Od wiosny do jesieni w moim raju
- Pelidea
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2013, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Od wiosny do jesieni w moim raju
A ja zachwycam się ciemiernikami! Cudne, cudne. Moje nie urosły, to sobie chociaż u Ciebie pooglądam.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zuziu pamiętam Twój śliczny klon i na pewno przemarzł? a może coś go podgryzło...oj szkoda
W różach spore straty, ja swoje dzisiaj cięłam i niestety bardzo nisko ale dają znaki życia. Dobrze że chociaż sasanki nie przemarzły, ja dzisiaj też widziałam w jednym miejscu że wychodzą, ale w paru innych cisza
Pozdrawiam Cię wiosennie
W różach spore straty, ja swoje dzisiaj cięłam i niestety bardzo nisko ale dają znaki życia. Dobrze że chociaż sasanki nie przemarzły, ja dzisiaj też widziałam w jednym miejscu że wychodzą, ale w paru innych cisza
Pozdrawiam Cię wiosennie
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj u Ciebie już piękne kolory wiosny oj jak robi się miło na serduchu jak się widzi takie cudeńka. Piękne ciemierniki ja mam jednego i w dodatku go pomroziło. Z kopczykowaniem tak to już jest ja kopczykowałam wszystko trzeba czy nie trochu na wyrost. Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Zuziu, jak pięknie kwitną Twoje ciemierniki! Moje zmarzły. Wszystkie liście czarne. Powycinałam. Zdaje się, że tylko biały może zakwitnąć, na inne nie mam co liczyć.
W różach też mam duże straty, nawet pierwiosnki się poddały.
Cóż, będzie jak myślałam: wolne miejsca na nowe nasadzenia.
W różach też mam duże straty, nawet pierwiosnki się poddały.
Cóż, będzie jak myślałam: wolne miejsca na nowe nasadzenia.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Zuziu , to dałaś mi nadzieję ,że może i u mnie któryś ciemiernik jednak zakwitnie .Ja dopiero w sobotę rozgarnę na różach kopczyki i zobaczę jak wyglądają .Z klonami miałam też zawsze kłopot bo co nie posadziłam to przemarzły więc sobie odpuściłam , one muszą mieć wyjątkowo dobrze osłonięte miejsce .Poczekaj jednak cierpliwie , może odbije .Ładnie już i wiosennie masz na działeczce
-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Zuziu wiosna pięknie Ci na mościła w ogrodzie,ciemierniki Ci nie zmarzły jednak.Pięknie sasanki widać u mnie też już puszek się pokazuje .Kolorowo już tam u Ciebie.
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Zuzinko moja kochana jestem i dziękuję za życzenia.Bywam tu ,ale to prawda nie udzielam się niestety miałam dość pracowitą zimę nie było czasu na swój ani na inne wątki.Tak mi szkoda ale miałam mamę chorą częste pobyty w szpitalach.Teraz jest lepiej.Zuziu nawet ostatnio o Tobie myślałam bo tak pięknie serduszka od Ciebie się rozrosła a a jak cudnie zakwitł ciemiernik kłopot mam z wstawianiem zdjęć na forum szkoda,że tu z telefonu nie można stawiać zdjęć.U Ciebie już tak pięknie wiosennie.Obiecuję tu bywać więcej
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Zuziu najbardziej zawsze żal takich już wyrośniętych roślin, jak nie dają znaku życia po zimie Za to wiosenna drobnica w znakomitej kondycji... u mnie ciemierniki przemarzły, a żonkilom przemarzły czubki liści ... Jakby troszkę zaczekały... ale nie, teraz będą takie podskubane Nieustająco i ciepełka życzę
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Zuziu piękna wiosna się rozkręca, sasanki wyglądają wspaniale oby moje się przyjęły i tak samo pięknie rosły
- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Zuziu, pozdrawiam i życzę słonecznej i kolorowej wiosny w Twoim ogrodowym raju
Masz piękne Ciemierniki a i krokusiki niczego sobie, szkoda Klonika , podobają mi się kloniki ale u mnie już niema miejsca.
Po tej zimie nie mam strat ale w zeszłej zimie przemarzły mi trzy azalie japońskie.
Masz piękne Ciemierniki a i krokusiki niczego sobie, szkoda Klonika , podobają mi się kloniki ale u mnie już niema miejsca.
Po tej zimie nie mam strat ale w zeszłej zimie przemarzły mi trzy azalie japońskie.
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Zachwycam się ciemiernikami Zuziu. Nie mam wcale.. Kiedy wyprowadzka na działeczkę? W maju? Pozdrawiam.
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Zuziu , moje ciemierniki zimy nie przetrzymały a i trzy róże też poszły na wieczny spoczynek , ale mi jakoś nie specjalnie żal .Twoje ciemierniki nie sprawiły Ci zawodu i aż miło na nie patrzeć .Muszę dosadzić trochę więcej cebulowych tych wcześniejszych bo mam zbyt mało . Teraz to mamy głównie zasuw bo wiosna się spieszy a my za nią próbujemy nadążyć i nie zawsze wychodzi nam to na dobre Pozdrawiam i dobrego tygodnia na działeczce .
-
- 200p
- Od: 22 sie 2016, o 20:06
Zuziu!Moje żurawki też bardzo kiepsko wyglądają a "załatwiła je" ta ostatnia fala mrozów,wczesniej były ok.Jednak większość mam wrażenie że wypuszcza świeże listki a co najciekawsze to zawieruszyła mi się jedna w doniczce i ta wygląda najlepiej.A róże warto przyciąć i poczekać powinny wypuścić nowe pędy-ja tak miałam w ubiegłym roku.
W tym roku przetrwały...
W tym roku przetrwały...
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019