Mój ogród - Ewelina - 2009r. cz.3
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jasne ,że możesz Mieszankę na skalniak tworzy glina: żwir : ziemia ogrodowa :torf , w stosunku 1:1:1:1 (czyli na oko biorąc w mniej więcej równych częściach)nigella pisze:Czy mogę prosić o skład mieszanki ziemi w skalnych szczelinach?
To taki garnek - mini ogródek Ma 3 ,jak to nazwałaś "boczne dołki" czy kieszonki /balkoniki...grazynarosa22 pisze:Wczesniej oglądałam cały Twój ogród...i był tam dzban czy cos takiego i miał boczne"dołki" w których było...no właśnie.....myślałam że to dekoracja ze sznurka a to te omszone rojniki z wypustkami
Te i niektóre inne widzę pierwszy raz.
Teraz garnek wygląda tak :
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Lecę więc oglądać KETMIE !Babopielka pisze:Ewelinko - u Ciebie jak zwykle ślicznie ,tyle kolorów ,trawka taka wypielęgnowana
Mój mąż bardzo lubi oglądać Twój ogród ,no i ja też
Widzę ,że Ci grzybki urosły pewnie po tych ostatnich deszczach
Nasionka Orlików masz zaklepane i Ketmie też pokazałam u siebie
Biedny Pan Jaszczurek
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Jak zwykle brak słow,na piękno jakie Ewelinko tworzysz Rojniki niesamowite,dzbany ,donice wszystko jak z bajki
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Piękny ogród i ten garnek...gdzie można takie kupić?Ewelina pisze:Marzy mi się wysoki ceramiczny garnek/ donica do takich mini skalniaczkowych nasadzeń z 6-7mioma kieszeniami. Niestety nie mogę takiego spotkać , a ten ze zdjęć jest w sumie ... niewielki.Nie tracę jednak nadziei
No i ten ogród znamy pewnie już wszyscy
Gratulacje
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Garnek(ten, który mam) znalazłam zeszłego roku w poznańskim centrum ogrodniczym , gdzie często bywam. Powiedziano mi ,że większych nie było, nie ma i nie będzie , bo producent(spod Piły) większych nie robi. No to wzięłam, bo na bezrybiu...Obsadzony rojnikami i innymi skalnymi wygląda nawet nieźle.Grzesiu pisze:
Piękny ogród i ten garnek...gdzie można takie kupić?
Jeśli jednak ktoś z Was ma namiary na takie mini-ogródki ceramiczne - to oboje z Grzesiem prosimy o ich podanie
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Och, to dobrze. Dziś mnie napadło na kaliny i zrobiłam im "higienę" a potem dopadły mnie wątpliwości.
Przez pierwsze 2 lata rosły sobie samopas bo były ładnie uformowane w szkółce i nie wymagały korekty. Jak się dobrze zadomowiły to zaczęły rosnąć jak szalone. A ja zamiast zasięgnąć najpierw wiedzy to łap za sekator...
Ewelinko, dziękuję
Przez pierwsze 2 lata rosły sobie samopas bo były ładnie uformowane w szkółce i nie wymagały korekty. Jak się dobrze zadomowiły to zaczęły rosnąć jak szalone. A ja zamiast zasięgnąć najpierw wiedzy to łap za sekator...
Ewelinko, dziękuję