pozdrawiam Teresa
-
Tereniu [tencia] - no właśnie. Złośliwość rzeczy martwych.
U mnie też bardzo zimno się zrobiło. Prognoza przewiduje 0*. To byłoby do przetrawienia, ale może być różnie.
Przed chwilą otrzymałam bardzo smutną wiadomość. Pogrzeb w najbliższej rodzinie.
Wybaczcie, ale muszę się wyłączyć.
Życzę wszystkim dobrej, spokojnej nocy bez mrozu i śniegu, a na jutro słonecznej pogody bez wiatru.
U mnie też bardzo zimno się zrobiło. Prognoza przewiduje 0*. To byłoby do przetrawienia, ale może być różnie.
Przed chwilą otrzymałam bardzo smutną wiadomość. Pogrzeb w najbliższej rodzinie.
Wybaczcie, ale muszę się wyłączyć.
Życzę wszystkim dobrej, spokojnej nocy bez mrozu i śniegu, a na jutro słonecznej pogody bez wiatru.
Pozdrawiam. Lucyna