Wwwiola - moje domowe roślinki cz.2
Re: Wwwiola - moje domowe roślinki cz.2
Kiedy kończysz zimowanie kaktusów? Ja nie mogę się jakoś zdecydować bo pogoda bardzo zmienna.
pozdrawiam
Ilona
Ilona
Dziękuję za miłe słowa.
IloPio - w kwestii kaktusów to moja wiedza nie jest zbyt rozległa. Kaktusy zamierzałam znieść w tym tygodniu do pomieszczenia z większą ilością światła, ale jakoś czasu zabrakło. Swoje kaktusy zimuję w pomieszczeniu z ograniczoną ilością światła, dlatego staram się je przenieść jak najszybciej. Wynoszę je też na zewnątrz jak najszybciej, po okresie ciemnej zimy, każdy promień słońca jest na wagę złota.
Zielony Mech - sport
Z fiołkami jest o tyle ciekawie, że kolekcja nie musi być cały czas taka sama, tych kwitnień dawno u mnie nie było:
Ma's Winter Moon
Pink Mint
Po okresie spadku w kwestii kolekcji hojowej, zaczynam się podnosić. Kolekcja nie będzie się zbyt mocno rozrastała, zostaję przy kilkunastu egzemplarzach z listkami wielkości XXL.
Wiosna idzie? Chyba tak.
Moje hoje nie były zbyt chętne do kwitnienia, mam nadzieję, że nastąpi w tym temacie przełom, trzymajcie kciuki.
IloPio - w kwestii kaktusów to moja wiedza nie jest zbyt rozległa. Kaktusy zamierzałam znieść w tym tygodniu do pomieszczenia z większą ilością światła, ale jakoś czasu zabrakło. Swoje kaktusy zimuję w pomieszczeniu z ograniczoną ilością światła, dlatego staram się je przenieść jak najszybciej. Wynoszę je też na zewnątrz jak najszybciej, po okresie ciemnej zimy, każdy promień słońca jest na wagę złota.
Zielony Mech - sport
Z fiołkami jest o tyle ciekawie, że kolekcja nie musi być cały czas taka sama, tych kwitnień dawno u mnie nie było:
Ma's Winter Moon
Pink Mint
Po okresie spadku w kwestii kolekcji hojowej, zaczynam się podnosić. Kolekcja nie będzie się zbyt mocno rozrastała, zostaję przy kilkunastu egzemplarzach z listkami wielkości XXL.
Wiosna idzie? Chyba tak.
Moje hoje nie były zbyt chętne do kwitnienia, mam nadzieję, że nastąpi w tym temacie przełom, trzymajcie kciuki.
Nie tylko wspaniale kwitną, ale mają piękne wzory na liściach
Pstrolistne odmiany fiołków są moimi ulubionymi, ale są odmiany, których nawet ta pstrolistność nie jest w stanie przebić.
Mam nadzieję, że w tym sezonie będę miała możliwość wstawienia czegoś nowego w mojej kolekcji, najwięcej emocji jest czy czekaniu na pierwsze kwitnienie.
Mam nadzieję, że w tym sezonie będę miała możliwość wstawienia czegoś nowego w mojej kolekcji, najwięcej emocji jest czy czekaniu na pierwsze kwitnienie.
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cóż za spektakularny powrót - pięknie u Ciebie!!
Szczególnie zainteresował mnie temat hoi - i za nie trzymam najbardziej kciuki, za ich wzrost oraz kwitnienia!
Szczególnie zainteresował mnie temat hoi - i za nie trzymam najbardziej kciuki, za ich wzrost oraz kwitnienia!
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Trzymam kciuki za hoye...niech kwitną i cieszą nasze oczy
Trzymajcie dalej, coraz bliżej. Już nie mogę się doczekać zapachu, cudnie pachnie.
parasitica lao
parasitica lao
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Trzymam kciuki uparcie - i jak widzę powodzenie murowane! Parasitica lao bardzo obiecująca.
- brombiel
Trzymam i nie puszczam, niech kwitnie... niech da z siebie wszystko
- AliWas
- 500p
- Od: 24 lut 2013, o 00:17
Fiołeczki jak się patrzy
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Ale ogromny pęd kwiatowy niech szybko go rozwija i pokazuje cudowne kwiaty
Nadal czekam na kwiaty. Jaskrawy kolor daje dużo radości.
Linearis nie należy do hojek, które łatwo zaprezentować, ale co tam, wstawię takie zdjęcie.
Przy fiołkach skupiamy się głównie na kwiatach, ale czy słusznie? Bez kwiatów też może być kolorowo.
Astro
Blackberry Jam
Buckeye Collosal
Buckeye Crushed Velvet
Iced Mocha
Lavender Swirls
Lilian Sparkler
Ognisko
Rob's Slap Happy
Sparkleberry
Wrangle's Jealous Jewels
Buckeye Lilac Spring
Funambule
Linearis nie należy do hojek, które łatwo zaprezentować, ale co tam, wstawię takie zdjęcie.
Przy fiołkach skupiamy się głównie na kwiatach, ale czy słusznie? Bez kwiatów też może być kolorowo.
Astro
Blackberry Jam
Buckeye Collosal
Buckeye Crushed Velvet
Iced Mocha
Lavender Swirls
Lilian Sparkler
Ognisko
Rob's Slap Happy
Sparkleberry
Wrangle's Jealous Jewels
Buckeye Lilac Spring
Funambule
- brombiel
My czekamy razem z Tobą na kwiaty a fiołki faktycznie mogą być ładne i bez kwiatków