Mam tę samą chorobę..... Wyglada jakby te kompozycje były obsadzane kilkoma sztukami tej samej róży. Jak możliwe jest, że jeden krzew tak bardzo się rozrósł a póżniej następne i jeszcze??? masz jakiś magiczny środektralaluszy pisze:Ja nie mogę tu zaglądać, bo "wychodzę" chora...
Róże Beaty - moja miłość, moja pasja
- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże Beaty - moja miłość, moja pasja
Jakby ktoś mi po kazał te fotki to bym mu powiedział: "Super, ale w Polsce ci takie nie urosną".
Ja nie wiem czy to jakiś mikroklimat sprzyjający różom czy jakaś ziemia szczególnie urodzajna czy inny tajemny zabieg którego nie znamy
Ja nie wiem czy to jakiś mikroklimat sprzyjający różom czy jakaś ziemia szczególnie urodzajna czy inny tajemny zabieg którego nie znamy
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko twój ogród różany jest CUDNY!!!Nie ukrywam że zaglądam tutaj już od dawna i wiele różyczek które zakupiłam to właśnie po wpływem twoich pięknych widoków
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Wzdycham, jak zawsze.. wzdycham...
Duduś - Gipsy Boy kwitnie raz w sezonie i nawet dość długo i bardzo obficie, może pojedyncze kwiaty nie trzymią się zbyt długo ale jest ich bardzo dużo. W tym roku było bardzo gorąco i w ogóle wszystkie róze przekwitały dość szybko.
Annes 77, Ania DS, Tolinka, Sev, Tralaluszy, Ewa - pozdrawiam Was i zapraszam do mnie, ja w Waszych ogrodach też często bywam i podziwiam, chociaż nie daję znaku,
Oprócz ogólnych zdjęć staram się jak zwykle robić poszczególne, zdjęcia odmian, są to zazwyczaj dość pospolite i powszechnie spotykane róze w porównaniu z Waszymi wyszukanymi odmianami.
Mary rose :
Jacques Cartier - jest coraz większy i nie przestaje rosnąć
Annes 77, Ania DS, Tolinka, Sev, Tralaluszy, Ewa - pozdrawiam Was i zapraszam do mnie, ja w Waszych ogrodach też często bywam i podziwiam, chociaż nie daję znaku,
Oprócz ogólnych zdjęć staram się jak zwykle robić poszczególne, zdjęcia odmian, są to zazwyczaj dość pospolite i powszechnie spotykane róze w porównaniu z Waszymi wyszukanymi odmianami.
Mary rose :
Jacques Cartier - jest coraz większy i nie przestaje rosnąć
pozdrawiam Beata
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1&start=70" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1&start=70" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
O jeju cudny muszę znaleźć miejsce dla niego koniecznie!!
Dobrze że go pokazałaś Beatko bo jeszcze bym go na przodzie rabaty wsadziła
A ile twój Jaques liczy sobie latek?
Dobrze że go pokazałaś Beatko bo jeszcze bym go na przodzie rabaty wsadziła
A ile twój Jaques liczy sobie latek?
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
A w jakiej odległości od ściany rośnie Mary Rose?
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Czyli zostawiłam za mało miejsca na Cartiera. Chociaż u mnie już 3 rok nie wyrasta powyżej 1,2m.
Masz teraz najładniejszy widok za oknem o jakim można marzyć. Zapewne zapach też jest niesamowity.
Masz teraz najładniejszy widok za oknem o jakim można marzyć. Zapewne zapach też jest niesamowity.
Tolinka - cartier ma chyba z 7 lat.
Aniu - Mary rośnie bardzo blisko ściany , tak z 30 cm.
Margo - mam 2 Cartiery i ten drugi nie jest już taki duży - właśnie ma może z 1,2m, ale ten pierwszy jest naprawdę olbrzymi.
Po krótkim wyjeździe jestem z powrotem , i nadrabiam prace w ogrodzie,u nas było ponoć straszne oberwanie chmury i ulewy i róże trochę ucierpiały ale mimo wszystko kwitną w najlepsze chociaż te jednokrotnie kwitnące już przekwitły. Tony ściętych kwiatów wynoszę z ogrodu i wydaje mi się że tego nie ma końca. Teraz jest taki widok w ogrodzie:
Aniu - Mary rośnie bardzo blisko ściany , tak z 30 cm.
Margo - mam 2 Cartiery i ten drugi nie jest już taki duży - właśnie ma może z 1,2m, ale ten pierwszy jest naprawdę olbrzymi.
Po krótkim wyjeździe jestem z powrotem , i nadrabiam prace w ogrodzie,u nas było ponoć straszne oberwanie chmury i ulewy i róże trochę ucierpiały ale mimo wszystko kwitną w najlepsze chociaż te jednokrotnie kwitnące już przekwitły. Tony ściętych kwiatów wynoszę z ogrodu i wydaje mi się że tego nie ma końca. Teraz jest taki widok w ogrodzie:
pozdrawiam Beata
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Beatko takich krzaczorów to nigdy mieć nie będę,więc miło mi popatrzeć na Twoje.
Ten romantyczny zestaw ławeczka i stolik wśród takich róż to marzenie niejednego różomaniaka
Jestem oczarowana tymi widokami
Ten romantyczny zestaw ławeczka i stolik wśród takich róż to marzenie niejednego różomaniaka
Jestem oczarowana tymi widokami
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Bajeczne widoki wciąż pokazujesz
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki