U Violi " Za oknem " cz.2
Re: U Violi " Za oknem " cz.2
Violu
Jestem pod wrażeniem Twoich i warzyw ze zdjeć z poprzednich postów i kwiatów Piękne masz odmiany rudbekii, bardzo ładnie się prezentują No i ten traktorek, super sprzęt! Każdemu z nas przydałby się taki ogrodowy pomocnik, ile to się czasem trzeba natyrać, aby coś przenieś, worek kory czy ziemi - wcale lekki nie jest
Fajne robisz przetwory, ten peeling różany bardzo interesujący, też sobie kiedyś taki rarytasik zrobię
Jestem pod wrażeniem Twoich i warzyw ze zdjeć z poprzednich postów i kwiatów Piękne masz odmiany rudbekii, bardzo ładnie się prezentują No i ten traktorek, super sprzęt! Każdemu z nas przydałby się taki ogrodowy pomocnik, ile to się czasem trzeba natyrać, aby coś przenieś, worek kory czy ziemi - wcale lekki nie jest
Fajne robisz przetwory, ten peeling różany bardzo interesujący, też sobie kiedyś taki rarytasik zrobię
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Viola zdjęcie na traktorku jak z minionej epoki ... tyle, że wtedy to był przymus , a teraz to czysta przyjemność Z takim sprzętem i taki areałem i profesjonalną szklarnią i trójką czworonożnych stróżów , to już gospodarstwo ogrodnicze .Gdybyś miała nadmiar nasionek tej żółtej rudbekii to byłabym chętna ... w okolicy nie spotkałam takiej odmiany
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Piękna kolekcja róż, a warzywa jakie dorodne i zdrowe mnniam
-
- 200p
- Od: 16 kwie 2013, o 14:15
- Kontakt:
Violu, jestem pod nieustającym wrażeniem . Podziwiam za ogrom pracy, jaką musiałaś i ciągle musisz wkładać w ogród. Cudnie
"Drobiazg nieraz, a ślady jak w śniegu" W. Myśliwski
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Violuś, aż mnie ścisnęło lekko z zazdrości na widok traktorka Oj przydałby mi się taki!
Ja też zrobiłam niedawno keczup z cukinii, w zeszłym roku za krótko blendowałam i wyszedł taki sobie, ale w tym dałam więcej pomidorów i zblendowałam go na gładko i jest doskonały.
A jak pomidorki? Mam nadzieje, że rosną zdrowo! U mnie konieczny był drugi oprysk, podczas naszego urlopu było deszczowo i chłodne noce i znów się zz rozpanoszyła, ale potem trochę prześwietliłam krzaki i w dodatku zrobiło się ciepło i już więcej nie trzeba, rosną sobie pięknie. Zbieram nasionka, także jakbyś miała ochotę popróbować różnych odmian, wyślę Ci z każdej
Ja też zrobiłam niedawno keczup z cukinii, w zeszłym roku za krótko blendowałam i wyszedł taki sobie, ale w tym dałam więcej pomidorów i zblendowałam go na gładko i jest doskonały.
A jak pomidorki? Mam nadzieje, że rosną zdrowo! U mnie konieczny był drugi oprysk, podczas naszego urlopu było deszczowo i chłodne noce i znów się zz rozpanoszyła, ale potem trochę prześwietliłam krzaki i w dodatku zrobiło się ciepło i już więcej nie trzeba, rosną sobie pięknie. Zbieram nasionka, także jakbyś miała ochotę popróbować różnych odmian, wyślę Ci z każdej
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Dobry wieczór po dłuższej przerwie.Serdecznie wszystkich pozdrawiam i dziękuję odwiedzającym mój wątek Niestety, praca i obowiązki nie pozwoliły mi na częste wpisy, na forum. Cały sierpień spędziłam na zbiorach i przetworach. Przepiękne i smaczne warzywa miałam w tym roku. Pomidorki cudne zdrowe, dziękuję Agusi za nasiona. Zapraszam Was do mojego ogrodu ..
Zacznę od arbuzów, było ich dużo i były jak zawsze przepyszne.
Miałam dużo odmian, niektóre nowości i każdy smak bardzo ciekawy. Wiecie,że można kisić arbuzy smakują wtedy jak ogórki.
Zbiory papryk,
Pomidorki do samego końca bez żadnej plamki i bez nawozu,nawet nie pryskałam miedzianem
powstały kiszone pomidorki koktajlowe
...a z zielonych, sałatki
W międzyczasie powiększyłam nieco warzywnik
...oczywiście tym razem sprzętem, już nie muszę się męczyć łopatami i taczkami
Pieseły nam asystują, małe i duże
Oto część powiększona, będzie dużo marchewki, buraków, fasolek, ziemniaki
Na dzień dzisiejszy mam jeszcze sporo jedzenia, sałaty, selery, por
Kopru miałam tyle, już dawno jest zamrożony Parę sztuk zostawiłam w gruncie.. dzisiaj rosną malutkie, które same się wysiały z nasionek.
Suszę owoce, MAM dużo malin z sadzonek od Martusi Robię z nich również soki i konfitury
Martusiu, dziękuję Ci jeszcze raz, mam piękne krzaki całe owoców non stop.
Zbiory dyni, robię ciasta, zupy i pyszne frytki dyniowe
Mam również ziemne orzeszki, jeszcze nie wiem jak dużo, bo nie wykopałam całej sadzonki.
Były dynie ....
będą róże
Dziękuję za uwagę i życzę dobrej nocy
Zacznę od arbuzów, było ich dużo i były jak zawsze przepyszne.
Miałam dużo odmian, niektóre nowości i każdy smak bardzo ciekawy. Wiecie,że można kisić arbuzy smakują wtedy jak ogórki.
Zbiory papryk,
Pomidorki do samego końca bez żadnej plamki i bez nawozu,nawet nie pryskałam miedzianem
powstały kiszone pomidorki koktajlowe
...a z zielonych, sałatki
W międzyczasie powiększyłam nieco warzywnik
...oczywiście tym razem sprzętem, już nie muszę się męczyć łopatami i taczkami
Pieseły nam asystują, małe i duże
Oto część powiększona, będzie dużo marchewki, buraków, fasolek, ziemniaki
Na dzień dzisiejszy mam jeszcze sporo jedzenia, sałaty, selery, por
Kopru miałam tyle, już dawno jest zamrożony Parę sztuk zostawiłam w gruncie.. dzisiaj rosną malutkie, które same się wysiały z nasionek.
Suszę owoce, MAM dużo malin z sadzonek od Martusi Robię z nich również soki i konfitury
Martusiu, dziękuję Ci jeszcze raz, mam piękne krzaki całe owoców non stop.
Zbiory dyni, robię ciasta, zupy i pyszne frytki dyniowe
Mam również ziemne orzeszki, jeszcze nie wiem jak dużo, bo nie wykopałam całej sadzonki.
Były dynie ....
będą róże
Dziękuję za uwagę i życzę dobrej nocy
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Violu zachwycam się tym co pokazujesz Rabata pod nowe róże? No to teraz się zacznie,masz sporo miejsca,jestem ciekawa na jakie róże się skusisz
Teraz z takim sprzętem to dopiero ułatwienie,warzywnik coraz większy.Widać,że to kochasz,pasja,która daje dużo radości
Piesełki cudowne,pysie kochane
Pozdrawiam serdecznie
Teraz z takim sprzętem to dopiero ułatwienie,warzywnik coraz większy.Widać,że to kochasz,pasja,która daje dużo radości
Piesełki cudowne,pysie kochane
Pozdrawiam serdecznie
-
- 200p
- Od: 16 kwie 2013, o 14:15
- Kontakt:
Violu, ja jestem nieustannie pod wrażeniem Twojego ogrodu. Dziewczyno, kiedy Ty to wszystko obrabiasz? Może Twoja doba ma więcej niż 24 godziny... Szacunek
"Drobiazg nieraz, a ślady jak w śniegu" W. Myśliwski
- ewarost
- Kontakt:
Viola podglądam cie na FB... Podziwiam twój zapał i profesjonalizm Piesoły cudne a i pomocnikom należą się brawa
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Dobry wieczór wszystkim.
Na wrzosowisku kolory jesieni, lubię ten zakątek połączony z rabatą leśną
tutaj dzieją się dziwne rzeczy, żurawka wysiała się w pniu drzewa
Niebieska hortensja zmienia już swoje barwy
teraz zaczęły kwitnąć trójsklepki fioletowe
Daro, kamień o którym piszesz został w ziemi i rosną na nim tulipany i inne cebulowe roślinki.
Dominiczko, dziękuję za miłe słowa. Rudbekie uwielbiam, jest ich kilkadziesiąt odmian ...a ja mam około 10 Traktorek był potrzebny, nie mam już siły na przekopywanie ręczne, daję radę ale później są efekty, że kończę na pogotowiu. Przetwory fajna sprawa, swoje sosy, kiszonki, dżemy. Dużo pracy ale warto się przemęczyć jeden miesiąc, po to by mieć swoje całą zimę i jeszcze trochę.
W tym roku przepyszny czosnek kiszony, mój teść poprosił o kolejny słoik, bo jak mówi" uzależnił się "
Ewciu , jeśli chcesz to wyślę Ci te żółte Rudbekie, tylko co wolisz, sadzonkę czy nasiona ?
Alunia witam Cię dziękuję.W różach jestem zakochana i powiększam kolekcję
To jedna z moich ulubionych
Agniesz -ka U mnie jest roboty bez końca , i co chwilę sama sobie coś wymyślam nowego.
Aguś pisałam u Ciebie podziękowania, za wspaniałe odmiany pomidorków i papryk. Dziękuję jeszcze raz, same pychotki i zdrowiutkie jak nigdy nie miałam. Żadnej chemii nie musiałam stosować. Nasionka bym chciała pomidorków, bo paprykę sobie próbuję sama, wybieram nasiona i wkładam do papierowych torebek.Mam na wymianę dużo fajnych nasion warzyw z Azji i okolic
Chryzantemki zaczynają się budzić
Aniu , nowe róże już zamówione, czekam na ich dostawę w połowie października( 14 SZTUK)
Przy okazji nowej różanki, powstaje rabata rododendrony, azalie
Na wrzosowisku kolory jesieni, lubię ten zakątek połączony z rabatą leśną
tutaj dzieją się dziwne rzeczy, żurawka wysiała się w pniu drzewa
Niebieska hortensja zmienia już swoje barwy
teraz zaczęły kwitnąć trójsklepki fioletowe
Daro, kamień o którym piszesz został w ziemi i rosną na nim tulipany i inne cebulowe roślinki.
Dominiczko, dziękuję za miłe słowa. Rudbekie uwielbiam, jest ich kilkadziesiąt odmian ...a ja mam około 10 Traktorek był potrzebny, nie mam już siły na przekopywanie ręczne, daję radę ale później są efekty, że kończę na pogotowiu. Przetwory fajna sprawa, swoje sosy, kiszonki, dżemy. Dużo pracy ale warto się przemęczyć jeden miesiąc, po to by mieć swoje całą zimę i jeszcze trochę.
W tym roku przepyszny czosnek kiszony, mój teść poprosił o kolejny słoik, bo jak mówi" uzależnił się "
Ewciu , jeśli chcesz to wyślę Ci te żółte Rudbekie, tylko co wolisz, sadzonkę czy nasiona ?
Alunia witam Cię dziękuję.W różach jestem zakochana i powiększam kolekcję
To jedna z moich ulubionych
Agniesz -ka U mnie jest roboty bez końca , i co chwilę sama sobie coś wymyślam nowego.
Aguś pisałam u Ciebie podziękowania, za wspaniałe odmiany pomidorków i papryk. Dziękuję jeszcze raz, same pychotki i zdrowiutkie jak nigdy nie miałam. Żadnej chemii nie musiałam stosować. Nasionka bym chciała pomidorków, bo paprykę sobie próbuję sama, wybieram nasiona i wkładam do papierowych torebek.Mam na wymianę dużo fajnych nasion warzyw z Azji i okolic
Chryzantemki zaczynają się budzić
Aniu , nowe róże już zamówione, czekam na ich dostawę w połowie października( 14 SZTUK)
Przy okazji nowej różanki, powstaje rabata rododendrony, azalie
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Viola lecisz jak burza 14 róż wow i jeszcze rabata z kwasolubami
Czosnek zaprawiony w słoiku hmm to musi być smakołyk
Hot Chocolate też lubię,ten kolorek ma niesamowity i smaczna nazwa
Pozdrawiam
Czosnek zaprawiony w słoiku hmm to musi być smakołyk
Hot Chocolate też lubię,ten kolorek ma niesamowity i smaczna nazwa
Pozdrawiam
- ewarost
- Kontakt:
Viola rabatka wrzosowa bardzo klimatyczna i ten leśny zakątek możesz tam dołożyć grzybnię będzie namiastka lasu obok domu Na żółtą rudbekię jestem chętna bo mimo usilnych starań nie zdobyłam... Mogą być nasionka bo z sadzonką to chyba więcej kłopotu, z nasionek wyrosła mi bordowa to może i żółta da radę Czosnek wygląda smakowicie... Śliczna ta różyczka do jakich róż się zalicza ?
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Viola, moja nieustanna inspiracjo
Ogrom Twojej pracowitości zasługuje na nagrodę. Własnymi rękoma stwarzasz sobie i swojej rodzinie raj. Wielka rzecz!
Ogrom Twojej pracowitości zasługuje na nagrodę. Własnymi rękoma stwarzasz sobie i swojej rodzinie raj. Wielka rzecz!