Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój wiejski świat

Post »

Ja swoich powojników nie tnę. U bratowej od tego zaginęły.
No, ale jakoś rosną. ;:173
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu jakie piekności ;:333
Chyba widzę marunę :D
witch pisze:Ja swoich powojników nie tnę. U bratowej od tego zaginęły.
No, ale jakoś rosną. ;:173
Może miała te ,których się nie przycina :)
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Witam, cuda masz, piękne cuda ;:138 ;:138
Marysiu róża Remy Martin z białymi kwiatuszkami - można się gapić i gapić, ja się tak gapiłam :heja , piękna.
W tamtym roku wypatrzyłam tak u Ciebie Rapsodię, a w tym widzę przecudną Remy M.
Miłego wieczoru ;:136
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moniko Dobrze kombinujesz ;:306 dzielić rozdawać a zawsze coś Ci przybędzie, coś czego nie masz. Wybacz ale ja jestem zdania, że róże wybierasz oczami i sercem, oczywiście liczą się jej zalety również i nie bardzo mam odwagę coś Ci sugerować. Oglądaj nasze róże i jak Ci się coś spodoba pytaj o nie, a wtedy na pewno coś wybierzesz :D W zimie 2014/15 przedstawiałam swoje róże ze zdjęciami i pisałam o własnych doznaniach.

Iwonko to dobrze że podlało, a i tak powinnaś posadzić rośliny. Mam krynkę od trzech lat od Zosi zwkwiat , ale jeszcze nigdy mi nie kwitła...może coś źle robię ;:131
Źle zrozumiałaś to nie tabun motyli na SH siedzi tylko ona wygląda jak tabun motyli :D

Ewuniu kwitnie mi czerwony kwiatuszek (potem wkleję zdjęcie), a bodziszka dostaniesz kawałek na wiosnę i amorfę może też. Wsadziłam patyki na wiosnę i jak nie zmarnieje to wykopię i wyślę (nawet kwitnie).
Sally Holmes - w opisach jest że pachnie, a ja moją wącham i nic nie czuję ;:131
Chyba trzeba będzie powtórzyć zakup lilii, ale może nie na wyprzedaży tylko w Lyl..

Aguś ja jednego nie cięłam i nie kwitł, w tym roku przycięłam, dostał elegancką podpórkę i chyba ma uwiąd ;:222

Alu mam sporo maruny i ta od Ciebie też kwitnie i sieje się ;:215

Elu dziękuję w imieniu kwiecia ;:168 Mnie też ta róża chwyciła za serce jak ja zobaczyłam w ofercie. Ma piękny kolor koniaku i ogromne zdrowe kwiaty ;:333 Muszę spróbować ją ukorzenić z patyczka ;:333
Ja już Ci pożyczę dobrej nocki ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Marysiu cudownie sypnęłaś zdjęciami. Piękne okazy, oliwnik już się ukorzenia zobaczymy czy się uda. Maczki i inne cuda o poranku najpiękniejsze zdjęcia. Znalazłam kilka ciekawych różyc u Ciebie szczególnie przypadła mi Girl, Remy, Sally Holmes fajnie wygląda w fazie pąku ;:333 .
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jejku, jakie piękne zdjęcia. ;:303
Piękny opis - rośliny dojrzałe a jeszcze nie spalone słońcem..... - toż to poezja, Marysiu ;:180
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu na uwiąd powojnika : 1 litr wody szczypta nadmanganianu potasu albo 3 tabletki i duży ząbek czosnku przez praskę. Wszystko razem pomieszać i taką porcję każdemu co ma uwiąd. Obciąć gałąź usychającą. ;:215 działa
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko trzymam kciuki za oliwnika ;:215 Róże Girl chyba poknociłam My Girl i Remy Martin to róże od Starkl, a Sally H. chyba pod naszej Ewy i jestem z nich bardzo zadowolona ;:333 Zdjęcie o poranku, ale słonecznym są najlepsze :D z maczków będę zbierać nasiona

Bea dziękuję ! po takich słowach aż chce mi się wklejać nowe, a taka jestem zmęczona.
Odwaliłam dzisiaj kawał dobrej roboty, bo spaliłam mnóstwo gałęzi i oporządziłam jeden z kątów ;:215

Elu wiem ale nie chce mi się :oops: Musiałabym rozplatać i szukać gałęzi, a jak wcześniej szukałam to druga zaczęła usychać ;:14 Za rok powinien wyjść zdrowy a może go przesadzę? zobaczę :roll:

No dobra to pochwalę się jeszcze moimi pupilkami, bo zaczynają kwitnąć liliowce. Niestety poprzesadzałam część i kompletnie się pogubiłam z nazwami ;:202

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nowe róże pokazały buźki

Obrazek

Obrazek
dla Eli skoro jej się podoba :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dla Ewuni czerwony kwiatuszek

Obrazek
zakwitła pierwsza dalia z siewu

Obrazek

Obrazek

to dla Iwonki, popatrz jak się rozrósł :D

Obrazek

moje firletki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i może już wystarczy!

Dobrej nocy do jutra ;:4
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Trzeba pomyśleć nad różami. A firletka pierwsza cudna , nie widziałam takiej. ;:oj Marysiu jak próbowałam zidentyfikować irysy po przesadzeniu, pocieszę Cię nie masz szans :;230 . Liliwoce też przesadzałam też nie mam szans. ;:306 . Co tam ważne że piękne i kwitną, ten pierwszy ma świetny kolor , szkoda że pomieszałaś nazwy :;230 . Dobrej nocki.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

I nawet kolorek ładnie wyszedł, ja nie umiem swojemu kolorku zrobić, witaj Marysiu, ja już zwarta i gotowa na działeczkę, tylko dosuszam herbatkę z wierzbówki, zrobiłam w tym toku http://www.herbiness.com/rosyjska-herba ... a-swiecie/ , wieczorem spróbuję :wit , śliczne masz firletki, ja myślałam, że ona tylko w jednym kolorze jest ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witaj, Marysiu!
Za chwilę wybywam na działkę, bo już się zrobiło gorąco. Znowu! ;:223
Obiecałam wczoraj spacer po zaprzyjaźnionych ogrodach, ale wieczorem nie otworzę laptopa. Zapomniałam, że mnie nie będzie, bo synuś ma imieniny i kawał nocy spędzę u niego.
Popodglądałam trochę Twoje piękne roślinki, nasyciłam oczy widokiem róż i zostawiam Cię z życzeniem udanego dnia. ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Marysiu, co to za białe kwiatki z różą?
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć :!: :!: :!:
Marysiu mam teraz zagwozdkę, jeśli dostanę Remy M. to gdzie ja ją posadzę? ;:224 ;:204
Ja tak jak Justynka pytam- co to są te małe białe kwiatuszki?
Miłego dnia ;:3 ;:3 ;:3
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu . Ten pierwszy liliowiec ma genialny kolorek ;:224 . Duecik róży i maruny bardzo udany ;:108 . Muszę pokusić się o podobne zestawienie :oops: . Gratuluję dalii z siewu ;:138 a te jasne firletki są takie urocze ,że aż chcę je mieć . Pozdrawiam i miłego dnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

http://images76.fotosik.pl/713/7208cec1f2d9c1bd.jpg cudny ten liliowiec czy on rzeczywiście ma taki ciemny kolor ????Maczki też muszę pochwalić bo co jeden to ładniejszy .Marysiu zmień dostawcę kiedyś też tak miałam taką dyskotekę włączało i wyłączało najgorzej jak miałam napisanego posta HORROR.Oby juz było lepiej
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”