Spełniane marzenia
Re: Spełniane marzenia
Marzenko przepięknie Ci się wybarwił berberys . Jaka to odmiana czyżby berberys Gren Carpet
To z ubiegłego roku zakupione sasanki .Myślę, w tym roku również zakwitną
To z ubiegłego roku zakupione sasanki .Myślę, w tym roku również zakwitną
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
- marzena06
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak to odmiana Green Carpet -wolnorosnący niiski krzew dorastajacy do ok.150 cm.wysokości,bardzo spodobała mi się ta odmiana ze względu na długie przewieszajace się pędy,u mnie w tym sezonie czeka go przeprowadzka w sąsiedztwo sosny górskej
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne sasanki ,w tym roku powinno być jeszcze więcej Identyczne podłoże jak u mnie ,taki sam piaseczek
- marzena06
Oj z tym piaseczkiem to i ja si zmagam, radzę sobie jak mogę z początku była rozłożona warstwa gliny a następnie przekopana ,każde nowe nasadzenie polega na wykopaniu dołka w który nakładam ziemi kompostowej oraz takiej polnej (która to już wywrotka -sam nie pamiętam ) ,a sasanki śliczne ,bardzo je lubię
- AnowiB
- Od: 19 paź 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie na działce ziemia gliniasta,nie muszę za często podlewać bo trzyma wilgoć ale też ma swoje minusy..... piaseczek miałam na poprzedniej działce,można było wodę lać i lać i było sucho
Iwonko to prawda można lać i lać wodę i nie źle przepłukuje korzonki na piaseczku Teraz wybieram rośliny ,które radzą sobie bez zbytniego podlewania.
Zamierzam jeszcze dokupić hortensji bukietowej i ogrodowej . Spodobały mi się słoneczniki ozdobne i mam zamiar w tym roku zakupić nasiona w wsadzić
Zamierzam jeszcze dokupić hortensji bukietowej i ogrodowej . Spodobały mi się słoneczniki ozdobne i mam zamiar w tym roku zakupić nasiona w wsadzić
Pozdrawiam - wiosenka
- marzena06
Witaj i ja także w tym roku zamiezam zakupić hortensje,dostałam w ubiegłym roku sadzonki od forumkowej sąsiadki , zauroczyły mnie i w tym roku postanowiłam powiekszyć kolekcje. nawet szkółke już am upatrzoną-tylko czy budżet to wytrzyma
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Z tymi nasionami słnecznika trzeba trafic.Kupiłam jako ozdobny do 60 cm wys.a wyrosły wielkie pały i wkoło nic nie chciało rosnąć.
Małgosia rozbawiłaś mnie tymi słonecznikami , już moja wyobraźnia zadziałała Mojego M dziadek posadził porzeczki już będzie z 30 lat temu to jak porosły to trzeba było drabinę podstawiać do nich . Takie krzaczory porosły .Nawet z Akademii Rolniczej przyjeżdźali oglądać
Marzenko wytrzymamy te wydatki . W razie czego butów nie kupimy na wiosnę
Marzenko wytrzymamy te wydatki . W razie czego butów nie kupimy na wiosnę
Pozdrawiam - wiosenka
Jutro wybieram się na działkę w poszukiwaniu WIOSNY Tak bardzo bym chciała spotkać zwiastuny. NO takich na pewno jeszcze nie będzie.
Pozdrawiam - wiosenka
- AnowiB
- Od: 19 paź 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiosenko ja wczoraj Ciebie poszukiwałam na działce... wszystko pięknie przykryte puszystą pierzynką........ale niedługo się zjawisz....
IWONKO jak ja chciała bym się już pojawić . W telewizji coś nadają ,ze dopiero po 10 marca będzie można oczekiwać zwiastunów wiosny
Biorę dzisiaj aparat na działkę ,ale na wschodniej stronie Polski na pewno zima w pełni. Tak było w styczniu
Biorę dzisiaj aparat na działkę ,ale na wschodniej stronie Polski na pewno zima w pełni. Tak było w styczniu
Pozdrawiam - wiosenka
Witaj Wiosenko koniecznie zabierz aparat i pstrykaj nawet jeśli nie znajdziesz zwiastunów...zimowe fotki też są cudne a w upalne dni miło będzie się taki oglądało i wspominało.