Phalaenopsis henrykus cz.2
- victorys
- 200p
- Od: 11 lut 2011, o 20:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Phalaenopsis henrykus cz.2
Śliczna ta Philadelfia Taka delikatna a jednocześnie z ciekawym kropkowanym akcentem, myślę,że przy każdej pogodzie wygląda równie zjawiskowo. Gratuluję pędziku na dendrobium! U mojego też coś się wykluwa i już nie mogę się doczekać
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
- Henrykbb
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ach te trzmiele...zawsze latają tam, gdzie najpiękniejsze kwiaty są...
Henryku cudna sesja w słoneczku
Twoja philadelphia skradła mi
Twoja philadelphia skradła mi
Pozdrawiam
Storczykowe przygody
Storczykowe przygody
Henryku, właśnie nadrobiłam zaległości od 12-go lipca. I zaraz idę Pewnie przyśnią mi się Twoje storczyki, bąki, motyle, zamki ...
Nie będę 'achać i ochać' bo to nudne, ale jestem pełna uznania dla Twoich fotek (wolałabym tylko jeden rodzaj ramki dla danej sesji )
Zazdroszczę Ci brzózki jako tła dla zdjęć balkonowych, bo u mnie tłem jest blok naprzeciw mojego (w dodatku w beznadziejnym kolorze).
Super, ze zakwitnie Ci Dendrobium
Nie będę 'achać i ochać' bo to nudne, ale jestem pełna uznania dla Twoich fotek (wolałabym tylko jeden rodzaj ramki dla danej sesji )
Zazdroszczę Ci brzózki jako tła dla zdjęć balkonowych, bo u mnie tłem jest blok naprzeciw mojego (w dodatku w beznadziejnym kolorze).
Super, ze zakwitnie Ci Dendrobium
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- -ewelina-
- 500p
- Od: 14 sie 2007, o 23:14
Joanno, mnie się wydaje, że Henryk tak specjalnie.Art pisze:Nie będę 'achać i ochać' bo to nudne, ale jestem pełna uznania dla Twoich fotek (wolałabym tylko jeden rodzaj ramki dla danej sesji )
Dzięki różnym ramkom, każdy może znaleźć coś dla siebie (do sypialni, jadalni, pokoju dziennego ;)) bo, że zdjęcia nadają się na ściany, nie muszę chyba wspominać Artyście należą się ukłony, więc kłaniam się nisko
Pozdrawiam,
Ewelina
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
A ja i tak wiem! To będzie pewnie to przepiękne jagodowe dendrobium- dobrze pamiętam, że je masz, bo Ci go (nieco) zazdroszczę! Jak zresztą wszystkim innym jego posiadaczom... Ale może kiedyś trafię i ja na takie
Gratuluję pędzików!
Zdjęcia philadelphii super; na szarawym tle zyskuje dużo klasy
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- iwka2
- 500p
- Od: 1 mar 2009, o 15:43
Witam Phal.Philadelphia pięknie rozkwitł ,czekam na rozkwit dendrobium
Pozdrawiam Iwona
Ooo, dopiero teraz zauważyłąm ,że Dendrobium mam aż 2 pędy A może to jest takie samo jak to moje jagodowe ?
Ma bardzo podobne liście, takie sztywne i błyszczące w lekkim odcieniu bordo. Tylko pąki u mojego rosną b. duże, ale może jeszcze mają na to czas
A co do ramek, to pewnie Ewelina ma rację. Henryk - artystyczna dusza, testuje różne wersje piękna
Ma bardzo podobne liście, takie sztywne i błyszczące w lekkim odcieniu bordo. Tylko pąki u mojego rosną b. duże, ale może jeszcze mają na to czas
A co do ramek, to pewnie Ewelina ma rację. Henryk - artystyczna dusza, testuje różne wersje piękna
Pozdrawiam, Joanna
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Henryku piękna ta philadelphia moja właśnie puszcza pędzika.
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
No to po kolei.
Rysiu,Asiu,Agnieszko,Iwonko,tak,dendrobium będzie ciemne.
Takie było sklepowe ,a największy pączek /Joasiu/,na dziień dzisiejszy ma 15 mm.
Justynko ,Rysiu,bączki,osy i inne trzmiele opanowały mój balkon na całego.Kwitnie mi winobluszcz i właśnie jego kwiatki,a właściwie kuleczki z trzema pręcikami,wabią te wszystkie "brzęczki".Storczyki moczę w ślubnym welonie żony na głowie.Tzn nie storczyki na głowie w welonie ale moja głowa w welonie. /ale się głupio tłumaczę /.
Moniko,Ago,Arletko,dziękuję w imieniu Philadelphii.Również uważam,że to b.wdzięczny kwiatuszek.
Joasiu,Ewelinko,krytykę moich artystycznych dokonań rozumiem i przyjmuję. Tak to już jest,że prawdziwą sztukę często docenia się dopiero po latach.
A tak poważnie to Asiu masz rację.To dobry pomysł i tak nawet już planowałem.Będę "oprawiał" każde kwitnienie w jednej tonacji,do jednego /Ewelinko/ pokoju.
No i ważna wiadomość na koniec.Moje złote Oncidium wypuściło trzeci pędzik.Jeszcze trochę a chyba zacznę je sprzedawać.
Pierwszy,ten najstarszy pędzik tak się rozgałęzia,że za chwilę będzie wyglądał jak choinka.
Aktualnie kwitnie mi 5 phali a kolejnych 5 pędzikuje,że cho cho.
Już zastanawiam się co mnie ominie w czasie urlopu,czego nie zobaczę.
Rysiu,Asiu,Agnieszko,Iwonko,tak,dendrobium będzie ciemne.
Takie było sklepowe ,a największy pączek /Joasiu/,na dziień dzisiejszy ma 15 mm.
Justynko ,Rysiu,bączki,osy i inne trzmiele opanowały mój balkon na całego.Kwitnie mi winobluszcz i właśnie jego kwiatki,a właściwie kuleczki z trzema pręcikami,wabią te wszystkie "brzęczki".Storczyki moczę w ślubnym welonie żony na głowie.Tzn nie storczyki na głowie w welonie ale moja głowa w welonie. /ale się głupio tłumaczę /.
Moniko,Ago,Arletko,dziękuję w imieniu Philadelphii.Również uważam,że to b.wdzięczny kwiatuszek.
Joasiu,Ewelinko,krytykę moich artystycznych dokonań rozumiem i przyjmuję. Tak to już jest,że prawdziwą sztukę często docenia się dopiero po latach.
A tak poważnie to Asiu masz rację.To dobry pomysł i tak nawet już planowałem.Będę "oprawiał" każde kwitnienie w jednej tonacji,do jednego /Ewelinko/ pokoju.
No i ważna wiadomość na koniec.Moje złote Oncidium wypuściło trzeci pędzik.Jeszcze trochę a chyba zacznę je sprzedawać.
Pierwszy,ten najstarszy pędzik tak się rozgałęzia,że za chwilę będzie wyglądał jak choinka.
Aktualnie kwitnie mi 5 phali a kolejnych 5 pędzikuje,że cho cho.
Już zastanawiam się co mnie ominie w czasie urlopu,czego nie zobaczę.
Philadelphia takie kwitnienie, że tylko biec do sklepu w poszukiwaniu takiego okazu
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
O Henryczku widzę że mamy to samo dendrobium ,moje już kwitnie tylko że skromniutko ma 3 kwiatuszki a Twoje widzę że ma więcej .Philadelphia cudna i nie dziwo że spodobała się pasiastemu