Tunel foliowy (konstrukcja,budowa,mocowania,problemy)
Re: Tunel foliowy (konstrukcja,budowa)
Super tunelik, bardzo profesjonalny
dzięki Natalii za wyczerpujące informacje
na zdjęcia poczekam z przyjemnością
na zdjęcia poczekam z przyjemnością
Magda - pilna uczennica Matki Natury
- Zibi_41
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2010, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Skoro wszyscy się chwalą
8 x 16 x 4,2 , obecnie przystosowany do rozsady , a zamontuje jeszcze cieniowanie dla chryzantem. Teraz jestem na etapie montowania dwóch pieców
8 x 16 x 4,2 , obecnie przystosowany do rozsady , a zamontuje jeszcze cieniowanie dla chryzantem. Teraz jestem na etapie montowania dwóch pieców
Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
Sadź lilie na komunie w maju.
- Zibi_41
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2010, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Lilie będą w takim samym który stanie obok
Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
- krismiszcz
- 500p
- Od: 20 cze 2011, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Natalii88
Brawo! forumowy tunel - numer 1. Konstrukcja oraz wykonanie pierwsza klasa -
Podziwiam Twoją wiedzę, jesteś kobietą ale potrafisz po "męsku" wytłumaczyć oraz orientujesz się co się z czym je. Ja osobiście nie znam kobiety które wie co to jest giętarka oraz jak funkcjonuje, nie jednego faceta na tym forum możesz zawstydzić.
Brawo! forumowy tunel - numer 1. Konstrukcja oraz wykonanie pierwsza klasa -
Podziwiam Twoją wiedzę, jesteś kobietą ale potrafisz po "męsku" wytłumaczyć oraz orientujesz się co się z czym je. Ja osobiście nie znam kobiety które wie co to jest giętarka oraz jak funkcjonuje, nie jednego faceta na tym forum możesz zawstydzić.
Mój tunel od wczoraj już obsiany rzodkiewką .Wysadziłam cebulkę na wczesny szczypiorek i nasienie szalotki.
- Natalii88
- 50p
- Od: 17 lut 2014, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję za komplement, Krismiszcz, bardzo mi miło, ale chyba nie zasłużyłam sobie na aż takie pochwały Ja po prstu nie lubię być zależna od nikogo więc uczę się różnych przydatnych rzeczy jeśli tylko mam taką możliwość. Aktualnie zgłębiam wiedzę o wymianie i rodzajach brzeszczotów do wyrzynarki ręcznej bo z takiego sprzętu korzystam przy montowaniu przejścia w tunelu. I tu chciałabym przeprosić Mineralkę ponieważ obiecałam wrzucić zdjęcia nowego ustawienia ścieżek, ale niestety trochę się rozchorowałam i póki nie przejdzie mi przeziębienie nie będę mogła dokończyć pracy. Zdjęcia będą , ale trochę później.
Pozdrawiam
Natalii
Pozdrawiam
Natalii
Cur in gremio haremus?
Cur poenam cordi parvo damus?
spokojnie Natalii zdrowiej spokojnie
a co do wyrzynarki to ja już mam opanowane - wczoraj przycinałam deski na kompostownik - podobnie jak ty wolę zrobić coś sama niż prosić i czekać więc nie obce mi narzędzia stolarskie niestety boję się spawarki inaczej tunel już by stał
a co do wyrzynarki to ja już mam opanowane - wczoraj przycinałam deski na kompostownik - podobnie jak ty wolę zrobić coś sama niż prosić i czekać więc nie obce mi narzędzia stolarskie niestety boję się spawarki inaczej tunel już by stał
- Natalii88
- 50p
- Od: 17 lut 2014, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hahaha Ja kedyś spróbowałam wziąć w obroty spawarkę Brak mi wprawy więc często elektroda "przyklejała" mi się do metalu. Poza tym mój pierwszy spaw ściągnął mi elementy i jak wszystko wystygło to z kąta prostego zrobił się lekko ostry. Tak więc spawanie zostawiam Mistrzowi Świata a ja się zajmuję czymś, w czym mam większe doświadczenie
Cur in gremio haremus?
Natalii88 jestem pod wrażeniem, że sama chciałaś coś sama zbudować, ja nie mam tyle talentu i odwagi dlatego zamówiłam swój tunel w sklepiezmoderowano/KaRo i jestem z niego bardzo zadowolona :PNatalii88 pisze:Hahaha Ja kedyś spróbowałam wziąć w obroty spawarkę Brak mi wprawy więc często elektroda "przyklejała" mi się do metalu. Poza tym mój pierwszy spaw ściągnął mi elementy i jak wszystko wystygło to z kąta prostego zrobił się lekko ostry. Tak więc spawanie zostawiam Mistrzowi Świata a ja się zajmuję czymś, w czym mam większe doświadczenie
Natalii i jak tam wyznaczenie ścieżek ? zaczynam Cię troszkę ponaglać bo w ubiegłą sobotę i u mnie stanął tunel tzn na razie sam stelaż z rurek metalowych i na najbliższą sobotę mam malowanie zaplanowane a M. ma robić drzwi do przodu i tyłu - no to już potem tylko ścieżki mi zostają
z jakich rurek jest zrobiony ten tunel.? w jaki sposób te rurki zostały wygięte.? i czy na wysokości 1 metra od ziemi jest przyspawany kątownik .? i czy w ziemie pójdą tylko 3 słupki w ziemie .?
pozdrawiam Tomasz
Domowo- czyli mój kawałek zieleni
Domowo- czyli mój kawałek zieleni