Ogród Marty-cz.aktualna
- alka
- 200p
- Od: 3 paź 2006, o 23:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty-cz.aktualna
A ja poproszę o słów kilka na temat piaskowca. Co robię źle, że u mnie po dwóch - trzech, latach wypada. Posadzony na skarpie w piaszczystej glebie. Czy on się u Ciebie sieje, czy trzeba dzielić, bo jest krótkowieczny?
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witaj Martusiu! nareszcie masz wolne i sadzisz nowe nabytki, mało tego nawet spacerujesz po ogrodzie, a jest po czym...trochę się nadeptasz Nabytki śliczne i pierwsze pytanie co to? Dzwonki ciekawe!
Widzę poetko liliowe szykujące się do rozkwitu Cudne to ciemno różowe drzewko, to jabłonka? O środzie napisałam u siebie ale potem zadzwonię do Ciebie. Pięknego dnia
Widzę poetko liliowe szykujące się do rozkwitu Cudne to ciemno różowe drzewko, to jabłonka? O środzie napisałam u siebie ale potem zadzwonię do Ciebie. Pięknego dnia
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marto a znasz nazwę tulipanów -rosną przy kaskadowej,takie ciemne(fiolet??)z białą obwódką płatków
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Oj jak pięknie pospacerować po tych ścieżkach Martusiu i do brzozowego lasku zajść, przytulić się do brzozy
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witajcie ,dzisiaj dopiero pobawiłam się ogrodem ,coś posadziłam ,podcięłam ,dosypałam ziemi ,rozmnożyłam ,czyli wszystko to co lubię i traktuję jako zabawę ,nawet zabrałam się za moje myszy i podrzuciłam im co nieco ,bo za bardzo mi dokuczają .
_oleander_,tak miło jak czasem wpadniesz,znasz troszkę ogród i możesz spacerować świadomie i pomyśleć ,że w tym zakątku już byłaś ,pozdrawiam
Eluś,zagajnik posadzony przeze mnie ,jest w nim niesamowity klimat i szeroka aleja ,no i będzie jeszcze ławeczka ,taka z deski,wszystkie odpadki z grzybów i stare grzyby zakopuję na 20 cm głęboko i w tamtym roku z tego miejsca maiłam 4 słoiki litrowe suszonych i parę zupek ze świeżych ,czasem w jednym dniu potrafimy zebrać 40 szt,posadziłam ten zagajnik z myślą ,że jak się zestarzeję i nie będę mogła jeździć na grzyby daleko ,a uwielbiam chodzić po lesie i zbierać grzybki to będę je miała pod ręką
Alu,piaskowca mam pierwszy raz,,ale być może ,że wymaga on częstego podziału,żeby sie odmładzał,dużo roślin tak ma ,pozdrawiam
Marysiu,naprawdę czuję się wolna ,chociaż nie byłam na uwięzi ,ale psychiczny pręgierz miałam nad sobą ,nawet kot wybrał sie ze mną na spacer,i zauważyłam go dopiero na zdjęciach ,te nabytki to floksy niskie ,lewizja ,te dzwonki,one są białe,nie było innych kolorów,jest jeszcze szałwia siedmiogrodzka niebieska i biała,no i jeden mały kwiatuszek ,ale nie wiedzieli co to,wszystko już rośnie i oczywiście podzielone buraczkowy kolor kwiatów ma jabłoń rajska ,obłędnie zakwitła w tym roku,pozdrawiam i buziaczki
Dorota,ten bardzo ciemny tulipan z jasna obwódką to Jackpot,wcześniej pisałam ,ale czasem mi sie nie chce napisać ,jest bardzo ciekawy
Iwonko,to spaceruj do woli w brzozach jest niesamowity klimat i to się czuje,już mam przygotowaną ławeczkę ,żeby móc przysiąść i pomarzyć w świetnym otoczeniu,pozdrawiam
_oleander_,tak miło jak czasem wpadniesz,znasz troszkę ogród i możesz spacerować świadomie i pomyśleć ,że w tym zakątku już byłaś ,pozdrawiam
Eluś,zagajnik posadzony przeze mnie ,jest w nim niesamowity klimat i szeroka aleja ,no i będzie jeszcze ławeczka ,taka z deski,wszystkie odpadki z grzybów i stare grzyby zakopuję na 20 cm głęboko i w tamtym roku z tego miejsca maiłam 4 słoiki litrowe suszonych i parę zupek ze świeżych ,czasem w jednym dniu potrafimy zebrać 40 szt,posadziłam ten zagajnik z myślą ,że jak się zestarzeję i nie będę mogła jeździć na grzyby daleko ,a uwielbiam chodzić po lesie i zbierać grzybki to będę je miała pod ręką
Alu,piaskowca mam pierwszy raz,,ale być może ,że wymaga on częstego podziału,żeby sie odmładzał,dużo roślin tak ma ,pozdrawiam
Marysiu,naprawdę czuję się wolna ,chociaż nie byłam na uwięzi ,ale psychiczny pręgierz miałam nad sobą ,nawet kot wybrał sie ze mną na spacer,i zauważyłam go dopiero na zdjęciach ,te nabytki to floksy niskie ,lewizja ,te dzwonki,one są białe,nie było innych kolorów,jest jeszcze szałwia siedmiogrodzka niebieska i biała,no i jeden mały kwiatuszek ,ale nie wiedzieli co to,wszystko już rośnie i oczywiście podzielone buraczkowy kolor kwiatów ma jabłoń rajska ,obłędnie zakwitła w tym roku,pozdrawiam i buziaczki
Dorota,ten bardzo ciemny tulipan z jasna obwódką to Jackpot,wcześniej pisałam ,ale czasem mi sie nie chce napisać ,jest bardzo ciekawy
Iwonko,to spaceruj do woli w brzozach jest niesamowity klimat i to się czuje,już mam przygotowaną ławeczkę ,żeby móc przysiąść i pomarzyć w świetnym otoczeniu,pozdrawiam
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
W ogrodzie ciągle coś się zmienia ,albo za moją przyczyną ,albo z powodu wiosny,więc zapraszam .
przed fontanną zawsze były eukomisy białe ,dużo eukomisów,więc rabata na nie przygotowana,ale może coś w tym roku zmienią i będzie co innego ,jeszcze sporo roślin ma do mnie przyjechać ,może coś dopasuję ,a eukomisy jeszcze w piwnicy,lada dzień pójdą do ogrodu
tutaj rabata różano piwoniowa i nie tylko,jeszcze pusta ,ale za moment będzie wylewać
W tyle ogrodu zagajnik brzozowy daje świetne tło
i rabaty,w których co krok to piwonie
jabłoń rajska pobiła wszelkie rekordy kwiatowe
następne ścieżki i rabaty
trzmielina tak wspięła się na klona
przed fontanną zawsze były eukomisy białe ,dużo eukomisów,więc rabata na nie przygotowana,ale może coś w tym roku zmienią i będzie co innego ,jeszcze sporo roślin ma do mnie przyjechać ,może coś dopasuję ,a eukomisy jeszcze w piwnicy,lada dzień pójdą do ogrodu
tutaj rabata różano piwoniowa i nie tylko,jeszcze pusta ,ale za moment będzie wylewać
W tyle ogrodu zagajnik brzozowy daje świetne tło
i rabaty,w których co krok to piwonie
jabłoń rajska pobiła wszelkie rekordy kwiatowe
następne ścieżki i rabaty
trzmielina tak wspięła się na klona
Jabłoń super efekt muszę coś kupić takiego wcześnie kwitnącego bo nie mam ani magnolii ani migdałka tylko forsycje a takie drzewko robi wrażenie o tak wczesnej porze
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu, ta jabłonka prześliczna jest , cudownego świętowania życzę, bo czytam, że będziesz u Marysi
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Przechadzkę w Twoim ogrodzie jak zwykle odbyłam rozglądając się na boki , żeby niczego nie uronić z pięknych Twoich widoków Marto! Wszystko pięknie i nadzwyczaj bujnie rośnie i kwitnie,widać niezwykłą Twoją ogrodową dbałość !
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu jeszcze w ogrodzie dominuje zieleń w różnych odcieniach, ale jabłonka dodała koloru Cieszę się, że moja jutro Cię powita a na razie świętuj w swoim pięknym ogrodzie. Buziaki
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Martuś znalazłam chwile na spacery po ogrodach...
Wpadłam i podziwiam, rajska jabłoń kwitnie przecudnie, widać ją z dala i rozświetla zieleń.
Cudownie obsadzone rabaty a jak się zaczną piwonie, to dopiero będzie.
Miłego odpoczynku i cudnej pogody życzę.
Wpadłam i podziwiam, rajska jabłoń kwitnie przecudnie, widać ją z dala i rozświetla zieleń.
Cudownie obsadzone rabaty a jak się zaczną piwonie, to dopiero będzie.
Miłego odpoczynku i cudnej pogody życzę.
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Pozwoliłam sobie na długi spacer w Twoim ogrodzie, podziwiałam tulipanki i bardzo bogatą kolekcję kwiatów.ja również muszę pomyśleć o krzewach kwitnących wcześniej od pozostałych roślin. Czy Eukomis można sadzić do pojemników?
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudowne, przepiękne kompozycje rabatowe.
Fajnie potrafisz łączyć różne rośliny by pięknie grały jeden koncert
Fajnie potrafisz łączyć różne rośliny by pięknie grały jeden koncert