Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.2
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.2
Przemek kiedy siałeś?
jondi Przecież wszystkie próby, błędy, testy robię tylko i wyłącznie dla zaś
jondi Przecież wszystkie próby, błędy, testy robię tylko i wyłącznie dla zaś
Blażeju przeze mnie przemawia niecierpliwość! Dzięki Tobie/przez Ciebie:):) w tym roku zasiałam pierwszy raz w zyciu giganta ale dopiero 6 maja więc gdzie mi do Ciebie ale.... I tak martwię się porównując moje malenstwo z Twoim okazem. Ale kibicuje Ci wiernie!:)
- BobejGS
- Kontakt:
Ale Ja mam tylko jednen tak wyrośnięty krzak, reszta była siana później, niż większość dyń sianych przez większość forumowiczów Dziś będąc na działce zauważyłem, że jedną sadzonke dyni mi sarna zjadła. A jechałem z myślą, aby zrobić foty wszystkim moim dyniom.
Skąd wiesz , że akurat sarna ? Przyłapana na gorącym uczynku ? ;)
Błażej - jak często lać wodę pod dynie? Tak jak pod pomidory , rzadko a dużo czy częściej a mniej ?
Błażej - jak często lać wodę pod dynie? Tak jak pod pomidory , rzadko a dużo czy częściej a mniej ?
- BobejGS
- Kontakt:
Nie złapałem jej za ogon gdy jadła, ale są ślady racic. Co do podlewania to mnie nie pytaj, bo nie mam na działce bieżącej wody i również nie jestem na niej codziennie, jednak myślę, że lepiej mocniej a rzadziej Korzenie przy częstym podlewaniu, mogą się płytko zagęścić i gdy przyjdą większe upały, to szybciej dostanie w d Co innego gdy jest dostęp do wody i codzienne odwiedzanie, to wtedy nie ma z tym problemu Te koło domu, co jest na zdjęciu wyżej leje często, bo ona jest na wprost moich drzwi wyjściowych z domu i żaden kłopot dla mnie podlać ją przed wyjazdem do pracy
- Siekier
- 200p
- Od: 15 lip 2012, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Patrząc na wasze roślinki sam wpędzam się w kompleksy. W zeszłym roku obiecałem sobie że posadzę dynie szybciej żeby szybciej mieć większą sadzonkę. No i patrze teraz na wasze i zaciskam zęby. Błażej ma sadzonkę główną na ponad metr. Przemek też z olbrzymem wyskoczył a mój gigant jakby stanął w miejscu. Co prawda chyba pień troszkę grubszy mu się zrobił ale w wysokości nie przybiera. Porównuje teraz mój okaz ze zdjęciami z zeszłego roku i jestem chyba na tym samym etapie. A miało być szybciej i więcej ...
Pozdrawiam-Wojtek
Działeczka Siekiera
Działeczka Siekiera
U mnie największa sadzonka najgorzej się przyjęła. Mniejsze ją przegoniły masą liściową i rozmiarami ...
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Witam Błażejku
Miło popatrzeć na takie olbrzymy Super okazy. Na pewno zdobędziesz pierwsze miejsce
Moje dynie słabo wzeszły . Tylko 2 sztuki
Miło popatrzeć na takie olbrzymy Super okazy. Na pewno zdobędziesz pierwsze miejsce
Moje dynie słabo wzeszły . Tylko 2 sztuki
- Siekier
- 200p
Dziś wpadł mi w ręce koński obornik. Wykonałem z niego emulsję (dwie garście na 5 litrów wody) i sru pod dynie. Może w końcu ruszy z kopyta.
Pozdrawiam-Wojtek
Działeczka Siekiera
Działeczka Siekiera
- BobejGS
- Kontakt:
A Ja przekładając dzisiaj pęd główny 10cm w prawo, zauważyłem na końcówce pędu malutki kwiat żeński
- Siekier
- 200p
Ah żeby nie trzeba było tych kwiatków obrywać i żeby z każdego wyrastała mega duża dynia hihi.
Pozdrawiam-Wojtek
Działeczka Siekiera
Działeczka Siekiera
- BobejGS
- Kontakt:
U mnie przy normalnym prowadzeniu krzaków, nie trzeba nic obrywać No tylko po zawiązaniu właściwego kwiata Także będę wypatrywać tego żeńskiego z większą uwagą