Nasze 1500 m2 - cz.2
- iwek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasze 1500 m2 - cz.2
Małgosiu u Ciebie jakie śliczne tulipanki nie wiedziałam ,że masz tyle kolorków irysów niskich ja też bardzo je lubię tylko kilka mam pierwszy rok więc kępki maleńkie.
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Gosiu, powoli tulipany schodzą ze sceny, ustępując miejsca równie uroczym pumilkom, tworzącym reprezentacyjny szpalerek.
Czyżby biała magnolia zakwitła Ci jednym kwiatkiem.
Fajne wesołe fiołeczki rogate a ten dywanik stokrotkowy niech jak najdłużej kwitnie, może delegacja eMa się przedłuży.
Czyżby biała magnolia zakwitła Ci jednym kwiatkiem.
Fajne wesołe fiołeczki rogate a ten dywanik stokrotkowy niech jak najdłużej kwitnie, może delegacja eMa się przedłuży.
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne tulipany pokazałaś. Chyba sobie kilka zapiszę, bo na ich widok zabłysły mi oczy Cady Club, Belicia, Jackpot, Estella i Cina Town- jak dla mnie są niezwykłe. Creme Upstar mam, ale mój jest jakiś bardziej toffi. Chyba to pomyłka, ale tym razem, przyjemna
Tyle pumlków? I wszystkie śliczne Kilka naprawdę oryginalnych Posadzone wzdłuż całej długości ścieżki, robią ogromne wrażenie. I płatki gładkie i w delikatne koronki- jestem pod wrażeniem
Tyle pumlków? I wszystkie śliczne Kilka naprawdę oryginalnych Posadzone wzdłuż całej długości ścieżki, robią ogromne wrażenie. I płatki gładkie i w delikatne koronki- jestem pod wrażeniem
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Małgosiu ale piękna ta rzeczka z niskich irysów. Dziękuję za chęć podzielenia się floksami. Ze swoimi nie mogę dać rady, tak się rozrastają, a muszę je ograniczać, żeby trzmielina się rozrastała, bo to ona ma trzymać glebę na skarpie. Floksy mają być tylko dodatkiem.
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Małgosiu u mnie niedawno trawa była koszona a też już taki dywan stokrotkowy mam. Jak moja Daisy była maleńka użądliła ją w łapkę pszczoła. Tak się wkurzyłam że złapałam kosiarkę i wykosiłam wszystkie stokrotki... A jak tam twoja owieczka? Widzę że pumilki ogrodzone od wszędobylskich psiaków. Piękne je masz i ładnie wyeksponowane...
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu,iryski i stokrotki masz cudne
Urzekający jest ten drobny bratek
Urzekający jest ten drobny bratek
- Ann_85
- 1000p
- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Ta obwódka z niskich irysów wymiata - świetny pomysł, sprawia wrażenie, że wszystko jest takie uporządkowane i pod linijeczkę
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj . O rany ! Małgosiu ależ masz cudne te swoje pumilki . Rzeczywiście po tulipanach to one teraz robią furorę . Cudne są . Ja niestety nie mam ich aż tyle ale z roku na rok będę powiększała ich liczbę. Zdjęcia stokrotek bardzo ładna. To takie sielskie kwiatuchy . Pozdrawiam i słoneczka życzę .
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Nie wiedziałam że masz tyle irysków Fajna kolekcja. Ten ciemnofioletowy tworzy bajeczną kępę
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ewuniu ewarost świetny nowy awatarek W pumilach zakochałam się dwa lata temu, gdyby nie ograniczenia w miejscówkach kupiłabym wszystkie odmiany
Kasiu iryski w kępach wyglądają najlepiej
Elwi witam serdecznie W tulipanach z grupy Club w ogóle się zakochałam Szybko tworzą ładne kępki. A wiesz, że nawet nie skojarzyłam tego, że Sweet Desire miały być inne Oprócz koloru rozczarowały mnie jeszcze marnym rozwojem, nie poleciłabym nikomu Też żałuję, że sezon tulipanowy się kończy, to naprawdę urocze rośliny...
Iwonko 0042 stokrotek niestety już nie ma Czekam aż znowu zrobią emowi psikusa i odbiją mimo koszenia Ja już tak mam, że jak mi się coś spodoba to chciałabym tyle ile się da
Iwonko iwek iryski i u mnie nie wszystkie jeszcze stworzyły wielkie kępy, ale wszystko przed nami
Stasiu no niestety taka kolej rzeczy, że jedne kwiaty muszą ustąpić miejsca innym... Magnolia miała być ciemnoróżowa, może jeszcze nabierze rumieńców Niestety delegacja się skończyła i żywot stokrotek też
Iwonko 1 wszystkie wymienione przez ciebie tulipany w pierwszym sezonie spisały się dobrze, zobaczymy co będzie dalej... Pumilki uwielbiam - jak widać
c.d.n.
Kasiu iryski w kępach wyglądają najlepiej
Elwi witam serdecznie W tulipanach z grupy Club w ogóle się zakochałam Szybko tworzą ładne kępki. A wiesz, że nawet nie skojarzyłam tego, że Sweet Desire miały być inne Oprócz koloru rozczarowały mnie jeszcze marnym rozwojem, nie poleciłabym nikomu Też żałuję, że sezon tulipanowy się kończy, to naprawdę urocze rośliny...
Iwonko 0042 stokrotek niestety już nie ma Czekam aż znowu zrobią emowi psikusa i odbiją mimo koszenia Ja już tak mam, że jak mi się coś spodoba to chciałabym tyle ile się da
Iwonko iwek iryski i u mnie nie wszystkie jeszcze stworzyły wielkie kępy, ale wszystko przed nami
Stasiu no niestety taka kolej rzeczy, że jedne kwiaty muszą ustąpić miejsca innym... Magnolia miała być ciemnoróżowa, może jeszcze nabierze rumieńców Niestety delegacja się skończyła i żywot stokrotek też
Iwonko 1 wszystkie wymienione przez ciebie tulipany w pierwszym sezonie spisały się dobrze, zobaczymy co będzie dalej... Pumilki uwielbiam - jak widać
c.d.n.
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Soniu dziękuję w imieniu irysków Szkoda, że niektóre rośliny albo nie rozumieją naszych życzeń, alb mają je gdzieś
Olu no niestety siatka okazała się konieczna... Choć strasznie mnie wkurza, to jednak kilka host "skoszonych" w trakcie sezonu równo z ziemią przez tajfun zwany Dolly i Bergen, który w trakcie zabawy nie zważał na nic skutecznie przekonał mnie, że są gorsze rzeczy niż niska siatka Co prawda Dolly w sekundę potrafi znaleźć się z drugiej strony, ale to już nie to samo
Aguś cała kępka tego brateczka naprawdę cudnie wygląda, dlatego pozwalam mu się rozsiewać tam gdzie chce
Aniu Ann to jedna z nielicznych "uporządkowanych" rabat u mnie
Ewelinko ja też bym chętnie dokupiła jeszcze irysków Stokrotki lubię, choć świeżo skoszoną trawę też...
Jolu no wzięło mnie trochę na te iryski Ale jak im się oprzeć
Ostatnie w tym roku tulipanki. Pa pa moje cudne
Pumile w pełnym rozkwicie:
A już dołączają do nich bródkowe
Floksy szydlaste wciąż zdobią
Markham?s Pink
Dr Ruppel
W tym roku skusiłam się na doniczkowce
Kwitną bzy i konwalie, czyli mój ukochany miesiąc w pełni . I ten zapach? Nic dziwnego, że obecnie to mój ulubiony zakątek
Na scenę wkraczają orliki i firletki smółki
I inne
tiarella
kocimiętka
Pszoniak alliona
kuklik
Bertram marokański Silberkissen
Cebulica
Moja magnolia G.H. Kern. Czy ktoś ją ma?
Bodziszek Ballerina
Wilczomlecz sosnka
Serduszka
Olu no niestety siatka okazała się konieczna... Choć strasznie mnie wkurza, to jednak kilka host "skoszonych" w trakcie sezonu równo z ziemią przez tajfun zwany Dolly i Bergen, który w trakcie zabawy nie zważał na nic skutecznie przekonał mnie, że są gorsze rzeczy niż niska siatka Co prawda Dolly w sekundę potrafi znaleźć się z drugiej strony, ale to już nie to samo
Aguś cała kępka tego brateczka naprawdę cudnie wygląda, dlatego pozwalam mu się rozsiewać tam gdzie chce
Aniu Ann to jedna z nielicznych "uporządkowanych" rabat u mnie
Ewelinko ja też bym chętnie dokupiła jeszcze irysków Stokrotki lubię, choć świeżo skoszoną trawę też...
Jolu no wzięło mnie trochę na te iryski Ale jak im się oprzeć
Ostatnie w tym roku tulipanki. Pa pa moje cudne
Pumile w pełnym rozkwicie:
A już dołączają do nich bródkowe
Floksy szydlaste wciąż zdobią
Markham?s Pink
Dr Ruppel
W tym roku skusiłam się na doniczkowce
Kwitną bzy i konwalie, czyli mój ukochany miesiąc w pełni . I ten zapach? Nic dziwnego, że obecnie to mój ulubiony zakątek
Na scenę wkraczają orliki i firletki smółki
I inne
tiarella
kocimiętka
Pszoniak alliona
kuklik
Bertram marokański Silberkissen
Cebulica
Moja magnolia G.H. Kern. Czy ktoś ją ma?
Bodziszek Ballerina
Wilczomlecz sosnka
Serduszka
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Bertram ładny jest, ale u mnie się nie przyjął nie wiem dlaczego.
Bardzo dużą kolekcję irysków masz, fajne kolorki, wiosna całą gębą.
Bardzo dużą kolekcję irysków masz, fajne kolorki, wiosna całą gębą.
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Małgosiu, u Ciebie widzę prawdziwe irysowe szaleństwo. Uwielbiam irysy. U mnie w tym roku jakoś słabo z nimi, mam nadzieję, że to przez jesienne przesadzanie i że za rok będą kwitły na zwykle.
Buziaki
Buziaki
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena