Rajsko, wiejsko, sielsko...
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rajsko, wiejsko, sielsko...
Ewuniu już przysiadam do stolika jak odmówić takim rarytaskom ja u siebie zjadłam oj sporo sztuk 1 słownie jedna hahahaha ale moze będzie więcej.
Dla Claire Martin szykuj solidną podporę ten to lubi hulać.
Dla Claire Martin szykuj solidną podporę ten to lubi hulać.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewciu ale przystojniak z tego Artura innym pannom tez nic nie brakuje!
Życzę powodzenia z patyczkami, ja tez ukorzeniam parę odmian od Iwonki 1 i bardzo chciałabym żeby choć jeden z odmiany został, bo Iwonka ma wspaniałe hortensje
Truskaweczki też już mam swoje...pycha mój M miał takie ze sklepu ale jak spróbował ta z grządki to aż wył z zachwytu że to zupełnie inny smak!
Przygoda z jaszczurką U mnie pogoda zmienna ale nie chce porządnie podlać, a tak się źle plewi Życzę i Tobie konewki z nieba
Życzę powodzenia z patyczkami, ja tez ukorzeniam parę odmian od Iwonki 1 i bardzo chciałabym żeby choć jeden z odmiany został, bo Iwonka ma wspaniałe hortensje
Truskaweczki też już mam swoje...pycha mój M miał takie ze sklepu ale jak spróbował ta z grządki to aż wył z zachwytu że to zupełnie inny smak!
Przygoda z jaszczurką U mnie pogoda zmienna ale nie chce porządnie podlać, a tak się źle plewi Życzę i Tobie konewki z nieba
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ale piekne masz te różyczki Jaszczurka będzie miała nauczkę, żeby z większymi od siebie nie zaczynać
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Jaszczurka pięknisia, na szczęście u mnie ich nie ma. Mimo, że wiem, że są pozyteczne, ale ja swobodnie biegających zwierząt zwyczajnie się boję. Najbardziej pająków!, jaszczurki wolę oglądać w telewizji. Żeby wziąć je do ręki, nie ma mowy. Taki ze mnie strachliwy ogrodnik. A truskaweczkami się poczęstowałam, palce lizać!
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Witam
Artur Bell zakwitł szybko i narzucił sobie takie tempo ze już zaczyna gubić płatki
Rozalia też się rozkręciła
Kolejne też sobie dobrze radzą
Zrobiłam dzisiaj sok z kwiatów czarnego bzu ... dobry na przeziębienie ale i do zrobiernia lemoniady się nadaje
Mój M. natomiast skończył stół ogrodowy z palet , całkiem fajnie wyszedł - tak myślę ...
Artur Bell zakwitł szybko i narzucił sobie takie tempo ze już zaczyna gubić płatki
Rozalia też się rozkręciła
Kolejne też sobie dobrze radzą
Zrobiłam dzisiaj sok z kwiatów czarnego bzu ... dobry na przeziębienie ale i do zrobiernia lemoniady się nadaje
Mój M. natomiast skończył stół ogrodowy z palet , całkiem fajnie wyszedł - tak myślę ...
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ewuniu, stolik prima sort! dla eMa.
Pięknie rozbujały się Twoje różyczki! Mają naprawdę dużo kwiecia.
Kwiaty bzu czarnego zalewam 70% alkoholem i czekam na owoce tego bzu. Gdy już są, zlewam alkohol z kwiatów i zalewam nim owoce. Po sześciu tygodniach zlewam, dodaję lekki syrop z wody i miodu, odstawiam na kolejne sześć tygodni i otrzymuję pyszną i prozdrowotną naleweczkę.
Pozdrawiam cieplutko i zdrówka Wam życzę.
Pięknie rozbujały się Twoje różyczki! Mają naprawdę dużo kwiecia.
Kwiaty bzu czarnego zalewam 70% alkoholem i czekam na owoce tego bzu. Gdy już są, zlewam alkohol z kwiatów i zalewam nim owoce. Po sześciu tygodniach zlewam, dodaję lekki syrop z wody i miodu, odstawiam na kolejne sześć tygodni i otrzymuję pyszną i prozdrowotną naleweczkę.
Pozdrawiam cieplutko i zdrówka Wam życzę.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Ojejciu jakie pyszności mieszacie
Najpierw zapytam Ewcię jak przyrządza syropek z kwiatów czarnego bzu....już w ubiegłym roku się nastawiałam ale nie zdążyłam może jeszcze gdzie jutro po procesji go wypatrzę
A Lucynko jak możesz to napisz mi na pw jak przyrządzasz tą naleweczkę, kiedyś kupiłam nalewkę z kwiatów czarnego bzu, jaka była dobra
Najpierw zapytam Ewcię jak przyrządza syropek z kwiatów czarnego bzu....już w ubiegłym roku się nastawiałam ale nie zdążyłam może jeszcze gdzie jutro po procesji go wypatrzę
A Lucynko jak możesz to napisz mi na pw jak przyrządzasz tą naleweczkę, kiedyś kupiłam nalewkę z kwiatów czarnego bzu, jaka była dobra
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Stolik rewelacja Ewuniu i róże pięknie kwitną...
Powiedz mi swój przepis na syrop z kwiatów czarnego bzu?
Ja póki co nastawiałam bzową nalewkę, robiłam wg przepisu: https://rajwogrodzie.blogspot.com/2017/ ... y-bez.html
Część kwiatów suszę, a jeszcze mam zamiar właśnie syrop zrobić, taki pod lemoniadę i na kaszelek.
Powiedz mi swój przepis na syrop z kwiatów czarnego bzu?
Ja póki co nastawiałam bzową nalewkę, robiłam wg przepisu: https://rajwogrodzie.blogspot.com/2017/ ... y-bez.html
Część kwiatów suszę, a jeszcze mam zamiar właśnie syrop zrobić, taki pod lemoniadę i na kaszelek.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No to sie trafiło jaszczurce jak ślepej , bo mógł ją kocur załatwić, na szczęście stanęłaś na ich drodze , soczek z kwiatów bzu też robie, jest pyszny , no a różyczki szaleją, u mnie bardzo ciężko im jest się pozbierać, dopiero zaczynaja kwitnąć pojedyńczymi kwiatkami, ale czekam cierpliwie
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Bardzo dziękuję za odwiedziny podaję namiary na mój syropek http://agnieszkamaciag.pl/syrop-z-kwiatow-czarnego-bzu/ z wielu dostępnych wybrałam ten robię kolejny rok... trzyma się znakomicie i smakuje wybornie do wszystkiego
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Bardzo ładny ten stół, w ogóle nie wygląda jak z palet. Brawo!
Truskawki mają słoneczko to i slodziutko smakują.
Ja mam w tym roku urodzaj poziomkowy, tyle nigdy jeszcze mi na raz nie owocowało.
Twoje rozkręcone różyczki szaleją, pewnie wszystko im służy, a głównie to to Twoje ich doglądanie.
Truskawki mają słoneczko to i slodziutko smakują.
Ja mam w tym roku urodzaj poziomkowy, tyle nigdy jeszcze mi na raz nie owocowało.
Twoje rozkręcone różyczki szaleją, pewnie wszystko im służy, a głównie to to Twoje ich doglądanie.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewciu róże Ci pięknie kwitną a ja dalej czekam na takie kwitnienie, na razie nieśmiało zaczynają
Swoim M majsterkowiczem możesz się chwalić jak swoimi roślinami, bo co zrobi to udane! Ma złote łapki!
Pozdrawiam i przyjemnego weekendu
Swoim M majsterkowiczem możesz się chwalić jak swoimi roślinami, bo co zrobi to udane! Ma złote łapki!
Pozdrawiam i przyjemnego weekendu
-
- 100p
- Od: 10 kwie 2016, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Stolik cudny - jestem zachwycona:) M.z głowy pomysł wziął czy gdzieś podpatrzył? Rewelacja!!
Ryzykowna inwestycja- kupno starego domu na wsi - zapraszam Asia.