@ Rewi ? No skoro się tak powojniki podobają, to zaraz będzie ciąg dalszy.
@ E-Genia ? Liliowce też sobie sprawiłem... Ale mnie się irysy marzą od zawsze... Chlip, chlip... A powojnik o kwiatach pełnych (Multiblue) rzeczywiście cudny (w zeszłym roku mi też już kwitł, ale nie wiedzieć czemu kwiaty miał pojedyncze)... Skoro się tak podoba, to zaraz będzie więcej fotek.
@ Ewa-Rozalka ? Dziękuję serdecznie i zapraszam do zostawiania śladów bytności w moim wątku częściej.
@ Lorrie ? Ano nie da się zaprzeczyć, że co ogród to ogród. Na przykład na balkonie nie spędzałem co trzeciej niedzieli od świtu do nocy na pieleniu.

Ostatnio po takiej akcji odkryłem, że nawet coś z tego co posiałem rosło pod tą zbitą pokrywą chwastów, którym ewidentnie trzy tygodnie ulewnych deszczy się bardziej spodobały niż roślinom ozdobnym... Choć nie wszystko...
@ Jacek ? Mnie tal trzykrotka wirginijska naprawdę zachwyciła. A irys ? ano piękny. Szkoda, że jedyny bródkowy, który zakwitł. Zresztą jeden z nielicznych, które jeszcze w ogóle żyją. Będę sobie musiał odbudować kolekcję, ale może jednak w innym miejscu ogrodu... I na jakimś podwyższeniu, żeby woda spływała...
@ Evikc ? No to witaj w klubie...
@ Sosenki ? Jezu, jaka bieganina... Dopiero o 18:30 praca poszła do druku, oprawić wczoraj nie zdążyłem, musiałem się tym zająć dzisiaj z rana ? a potem jeszcze ją odwieźć... Mam bardzo fajnego szefa, ale jego zwyczaj, żeby zostawiać wszystko na ostatnią chwilę mnie naprawdę czasami irytuje. No ale cóż, gość jest znany z tego, że potrafił podania o granty ? które należało wysłać dnia X (przy czym istotna była data stempla pocztowego) zawozić dnia X na pocztę przy Luwrze (która czynna jest do północy) za pięć dwunasta (i to nie jest przenośnia)... ;-)
@ AgaNet ? No to zapraszam na więcej fotek powojniczków. A co do deszczy ? fakt, że była to makabra. Na szczęście od soboty mamy w miarę ładną pogodę.

Prawdziwe lato się zrobiło.
@ Katarzynka ? Dziękuję za uznanie. No i nie da się zaprzeczyć, że co ogród to nie balkon. ;-)
A poniżej trochę fotek kwiatków.
Czosnek (
Nectaroscordum siculum)
Orlik alpejski (
Aquilegia coerulea var. alpina)
Tak bardzo podobające się wam powojniki (
Clematis) ? w rolach głównych Arctic Queen, Sunset, The President oraz Multiblue.
No i największa niespodzianka ostatnich dni ? czyli kosaćce holenderskie (
Iris x hollandica) ? jak zapewne pamiętacie już myślałem, że mieszanka okazała się być mieszanką cebul jednakowych. A jednak nie. Takie pomyłki są bardzo przyjemne. ;-)
Pozdrawiam!
LOKI