Witam wszystkich milutkich gości po krótkiej przerwie .Niestety ogródek trochę zapuszczony, więc trzeba się porządnie zabrać za robotę .Wczoraj wyniosłam 4 wiadra ściętych róż dzisiaj rano następne 2 wiadra a to jeszcze nie koniec prac .Niestety upał wygnał mnie z ogródka .Chodniki zarosły różnego rodzaju siewkami to samo rabaty .Roboty od groma ,ale powoli daję radę
GRAŻYNKO odpoczynek nie zamierzony ,ale potem i tak trzeba wszystko nadrobić .Zauważyłam ,że tegoroczne kwiaty liliowców pozostawiają wiele do życzenia. Pąki mają jakieś takie zdeformowane jakby z powygryzanymi brzegami płatków.Nie wiem czy to choroba czy jakieś cosik innego
MARYSIU ta róża to Pretty sunrise kwitnie baldachami kwiatów .Na jednej łodydze jest ich kilkadziesiąt .Szkoda ,że nie pachnie ,ale jest zdrowa i wigorna .Ukorzeniałam jesienią patyczki dla forumek i jestem bardzo zadowolona właśnie z jej patyczków.Wczoraj przesadzałam jednego do większej doniczki i byłam zaskoczona wielkością korzenia
BASIU jak się ucieszyłam widząc Twój wpis ,bo dawno do nas nie zaglądałaś .Twój synuś to na pewno już śliczny kawaler .Oczywiście ,że nasze ogródki się zmieniają, bo przecież każdy dąży do doskonałości .Mój ogródek z warzywno kwiatowego, stał się moim różanym rajem
ELUSIA wierza ,że doczłapałaś, bo nie idzie wszystkiego ogarnąć mając ino 2 ręce
EWUNIU no cóż niektóre rosną szybciej inne wolniej ,więc nie ma określonego czasu na uzyskanie takiego efektu 3-4 lata to na pewno
IWONKO dzisiaj zbyt gorąco jak dla mnie ,żeby siedzieć na ogródku ,wiec zabrałam się za pisanie ,bo niestety wieczorem nie mam już siły siedzieć przed kompem .Oczywiście busz jest piękny szczególnie różany
BEATKO Postilion gdyby go prowadzić na prosto w tej chwili ma 2 m ,albo więcej .Ścięłam go wiosną na 1m i wytworzył łodygi przeszło 1m .Zbyt mocno w tym sezonie wybujał .Zastanawiam sie czy nie skrócić mocno łodyg po kwitnieniu bo takim długaśnym potrzebny byłby stelaż
IRENKO teraz masz juz wszystko na bieżąco .
WIESIU oczywiście u mnie nawet bardzo gęsto