Różyczka i inne choroby ogrodowe
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różyczka i inne choroby ogrodowe
A wiecie może po jakim czasie kiełkuje żeniszek?Oczy wypatruję ale nic Może też nie powinnam go przysypać,nasionka takie drobne...Ale czy to nie powinni jasno napisać na torebce?
Ewuniu,z zazdrością zapoznałam się z twoimi zamówieniami na róże i na tym poprzestanę.Ale z wyboru hortensji skorzystam Skup się,wybierz najpiękniejsze a ja tu przyjdę i przepiszę
No proszę,krążki miały być takim hitem a nie sprawdziły się.Nie ma co uciekać od tradycyjnych metod.Mam nadzieję,że nie były bardzo drogie?
Ewuniu,z zazdrością zapoznałam się z twoimi zamówieniami na róże i na tym poprzestanę.Ale z wyboru hortensji skorzystam Skup się,wybierz najpiękniejsze a ja tu przyjdę i przepiszę
No proszę,krążki miały być takim hitem a nie sprawdziły się.Nie ma co uciekać od tradycyjnych metod.Mam nadzieję,że nie były bardzo drogie?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
U mnie krążki też zaczęły pleśnieć
Dobrze że jeszcze jest czas, aby zacząć siewy od nowa.
Dobrze że jeszcze jest czas, aby zacząć siewy od nowa.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sadzenia nie trzeba się bać Jeśli ziemia jest rozmarznięta, można do przygotowanego dołu posadzić różę. Wiosną i tak sypie się mały kopczyk, więc róża będzie bezpieczna.
- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Zgadzam się z Ewą. Ja kiedyś przesadziłam różę w styczniu (była akurat dłuższa odwilż) i bez problemu rosła i kwitła już wiosną .ewamaj66 pisze:Sadzenia nie trzeba się bać Jeśli ziemia jest rozmarznięta, można do przygotowanego dołu posadzić różę. Wiosną i tak sypie się mały kopczyk, więc róża będzie bezpieczna.
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Ewa i Edyta - dziękuję wam, moje nieocenione Różane Konsultantki
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Smoczyczka
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 lut 2013, o 19:00
A ja tak odbiegając od tematu - jak tam kociambry? Przeżyły zimę w stodole u sąsiadki? Czy szara koteczka dalej przybiega na dźwięk silnika samochodu?
- gajowa
Ewa...wstępnie wybrałam - tj. odłożyłam do koszyka - Sunday Fraise, Hayes Starbust, Great Star, Silver Dollar i Magical Candle. Jeszcze dokładnie muszę o nich doczytać - czy wszystkie lubią słońce, jak duże rosną itp. Zamówiłam w Funkie.pl - dziękuję
Smoczku - koty przychodzą dwa, czyli matka i córka, która okazała się nie być synkiem
To niczego jeszcze nie oznacza, bo to zawsze był stały zestaw przybiegający w awangardzie.
Pojechałam dzisiaj do OBI...tak sobie...kontrolnie i kupiłam cudną filiżanke-doniczkę. Będzie chyba na lobelię. Oto ona - nie mogę sobie odmówić prezentacji
Smoczku - koty przychodzą dwa, czyli matka i córka, która okazała się nie być synkiem
To niczego jeszcze nie oznacza, bo to zawsze był stały zestaw przybiegający w awangardzie.
Pojechałam dzisiaj do OBI...tak sobie...kontrolnie i kupiłam cudną filiżanke-doniczkę. Będzie chyba na lobelię. Oto ona - nie mogę sobie odmówić prezentacji
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Ewuniu filiżaneczka cudo też mi się taka marzy jadę w niedziele na giełdę samochodową i w drodze powrotnej muszę podjechać
a czy były z innym wzorkiem i jaka cena
a czy były z innym wzorkiem i jaka cena
Ewunia ładne odmiany wybrałaś, a MM? nie mają? - filiżanka super
Pozdrawiam. Ewa
- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Śliczna filiżanka .
Co do hortensji, to wybrałaś piękne odmiany . Ja także zastanawiałam się nad Silver Dollar i Magical Candle .
Kiedyś byłam zauroczona także Hayes Starbust i bardzo chciałam ją kupić. Jednak, kiedy zobaczyłam krzew w ogrodzie Szmita to bardzo się rozczarowałam. Pędy są bardzo wiotkie i mocno pokładają się po ziemi. Oczywiście kwestia gustu, ale mi się nie podobał pokrój krzewu .
Co do hortensji, to wybrałaś piękne odmiany . Ja także zastanawiałam się nad Silver Dollar i Magical Candle .
Kiedyś byłam zauroczona także Hayes Starbust i bardzo chciałam ją kupić. Jednak, kiedy zobaczyłam krzew w ogrodzie Szmita to bardzo się rozczarowałam. Pędy są bardzo wiotkie i mocno pokładają się po ziemi. Oczywiście kwestia gustu, ale mi się nie podobał pokrój krzewu .
Pozdrawiam - Edyta
- gajowa
Ula, są z innymi wzorkami, mnóstwo! Są też jeszcze większe. I w ogóle mnóstwo pięknych doniczek i pojemników na taras - są piękne blaszane ocynkowane i blaszane w różyczki, różne wielkości i kształty...mogłabym mieć wszystkie
Ewa - nie mają MM...
Edyta, dziękuję za ostrzeżenie w sprawie Hayes Starbust, muszę ją wobec tego jeszcze poddać weryfikacji
Ewa - nie mają MM...
Edyta, dziękuję za ostrzeżenie w sprawie Hayes Starbust, muszę ją wobec tego jeszcze poddać weryfikacji
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki