Moje storczykowo - Jeanne
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Witaj Asiu urodzaj teraz na storczyki ciężko się oprzeć pokusie, nawet mojemu M. było trudno...chciałam 1 rozgałęzionego a wyszliśmy z 3-ma różnymi, po jedym dla każdego
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
MarioTereso, szczęściara z Ciebie
W LM jednak nie byłam a w Auchan jakieś resztki może innym razem mi się poszczęści
W LM jednak nie byłam a w Auchan jakieś resztki może innym razem mi się poszczęści
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- BEATA55555
- 200p
- Od: 22 wrz 2008, o 17:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Jeanne
- 1000p
Beatko dziękuję za odwiedziny
porobię może w weekend fotki bo pędziki podrosły już całkiem całkiem
porobię może w weekend fotki bo pędziki podrosły już całkiem całkiem
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
Bożenko, obiecuję że jutro porobię fotki i wstawię na forum.
U mnie też bardzo smutno, pogoda taka już typowo jesienna
Byłam dziś w LM żeby sobie "pomalować świat" ...no i wróciłam niestety z niczym, fakt było mnóstwo falenopsisów, ale albo białe, albo różowe, albo żółte, czyli takie jak mam a że miejsca mi nie przybywa to muszę się powstrzymywać i szukać naprawdę oryginalnych okazów
W ogóle to po raz pierwszy w moim LM widziałam vandowate, cymbidia w kilku kolorach i miltonie ale ceny przewyższały zasobność mojego portfela
U mnie też bardzo smutno, pogoda taka już typowo jesienna
Byłam dziś w LM żeby sobie "pomalować świat" ...no i wróciłam niestety z niczym, fakt było mnóstwo falenopsisów, ale albo białe, albo różowe, albo żółte, czyli takie jak mam a że miejsca mi nie przybywa to muszę się powstrzymywać i szukać naprawdę oryginalnych okazów
W ogóle to po raz pierwszy w moim LM widziałam vandowate, cymbidia w kilku kolorach i miltonie ale ceny przewyższały zasobność mojego portfela
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Jeanne
- 1000p
Storczykowa, nie znam się, nie były podpisane więc nie wiem czy to Vandy czy Ascocendy nie miały zbyt dużych kwiatów za to ogroooomne korzenie były fioletowe, żółte, pomarańczowe i bordowe, po 115 zł
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
Zgodnie z obietnicą porobiłam dziś fotki (wyjrzało słoneczko to od razu przyjemniej się zrobiło )
Na początek pęd różowego falenopsisa, ma już 37 cm i chyba niedługo zacznie formować pąki
następnie "mućka" [kolejno] pęd 11 cm, pączek na przedłużeniu starego pędu i foteczka na poprawę humoru w pochmurny dzień
seledynek - pęd również 11 cm, drugi na razie pod liściem, trudno uchwytny, ma ok 3 cm
kremowy falenopsis - pęd ok 4 cm, i wczoraj dokonałam odkrycia kolejnego pędu - po lewej stronie, u podstawy storczyka, tak troszkę za nim, widać na fotce, na razie maleńki
pęd na białym, swego czasu reanimowanym, też już ok 11 cm ma
Pędziki na żółtym - z uśpionego oczka oraz całkiem nowy
Na zakończenie całkowite nowinki - maleńki pędzik na pomarańczowym żyłkowanym oraz na babcinym dendrobium
nareszcie dowiem się jaki ma kolor, bo Babcia nie jest w 100% pewna
Życzę wszystkim miłego i słonecznego dnia
Na początek pęd różowego falenopsisa, ma już 37 cm i chyba niedługo zacznie formować pąki
następnie "mućka" [kolejno] pęd 11 cm, pączek na przedłużeniu starego pędu i foteczka na poprawę humoru w pochmurny dzień
seledynek - pęd również 11 cm, drugi na razie pod liściem, trudno uchwytny, ma ok 3 cm
kremowy falenopsis - pęd ok 4 cm, i wczoraj dokonałam odkrycia kolejnego pędu - po lewej stronie, u podstawy storczyka, tak troszkę za nim, widać na fotce, na razie maleńki
pęd na białym, swego czasu reanimowanym, też już ok 11 cm ma
Pędziki na żółtym - z uśpionego oczka oraz całkiem nowy
Na zakończenie całkowite nowinki - maleńki pędzik na pomarańczowym żyłkowanym oraz na babcinym dendrobium
nareszcie dowiem się jaki ma kolor, bo Babcia nie jest w 100% pewna
Życzę wszystkim miłego i słonecznego dnia
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31