Tunel foliowy (konstrukcja,budowa,mocowania,problemy)

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Barbara25
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 3 lut 2014, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tunel foliowy (konstrukcja,budowa)

Post »

Super tunelik, bardzo profesjonalny ;:333
Mineralka
200p
200p
Od: 5 lut 2008, o 10:07

Post »

dzięki Natalii za wyczerpujące informacje :)
na zdjęcia poczekam z przyjemnością
Magda - pilna uczennica Matki Natury
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2010, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Skoro wszyscy się chwalą :roll:

Obrazek

8 x 16 x 4,2 , obecnie przystosowany do rozsady , a zamontuje jeszcze cieniowanie dla chryzantem. Teraz jestem na etapie montowania dwóch pieców :heja :heja :heja
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sadź lilie na komunie w maju.
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2010, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj :wit :wit :wit Lilie będą w takim samym który stanie obok ;:333 ;:333 ;:333
Awatar użytkownika
krismiszcz
500p
500p
Od: 20 cze 2011, o 20:47

Post »

Natalii88

Brawo! forumowy tunel - numer 1. Konstrukcja oraz wykonanie pierwsza klasa - ;:304

Podziwiam Twoją wiedzę, jesteś kobietą ale potrafisz po "męsku" wytłumaczyć oraz orientujesz się co się z czym je. Ja osobiście nie znam kobiety które wie co to jest giętarka oraz jak funkcjonuje, nie jednego faceta na tym forum możesz zawstydzić. ;:170
magda1975
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2008, o 18:25

Post »

Mój tunel od wczoraj już obsiany rzodkiewką .Wysadziłam cebulkę na wczesny szczypiorek i nasienie szalotki.
Awatar użytkownika
Natalii88
50p
50p
Od: 17 lut 2014, o 21:33

Post »

Dziękuję za komplement, Krismiszcz, bardzo mi miło, ale chyba nie zasłużyłam sobie na aż takie pochwały :wink: Ja po prstu nie lubię być zależna od nikogo więc uczę się różnych przydatnych rzeczy jeśli tylko mam taką możliwość. Aktualnie zgłębiam wiedzę o wymianie i rodzajach brzeszczotów do wyrzynarki ręcznej bo z takiego sprzętu korzystam przy montowaniu przejścia w tunelu. I tu chciałabym przeprosić Mineralkę ponieważ obiecałam wrzucić zdjęcia nowego ustawienia ścieżek, ale niestety trochę się rozchorowałam i póki nie przejdzie mi przeziębienie nie będę mogła dokończyć pracy. Zdjęcia będą :D , ale trochę później.

Pozdrawiam
Natalii
Cur in gremio haremus?
Cur poenam cordi parvo damus?
Mineralka
200p
200p

Post »

spokojnie Natalii :) zdrowiej spokojnie
a co do wyrzynarki to ja już mam opanowane - wczoraj przycinałam deski na kompostownik - podobnie jak ty wolę zrobić coś sama niż prosić i czekać więc nie obce mi narzędzia stolarskie :) niestety boję się spawarki inaczej tunel już by stał
Awatar użytkownika
Natalii88
50p
50p
Od: 17 lut 2014, o 21:33

Post »

Hahaha :D Ja kedyś spróbowałam wziąć w obroty spawarkę :wink: Brak mi wprawy więc często elektroda "przyklejała" mi się do metalu. Poza tym mój pierwszy spaw ściągnął mi elementy i jak wszystko wystygło to z kąta prostego zrobił się lekko ostry. Tak więc spawanie zostawiam Mistrzowi Świata :wink: a ja się zajmuję czymś, w czym mam większe doświadczenie :)
Cur in gremio haremus?
Cur poenam cordi parvo damus?
Marta_78
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 5 mar 2014, o 12:01

Post »

Natalii88 pisze:Hahaha :D Ja kedyś spróbowałam wziąć w obroty spawarkę :wink: Brak mi wprawy więc często elektroda "przyklejała" mi się do metalu. Poza tym mój pierwszy spaw ściągnął mi elementy i jak wszystko wystygło to z kąta prostego zrobił się lekko ostry. Tak więc spawanie zostawiam Mistrzowi Świata :wink: a ja się zajmuję czymś, w czym mam większe doświadczenie :)
Natalii88 jestem pod wrażeniem, że sama chciałaś coś sama zbudować, ja nie mam tyle talentu i odwagi dlatego zamówiłam swój tunel w sklepiezmoderowano/KaRo i jestem z niego bardzo zadowolona :P
Mineralka
200p
200p

Post »

Natalii i jak tam wyznaczenie ścieżek ? zaczynam Cię troszkę ponaglać :) bo w ubiegłą sobotę i u mnie stanął tunel :D tzn na razie sam stelaż z rurek metalowych i na najbliższą sobotę mam malowanie zaplanowane a M. ma robić drzwi do przodu i tyłu - no to już potem tylko ścieżki mi zostają :D Obrazek
Awatar użytkownika
arty
500p
500p
Od: 6 kwie 2012, o 10:17

Post »

z jakich rurek jest zrobiony ten tunel.? w jaki sposób te rurki zostały wygięte.? i czy na wysokości 1 metra od ziemi jest przyspawany kątownik .? i czy w ziemie pójdą tylko 3 słupki w ziemie .?
Zablokowany

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”