Różany ogród Moniki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Różany ogród Moniki

Post »

Jaki duży :shock: , piękny ;:167
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Dowiedziałam się u Ciebie z czym walczę :evil: Poskrzypek,tak się zwie mój wróg na którego rzucam się nie szukając rękawiczek :evil: Po każdym utrupionym tylko się otrząsnę i ...szukam dalej :|
Chcę wreszcie zobaczyć,jak kwitną lilie,które kupiłam ze 3-4 lata temu,a które zawsze zniszczy,jak mu tam,poskrzypek :evil:
Głóg piękny,wykopałam od znajomego 3 metrowe drzewo ;:224 Przyjęło się,choruje jednak i nie zakwitnie. :( Chciałam mieć szybki efekt.A jest jeszcze biały,masz go?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Witaj Moni ;:7 dawno mnie nie było u Ciebie i jestem zachwycona rozwojem kwiecia i tymi kolorami ;:oj cudnie masz w ogrodzie i to nie ulega wątpliwości.
Bzy to są okropne chwasty i coraz ciężej mi z nimi walczyć, a tak ślicznie kwitną i pachną. Szczepionych czy in vitro już kupować nie będę bo mam ich stanowczo dość ale zawsze mogę wpaść do Ciebie i napatrzeć się do woli na te szlachetne bestyjki. 8-)
Głogi kupiłam sobie dwa, miały być biały i różowy a wyszły dwa białe ale i tak ładnie wyglądają, szkoda tylko że tak bardo kochają je mszyce. ;:173
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Moniko!
Twój ogród powinien się nazywać ...coś w rodzaju...wpadnij naładować akumulatory, albo...leżanka u psychoanalityka...Po prostu można zapomnieć o Bożym Świecie. Na głóg choruję od momentu jak go kupiłaś. Niestety koszt trochę studzi moje zapały. Przyjdzie jednak czas że będzie mój. Lilaki i powojnik marzenie. Nie doczytałam jak sie nazywa, gdybyś mogła jeszcze raz :oops: ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko, Aniu - ;:196

Mireczko, nie spotkałam białego dwuszyjkowego, chyba, że chodzi o jednoszyjkowy :?:

Majeczko - dziękuję Ci bardzo za pochwały ;:196 Cieszę się, że widać zmiany pozytywne w ogrodzie :D Możesz pokazać kwiatuszki tego białego głogu? Bardzo mnie zainteresował ;:333

Joluś , bardzo Ci dziękuję ;:168 Głóg jest bardzo ładny i mimo upływu lat nie traci na urodzie, wręcz staje się piękniejszy z powodu kwiecistej czupryny.
Myślisz, że drogi jest taki głóg. Może nie jest tak źle. Poszukaj w mniejszych ogrodniczych - czasem można kupić fajne rośliny w dobrej cenie ;:108

Pozdrawiam Was serdecznie :wit
Obrazek
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Dwu szyjkowy,jedno szyjkowy :roll: Muszę to zgłębić :oops:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Moniczko, ależ u Ciebie pęknie kwitną bzy i drzewko różyczkowe - głóg ;:138
W takim ogrodzie jak Twój nie może zabraknąć bzów. Jak różyczki Ci rosną, bo ja już zmieniłam Pirouette.
Chociaż jak go wykopałam, to korzenie były zdrowe, tylko róża nic nie wypuszczała.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

No właśnie, dziewczyny. Jak poznać, że róż korzenie są zdrowe? Że nie zgniłe i się nie rozpadają, to wiem. Ale po czym jeszcze? A skoro zdrowe, to dlaczego róża nic nie wypuszcza? Zupełnie tego nie rozumiem ;:174
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

No właśnie w tym rzecz, ja też nic z tego nie rozumiem.
To wygląda tak , jakby soki w roślinie nie były produkowane.
Zdrowe korzenie poznasz od razu, poza tym jak poskrobiesz to są białe.
Może Moniczka jeszcze coś zauważyła. ;:196
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monia - w swoim wątku dałam zdjęcia jak poznać że na różach żeruje bruzdownica.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Miriam, Maju, Gosiu, Wandziu - dziękuję za odwiedziny. Zamieranie pędów i ja obserwuję u siebie. Zaskoczona jeste Luisem Odier, które (3 krzaczki) tkwią jak zaklęte z pustymi , zielonymi pędami. Myślę, że ta zieleń przemieni się jednak w czerń i się pożegnamy. Na razie wykopałam kilka róż, ale sporo wyglądających na martwe zostawiłam i zaczęły puszczać. O dziwo zachowują się lepiej niż te, które były pozornie zielone.
No i tradycyjnie mam problem z różą Aleksandra Princess of Luxemburg kupioną na wiosnę od Ć. - również nie rośnie i pędy ciemnieją :| Nie lubią mnie róże z tej szkółki.
Poza tym ogród szaleje i z dnia na dzień bardziej zielono. Oczywiście najlepiej rosną chwasty, których mam pod dostatkiem. aha ... pisałam zawsze, że mam wszystkie chwasty oprócz skrzypu. Otóż okazuje się, że skrzyp też już mam :twisted: Nie wiem skąd - pewnie kupiłam z jakąś roślinką ;:224

Nie mam czasu na pisanie, bo późno wracam z pracy, no i od razu biorę się za prace w ogrodzie. Obsadzam rabatę przy tarasie. Ufff... czemu to wszystko tyle kosztuje ;:218 Dokończyliście sadzenie żywopłotu. Przyszło 10 wielkich cisów i zaraz posadziliśmy, coby nie chorowały z powodu rozpoczęcia wegetacji i upału.
Zamówiłam na razie trochę żurawek - 10szt. Lime Marmalade z allegro i 5szt. Obsidian od Igi. Piękne sadzoneczki, zobaczcie ;:215
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mój mąż przyszedł z pracy i pyta czemu sałatę posadziłam koło cisów :;230 :;230 :;230
Obrazek

Obrazek

A tu takie coś mi wyrosło na rabacie. Musiałam posadzić, bo nie wygląda na chwast, tylko sadzonkę rosnącą 'w kupce'. Nie pamiętam skąd to mam ;:218
Obrazek

Ostatnie kwiaty wiśni Royal Burgundy
Obrazek

Miłego dnia wszystkim :wit
Obrazek
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57