Bób cz.1
-
- 200p
- Od: 26 lut 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Bób
witaj, no to na pewno agrowłóknina musi być przykryta ziemią na samym środku rzędu, proponuje wziąć szpadel i przysypywać ziemią, dzięki temu wiatr nie porwie jej z pola Ile tygodni muszą być przykryte?, ciężko mi powiedzieć (za mały staż w tej uprawie ) ogólnie chodzi o to, żeby roślina miała swobodę, myślę, że jak ma z 10 cm to spokojnie wystarczy, wszystko trzeba dopilnować, czy roślinie już ta agrowłóknina nie zaczyna przeszkadzać
Myślę, że udzieliłem dobrej informacji;)
Pozdrawiam
Wojtek
Myślę, że udzieliłem dobrej informacji;)
Pozdrawiam
Wojtek
-
- 200p
- Od: 26 lut 2012, o 18:21
ja mieszkam ok 60km od Wrocławia wieczorem jade samochodem na "Targ Piast" tam też sprzedaje, po prostu są pewni odbiorcy, którzy zajmują sie handlem, nie dorobiłem się jeszcze jakiś dobrych kontaktów z odbiorcami, może kiedyś...
PS
jak tam Wasze boby? zauważyłem, że mój juz niedługo będzie na wierzchu (siew 10marca)
pozdrawiam
PS
jak tam Wasze boby? zauważyłem, że mój juz niedługo będzie na wierzchu (siew 10marca)
pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój moja troskliwa kotka podkopała aż do nasienia, żeby sprawdzić czy aby nie ugotowane i gotowe do konsumpcji :> Na skutek czego 2 zeszły śmiercią tragiczną, a resztę udało się jakoś odratować.. To te z sadzonek. Te siane z moczonych nasion coś nie palą się do wyjścia, ale żyją.
U mnie czekają w kubeczkach, nie udało mi się ich posadzić. Ciągle siedzą na balkonie, ładne, mocne, mają ciemne liście, wysokość ok. 10 cm. A dziś u mnie padał grad i śnieg, poza tym w przerwach śniegowych lał deszcz. Wczoraj było podobnie, więc z działki nici.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 9 mar 2012, o 18:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No u mnie już bób ma około 30 cm wysokości i prawdopodobnie po niedzieli będzie już kwitł.Sadzony był 6 i 7 marca.
Niewiecie może kiedy tak mniej więcej nadawał się do zbioru , uprawiany jest w tunelu , sadzę go pierwszy raz?
Niewiecie może kiedy tak mniej więcej nadawał się do zbioru , uprawiany jest w tunelu , sadzę go pierwszy raz?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
A to my czekamy na wiadomości od Ciebie .. ja nie mam możliwości sadzenia w tunelu z braku miejscamieta123456789 pisze:No u mnie już bób ma około 30 cm wysokości i prawdopodobnie po niedzieli będzie już kwitł.Sadzony był 6 i 7 marca.