Moje doniczkowce - sari - cz. 2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje doniczkowce - sari - cz. 2

Post »

Witam Was kochani po małej przerwie. ;:196 ;:196
Przepraszam że odpiszę ogólnie, no więc szczepki od Henia zaczynają puszczać pierwsze korzonki i tu moja wielka radość :heja :heja Krysia obdarzyła mnie ilością powalającą i te też pokazują pierwsze korzonki, jedna tylko, hoja bella uparciuch jeden zmarniała , Krysia dała mi tyle szczepek tej hoi a ani jedna nie przetrwła tylko wszystkie zżółkły :oops: Krysiu przepraszam zawaliłam ;:180
Fachowcy poszli już , przebudowa zakończona tzn pierwszy etap, przyjdą ponownie za miesiąc. Jak tylko nadrobię zaległości u Was to wstawię fotki moich zieloności :wink:
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

No to czekamy z niecierpliwością ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Beatko - nie płakaj ;:167 (rezerwa rośnie).Nic nie zawaliłaś , opowiadałam Ci historię tych szczepek - nie było im pisane
widocznie . Dobrze , że większość się przyjęła i jak zechce rosnąć będzie wspaniale.
Moje od Ciebie też rosną pięknie - zupełnie jakby wiosna miała być ;:63 ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko jak nic Twój M będzie Cię szukał jak ten busz Ci urośnie znowu tyle szczepeczek
niech Ci pięknie się przyjmują i rosną szybko żebyś miała gdzie się skryć :;230 ;:108
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

hoja bella uparciuch jeden zmarniała , Krysia dała mi tyle szczepek tej hoi a ani jedna nie przetrwła tylko wszystkie zżółkły
To bardzo popularna hoja, nie powinaś mieć kłopotów z powtórnym jej znalezieniem. Jakby coś to u mnie rośnie krzak naprawdę wielki... :wink:
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p

Post »

Agnieszko już dodaję
Krysiu zauważyłam że lepiej się ukorzeniły te które były w nieprzezroczystych kubeczkach, poza tą jedna wszystkie mają wieksze lub mniejsze korzonki ale maja ;:196 Ciesze się że Twoje się przyjęły i rosną ;:196
Stasiu żeby tylko zechciał szukać :;230 gorzej jak machnie ręką i zostawi mnie na pastwę losu :;230 a tak serio to do takiego buszu jak w niektórych wątkach to dużo mi brakuje :(
Heniu ;:196 dziękuję bardzo za Twoje wielkie ;:167 będę pamiętać

Zostawiam parę zdjęć na ten świąteczny dzień

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Żeby nie było że wszystko ładnie rośnie zobaczcie co się dzieje z anguligerem i pomóżcie :( jest zwiotczały, gyd zauważyłam pierwsze objawy zaczełam podlewac go częściej bo myślałam że przesuszyłam a teraz juz nie jestem pewna czy nie przelałam , zaraz mimo święta zaglądnę mu do korzonków
Obrazek
Pozdrawiam Beata

Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Ale ci zazdraszczam tego Epies kwitnącego ;:108 i puszczają Ci się jak szalone...
Bananek spory śliczne ma te kolorki na listkach...
Mój Curly maleńki ale ostatnio zauważyłam takiego jakby maleńkiego pypcia... czekam aż ten pypeć troszkę podrośnie bo ciekawi mnie czy to gałązka czy co?
Anguliger może tak jak piszesz przelany... w epi to ja raczkuje więc nie bardzo pomogę...
zajrzyj mu w korzonki i trzymam za niego mocno kciuki...
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p

Post »

Anu ja też bardzo się cieszę z tego kwiatuszka, jest to mój pierwszy kwiat na epies, śmieszy mnie jak ciągle do niego biegam i zaglądam czy podrósł, już nie mogę się doczekać pełnego rozkwitu. Pozostałe sadzonki któe zakupiłam w ubiegłym roku do tej pory uparcie stały w miejscu a teraz zaczynają się pojawiać małe kłykcie.Mój curly miał wiosną dwa pączusie ale zasuszył je, też słabiej rośnie niż rok temu, chyba przeniosę go do domu
Pozdrawiam Beata

Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

Jak widzę epies Ci się coraz bardziej podobają i powiększasz ich kolekcję. Też to miałem w dwu poprzednich latach - opamiętałem się jednak (przy kolejnej dziesiątce) bo to duże i ekspansywne rośliny! Jednak kwitną wspaniale. :roll:

Anguliger albo chory albo przelany - przesuszenie nie daje takich objawów. Jak już zajrzysz do korzeni napisz co z nim - może uda się coś doradzić jeśli zajdzie taka potrzeba.
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

O bananek, a nawet Banan- śliczny i kwiatuszek na epi ;:63
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Beatko - koniecznie go ratuj,już taki duży i dzieci dawał :( .Stawiałabym na przelanie ale .... :?:
W razie czego (tfu,tfu) ten "mój-Twój" się puszcza . Myślę , że nie będzie takiej konieczności , że jednak się
uratuje ;:108 ;:180
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p

Post »

Heniu mam kilka epies i na razie sie wstrzymam , niech najpierw te które już są zaczną pięknie rosnąć to może się skuszę na następne,
Do korzonków anguligera zaglądnęłam, co zobaczyłam zaraz pokażę. Nie były to jednak optymistyczne widoki. nie znam sie za bardzo ale na jednym (w doniczce były dwie sadzonki) nad korzonkami była taka brązowo przezroczysta i miękka tkanka, tak jakby ognita, tą sadzonkę pocięłam i może uda sie pozyskac nowe sadzonki, drugą na razie wsadziłam ale jutro wymienię jej podłoże na świeże
Agnieszko bananek pięknie rośnie i taki bezproblemowy, obym tylko w złym momencie tego nie powiedziała
Krysiu ;:196 dziękuję kochana za wielkie ;:167 mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby

Popatrzcie co anguliger miał w srodku :evil: jaka może być przyczyna takiego stanu, przelanie :?: :?: Obrazek Obrazek

Korzonki tez takie nikle miał, jakby wcale nie rosły :cry:
Pozdrawiam Beata

Awatar użytkownika
APe
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 23:17

Post »

:wit Beatko :D
Jestem u Ciebie z rewizytą,pooglądałam wszystkie Twoje pupilki (a masz ich ...tak dużo )wszystkie piękne ;:138 .Szczególnie podobają mi się skromniutkie, ale przepiękne fiołeczki i dostojne storczyki ;:108
Pozdrawiam, Anna
-------------------------------------
Moje kwiatki:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”