Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alka
200p
200p
Od: 3 paź 2006, o 23:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

A ja poproszę o słów kilka na temat piaskowca. Co robię źle, że u mnie po dwóch - trzech, latach wypada. Posadzony na skarpie w piaszczystej glebie. Czy on się u Ciebie sieje, czy trzeba dzielić, bo jest krótkowieczny?
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Martusiu! nareszcie masz wolne :D i sadzisz nowe nabytki, mało tego nawet spacerujesz po ogrodzie, a jest po czym...trochę się nadeptasz :;230 Nabytki śliczne i pierwsze pytanie co to? Obrazek Dzwonki ciekawe!
Widzę poetko liliowe szykujące się do rozkwitu :D Cudne to ciemno różowe drzewko, to jabłonka? O środzie napisałam u siebie ale potem zadzwonię do Ciebie. Pięknego dnia ;:196
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marto a znasz nazwę tulipanów -rosną przy kaskadowej,takie ciemne(fiolet??)z białą obwódką płatków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oj jak pięknie pospacerować po tych ścieżkach Martusiu i do brzozowego lasku zajść, przytulić się do brzozy ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie ,dzisiaj dopiero pobawiłam się ogrodem ,coś posadziłam ,podcięłam ,dosypałam ziemi ,rozmnożyłam ,czyli wszystko to co lubię i traktuję jako zabawę ,nawet zabrałam się za moje myszy i podrzuciłam im co nieco ,bo za bardzo mi dokuczają .

_oleander_,tak miło jak czasem wpadniesz,znasz troszkę ogród i możesz spacerować świadomie i pomyśleć ,że w tym zakątku już byłaś ,pozdrawiam ;:196

Eluś,zagajnik posadzony przeze mnie ,jest w nim niesamowity klimat i szeroka aleja ,no i będzie jeszcze ławeczka ,taka z deski,wszystkie odpadki z grzybów i stare grzyby zakopuję na 20 cm głęboko i w tamtym roku z tego miejsca maiłam 4 słoiki litrowe suszonych i parę zupek ze świeżych ,czasem w jednym dniu potrafimy zebrać 40 szt,posadziłam ten zagajnik z myślą ,że jak się zestarzeję i nie będę mogła jeździć na grzyby daleko ,a uwielbiam chodzić po lesie i zbierać grzybki to będę je miała pod ręką :uszy

Alu,piaskowca mam pierwszy raz,,ale być może ,że wymaga on częstego podziału,żeby sie odmładzał,dużo roślin tak ma ,pozdrawiam :wit

Marysiu,naprawdę czuję się wolna ,chociaż nie byłam na uwięzi ,ale psychiczny pręgierz miałam nad sobą ,nawet kot wybrał sie ze mną na spacer,i zauważyłam go dopiero na zdjęciach ,te nabytki to floksy niskie ,lewizja ,te dzwonki,one są białe,nie było innych kolorów,jest jeszcze szałwia siedmiogrodzka niebieska i biała,no i jeden mały kwiatuszek ,ale nie wiedzieli co to,wszystko już rośnie i oczywiście podzielone :uszy buraczkowy kolor kwiatów ma jabłoń rajska ,obłędnie zakwitła w tym roku,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Dorota,ten bardzo ciemny tulipan z jasna obwódką to Jackpot,wcześniej pisałam ,ale czasem mi sie nie chce napisać ,jest bardzo ciekawy :wit

Iwonko,to spaceruj do woli w brzozach jest niesamowity klimat i to się czuje,już mam przygotowaną ławeczkę ,żeby móc przysiąść i pomarzyć w świetnym otoczeniu,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

W ogrodzie ciągle coś się zmienia ,albo za moją przyczyną ,albo z powodu wiosny,więc zapraszam .

przed fontanną zawsze były eukomisy białe ,dużo eukomisów,więc rabata na nie przygotowana,ale może coś w tym roku zmienią i będzie co innego ,jeszcze sporo roślin ma do mnie przyjechać ,może coś dopasuję ,a eukomisy jeszcze w piwnicy,lada dzień pójdą do ogrodu
Obrazek

tutaj rabata różano piwoniowa i nie tylko,jeszcze pusta ,ale za moment będzie wylewać
Obrazek

W tyle ogrodu zagajnik brzozowy daje świetne tło
Obrazek

i rabaty,w których co krok to piwonie
Obrazek

Obrazek

jabłoń rajska pobiła wszelkie rekordy kwiatowe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

następne ścieżki i rabaty
Obrazek

Obrazek

Obrazek

trzmielina tak wspięła się na klona
Obrazek
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jabłoń super efekt muszę coś kupić takiego wcześnie kwitnącego bo nie mam ani magnolii ani migdałka tylko forsycje a takie drzewko robi wrażenie o tak wczesnej porze
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu, ta jabłonka prześliczna jest ;:oj , cudownego świętowania życzę, bo czytam, że będziesz u Marysi ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Przechadzkę w Twoim ogrodzie jak zwykle odbyłam rozglądając się na boki , żeby niczego nie uronić z pięknych Twoich widoków Marto! Wszystko pięknie i nadzwyczaj bujnie rośnie i kwitnie,widać niezwykłą Twoją ogrodową dbałość ! ;:138

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu jeszcze w ogrodzie dominuje zieleń w różnych odcieniach, ale jabłonka dodała koloru ;:215 Cieszę się, że moja jutro Cię powita ;:4 a na razie świętuj w swoim pięknym ogrodzie. Buziaki ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś znalazłam chwile na spacery po ogrodach...
Wpadłam i podziwiam, rajska jabłoń kwitnie przecudnie, widać ją z dala i rozświetla zieleń. ;:167
Cudownie obsadzone rabaty a jak się zaczną piwonie, to dopiero będzie. ;:138
Miłego odpoczynku i cudnej pogody życzę. ;:196
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Pozwoliłam sobie na długi spacer w Twoim ogrodzie, podziwiałam tulipanki i bardzo bogatą kolekcję kwiatów.ja również muszę pomyśleć o krzewach kwitnących wcześniej od pozostałych roślin. Czy Eukomis można sadzić do pojemników?
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudowne, przepiękne kompozycje rabatowe.
Fajnie potrafisz łączyć różne rośliny by pięknie grały jeden koncert ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”