Moje doniczkowce - sari - cz. 2
- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje doniczkowce - sari - cz. 2
Witam Was kochani po małej przerwie.
Przepraszam że odpiszę ogólnie, no więc szczepki od Henia zaczynają puszczać pierwsze korzonki i tu moja wielka radość Krysia obdarzyła mnie ilością powalającą i te też pokazują pierwsze korzonki, jedna tylko, hoja bella uparciuch jeden zmarniała , Krysia dała mi tyle szczepek tej hoi a ani jedna nie przetrwła tylko wszystkie zżółkły Krysiu przepraszam zawaliłam
Fachowcy poszli już , przebudowa zakończona tzn pierwszy etap, przyjdą ponownie za miesiąc. Jak tylko nadrobię zaległości u Was to wstawię fotki moich zieloności
Przepraszam że odpiszę ogólnie, no więc szczepki od Henia zaczynają puszczać pierwsze korzonki i tu moja wielka radość Krysia obdarzyła mnie ilością powalającą i te też pokazują pierwsze korzonki, jedna tylko, hoja bella uparciuch jeden zmarniała , Krysia dała mi tyle szczepek tej hoi a ani jedna nie przetrwła tylko wszystkie zżółkły Krysiu przepraszam zawaliłam
Fachowcy poszli już , przebudowa zakończona tzn pierwszy etap, przyjdą ponownie za miesiąc. Jak tylko nadrobię zaległości u Was to wstawię fotki moich zieloności
- nyskadu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
No to czekamy z niecierpliwością
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Beatko - nie płakaj (rezerwa rośnie).Nic nie zawaliłaś , opowiadałam Ci historię tych szczepek - nie było im pisane
widocznie . Dobrze , że większość się przyjęła i jak zechce rosnąć będzie wspaniale.
Moje od Ciebie też rosną pięknie - zupełnie jakby wiosna miała być
widocznie . Dobrze , że większość się przyjęła i jak zechce rosnąć będzie wspaniale.
Moje od Ciebie też rosną pięknie - zupełnie jakby wiosna miała być
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatko jak nic Twój M będzie Cię szukał jak ten busz Ci urośnie znowu tyle szczepeczek
niech Ci pięknie się przyjmują i rosną szybko żebyś miała gdzie się skryć
niech Ci pięknie się przyjmują i rosną szybko żebyś miała gdzie się skryć
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To bardzo popularna hoja, nie powinaś mieć kłopotów z powtórnym jej znalezieniem. Jakby coś to u mnie rośnie krzak naprawdę wielki...hoja bella uparciuch jeden zmarniała , Krysia dała mi tyle szczepek tej hoi a ani jedna nie przetrwła tylko wszystkie zżółkły
- sari
- 1000p
Agnieszko już dodaję
Krysiu zauważyłam że lepiej się ukorzeniły te które były w nieprzezroczystych kubeczkach, poza tą jedna wszystkie mają wieksze lub mniejsze korzonki ale maja Ciesze się że Twoje się przyjęły i rosną
Stasiu żeby tylko zechciał szukać gorzej jak machnie ręką i zostawi mnie na pastwę losu a tak serio to do takiego buszu jak w niektórych wątkach to dużo mi brakuje
Heniu dziękuję bardzo za Twoje wielkie będę pamiętać
Zostawiam parę zdjęć na ten świąteczny dzień
Żeby nie było że wszystko ładnie rośnie zobaczcie co się dzieje z anguligerem i pomóżcie jest zwiotczały, gyd zauważyłam pierwsze objawy zaczełam podlewac go częściej bo myślałam że przesuszyłam a teraz juz nie jestem pewna czy nie przelałam , zaraz mimo święta zaglądnę mu do korzonków
Krysiu zauważyłam że lepiej się ukorzeniły te które były w nieprzezroczystych kubeczkach, poza tą jedna wszystkie mają wieksze lub mniejsze korzonki ale maja Ciesze się że Twoje się przyjęły i rosną
Stasiu żeby tylko zechciał szukać gorzej jak machnie ręką i zostawi mnie na pastwę losu a tak serio to do takiego buszu jak w niektórych wątkach to dużo mi brakuje
Heniu dziękuję bardzo za Twoje wielkie będę pamiętać
Zostawiam parę zdjęć na ten świąteczny dzień
Żeby nie było że wszystko ładnie rośnie zobaczcie co się dzieje z anguligerem i pomóżcie jest zwiotczały, gyd zauważyłam pierwsze objawy zaczełam podlewac go częściej bo myślałam że przesuszyłam a teraz juz nie jestem pewna czy nie przelałam , zaraz mimo święta zaglądnę mu do korzonków
- Anjja
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Ale ci zazdraszczam tego Epies kwitnącego i puszczają Ci się jak szalone...
Bananek spory śliczne ma te kolorki na listkach...
Mój Curly maleńki ale ostatnio zauważyłam takiego jakby maleńkiego pypcia... czekam aż ten pypeć troszkę podrośnie bo ciekawi mnie czy to gałązka czy co?
Anguliger może tak jak piszesz przelany... w epi to ja raczkuje więc nie bardzo pomogę...
zajrzyj mu w korzonki i trzymam za niego mocno kciuki...
Bananek spory śliczne ma te kolorki na listkach...
Mój Curly maleńki ale ostatnio zauważyłam takiego jakby maleńkiego pypcia... czekam aż ten pypeć troszkę podrośnie bo ciekawi mnie czy to gałązka czy co?
Anguliger może tak jak piszesz przelany... w epi to ja raczkuje więc nie bardzo pomogę...
zajrzyj mu w korzonki i trzymam za niego mocno kciuki...
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- sari
- 1000p
Anu ja też bardzo się cieszę z tego kwiatuszka, jest to mój pierwszy kwiat na epies, śmieszy mnie jak ciągle do niego biegam i zaglądam czy podrósł, już nie mogę się doczekać pełnego rozkwitu. Pozostałe sadzonki któe zakupiłam w ubiegłym roku do tej pory uparcie stały w miejscu a teraz zaczynają się pojawiać małe kłykcie.Mój curly miał wiosną dwa pączusie ale zasuszył je, też słabiej rośnie niż rok temu, chyba przeniosę go do domu
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Jak widzę epies Ci się coraz bardziej podobają i powiększasz ich kolekcję. Też to miałem w dwu poprzednich latach - opamiętałem się jednak (przy kolejnej dziesiątce) bo to duże i ekspansywne rośliny! Jednak kwitną wspaniale.
Anguliger albo chory albo przelany - przesuszenie nie daje takich objawów. Jak już zajrzysz do korzeni napisz co z nim - może uda się coś doradzić jeśli zajdzie taka potrzeba.
Anguliger albo chory albo przelany - przesuszenie nie daje takich objawów. Jak już zajrzysz do korzeni napisz co z nim - może uda się coś doradzić jeśli zajdzie taka potrzeba.
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
O bananek, a nawet Banan- śliczny i kwiatuszek na epi
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Beatko - koniecznie go ratuj,już taki duży i dzieci dawał .Stawiałabym na przelanie ale ....
W razie czego (tfu,tfu) ten "mój-Twój" się puszcza . Myślę , że nie będzie takiej konieczności , że jednak się
uratuje
W razie czego (tfu,tfu) ten "mój-Twój" się puszcza . Myślę , że nie będzie takiej konieczności , że jednak się
uratuje
Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- sari
- 1000p
Heniu mam kilka epies i na razie sie wstrzymam , niech najpierw te które już są zaczną pięknie rosnąć to może się skuszę na następne,
Do korzonków anguligera zaglądnęłam, co zobaczyłam zaraz pokażę. Nie były to jednak optymistyczne widoki. nie znam sie za bardzo ale na jednym (w doniczce były dwie sadzonki) nad korzonkami była taka brązowo przezroczysta i miękka tkanka, tak jakby ognita, tą sadzonkę pocięłam i może uda sie pozyskac nowe sadzonki, drugą na razie wsadziłam ale jutro wymienię jej podłoże na świeże
Agnieszko bananek pięknie rośnie i taki bezproblemowy, obym tylko w złym momencie tego nie powiedziała
Krysiu dziękuję kochana za wielkie mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby
Popatrzcie co anguliger miał w srodku jaka może być przyczyna takiego stanu, przelanie
Korzonki tez takie nikle miał, jakby wcale nie rosły
Do korzonków anguligera zaglądnęłam, co zobaczyłam zaraz pokażę. Nie były to jednak optymistyczne widoki. nie znam sie za bardzo ale na jednym (w doniczce były dwie sadzonki) nad korzonkami była taka brązowo przezroczysta i miękka tkanka, tak jakby ognita, tą sadzonkę pocięłam i może uda sie pozyskac nowe sadzonki, drugą na razie wsadziłam ale jutro wymienię jej podłoże na świeże
Agnieszko bananek pięknie rośnie i taki bezproblemowy, obym tylko w złym momencie tego nie powiedziała
Krysiu dziękuję kochana za wielkie mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby
Popatrzcie co anguliger miał w srodku jaka może być przyczyna takiego stanu, przelanie
Korzonki tez takie nikle miał, jakby wcale nie rosły
- APe
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
Beatko
Jestem u Ciebie z rewizytą,pooglądałam wszystkie Twoje pupilki (a masz ich ...tak dużo )wszystkie piękne .Szczególnie podobają mi się skromniutkie, ale przepiękne fiołeczki i dostojne storczyki
Jestem u Ciebie z rewizytą,pooglądałam wszystkie Twoje pupilki (a masz ich ...tak dużo )wszystkie piękne .Szczególnie podobają mi się skromniutkie, ale przepiękne fiołeczki i dostojne storczyki