Baryczkowe Storczyki
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję! Już nie mogę się doczekać jego kwiatów. Są piękne
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Baryczka
Justynko- dziękuję!
Halinko- sprawa jest jak najbardziej aktualna. Phal. ma śliczne kwiatki, mam podobnego, ale tego swojego obiecałam mojej Mamie, bo Jej się podoba. Keiki dla Ciebie również rośnie. Jest w akwa u Piotrka, wiec gdy go znów odwiedzę, zrobię kilka fotek dla Ciebie.
Halinko- sprawa jest jak najbardziej aktualna. Phal. ma śliczne kwiatki, mam podobnego, ale tego swojego obiecałam mojej Mamie, bo Jej się podoba. Keiki dla Ciebie również rośnie. Jest w akwa u Piotrka, wiec gdy go znów odwiedzę, zrobię kilka fotek dla Ciebie.
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Baryczka
Kochani, brakuje mi ostatnio czasu na wszystko, bo robimy generalny remont w domu. Przybyło mi kilka nowości, a nie mam chwili, by zrobić im fotki i Wam pokazać. Dostałam Burragearę od Marty (Nesuniaaa), Encyclię cochleata od Gosi (Deirde) i imieninowy prezent od Taty- Phalaenopsis z intensywnie żółtymi kwiatami w czerwone plamki
Wszystkim dziękuję za wizytę
Wszystkim dziękuję za wizytę
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kamilo życzę Tobie i Twojej rodzinie jak najszybszego końca remontu a na zdjęcia poczekam.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ano właśnie brakuje Ciebie ostatnio na forum, ale co zrobić, poczekamy...
Powodzenia z remontem I spóźnione serdeczne życzenia imieninowe!!
Powodzenia z remontem I spóźnione serdeczne życzenia imieninowe!!
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Baryczka
Dziękuję , kochane!
U moich storczyków dzieje się i to wiele Choć kilka przekwitło (bordowy Uszatek, różowy Plamisty, Biały z dużymi kwiatami i biały z różowymi kropeczkami), to zauważyłam już 2 nowe pędziki i przedłużający się stary u Uszatka, 1 nowy u białego z różowymi plamkami, odbicia z uśpionych oczek u Rudego, który nadal kwitnie na jednym z pędów. Pojawiło się coś niby pędzik u Żółtego i drugiego pomarańczowego.
U Cezara pojawiły się dziwne plamy na liściach, więc je wycięłam, niestety on sam już zaczyna gubić kwiaty.
Poza tym pojawiają się nowe listki i korzonki, Cambrie też powoli dochodzą do siebie, choć po powrocie z tarasu, nie mam pomysłu na stałe miejsce dla nich.
Wraz z sezonem grzewczym zaczął się nowy problem, czyli sposób na podniesienie wilgotności powietrza. Na razie wypełniłam wodą nawilżacze wiszące przy kalorkach, kilka storczyków położyłam nad mokrym keramzytem.
Wkrótce przeprowadzam część storczyków na zachodni parapet, bo słońce jest na tyle słabe, że ich nie poparzy. A i kaktusy zajmujące go przez całe lato powędrują na zimowisko do piwnicy.
U moich storczyków dzieje się i to wiele Choć kilka przekwitło (bordowy Uszatek, różowy Plamisty, Biały z dużymi kwiatami i biały z różowymi kropeczkami), to zauważyłam już 2 nowe pędziki i przedłużający się stary u Uszatka, 1 nowy u białego z różowymi plamkami, odbicia z uśpionych oczek u Rudego, który nadal kwitnie na jednym z pędów. Pojawiło się coś niby pędzik u Żółtego i drugiego pomarańczowego.
U Cezara pojawiły się dziwne plamy na liściach, więc je wycięłam, niestety on sam już zaczyna gubić kwiaty.
Poza tym pojawiają się nowe listki i korzonki, Cambrie też powoli dochodzą do siebie, choć po powrocie z tarasu, nie mam pomysłu na stałe miejsce dla nich.
Wraz z sezonem grzewczym zaczął się nowy problem, czyli sposób na podniesienie wilgotności powietrza. Na razie wypełniłam wodą nawilżacze wiszące przy kalorkach, kilka storczyków położyłam nad mokrym keramzytem.
Wkrótce przeprowadzam część storczyków na zachodni parapet, bo słońce jest na tyle słabe, że ich nie poparzy. A i kaktusy zajmujące go przez całe lato powędrują na zimowisko do piwnicy.
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja jeszcze nie grzeję w domu, za to wciąż mocno wietrzę (aż na mnie krzyczą), żeby zapewnić kwiatom jak najwięcej świeżego powietrza przed zimą.
Kamilko, gratuluję ruchu w roślinkach, oby tylko odpowiednia dawka słońca pozwoliła tym naszym pędom rozwinąć się w kwiaty zimą!
Miałaś pokazać nowości..? ;)
A co to za plamki były na Cezarze, masz może zdjęcia? Na przyszłość zrób zanim obetniesz liść, tak dla potomnych... ;)
Kamilko, gratuluję ruchu w roślinkach, oby tylko odpowiednia dawka słońca pozwoliła tym naszym pędom rozwinąć się w kwiaty zimą!
Miałaś pokazać nowości..? ;)
A co to za plamki były na Cezarze, masz może zdjęcia? Na przyszłość zrób zanim obetniesz liść, tak dla potomnych... ;)
Pozdrawiam, Agnieszka