Spełniane marzenia
Re: Spełniane marzenia
Pobyt na działeczce się odbył . Zimno i słonecznie .
Troszeczkę wiosennych zwiastunów , niestety z osiedla. U mnie na działeczce zimowo
CO TO WYRASTA - NIE WIEM OBSTAWIAM ŻE HIACYNTY, KROKUSY, TULIPANY.
Troszeczkę wiosennych zwiastunów , niestety z osiedla. U mnie na działeczce zimowo
CO TO WYRASTA - NIE WIEM OBSTAWIAM ŻE HIACYNTY, KROKUSY, TULIPANY.
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wyraźne oznaki wiosny na osiedlu , Wiosenko Po takim słonku jak było wczoraj i dzisiaj na pewno pojawi się i na działeczce
WITAJ ROMCIU powiem ci ,że trudno w to uwierzyć ,że wiosna mogła dotrzeć nad moją działkę . Po ostatnim pobycie na działce to zima w pełni .Pojadę za 2 tygodnie to może pojawią się jakieś zwiastuny WIOSNY.
Chodzę po ogrodach Forumowiczów i ciągle notuje jakieś zakupy.Tylko czy ja je zrealizuje czy trafię w sklepach
Chodzę po ogrodach Forumowiczów i ciągle notuje jakieś zakupy.Tylko czy ja je zrealizuje czy trafię w sklepach
Pozdrawiam - wiosenka
WITAM WSZYSTKICH
Odwiedziłam tradycyjnie wasze ogrody. Codzienny marsz się odbył. To wspaniałe uczucie na koniec dnia tak pozytywna energia bije z ogrodów na przedwiośniu. Do kolejnego spotkania Jak sie plany nie zmienią to w końcu i ja pojadę do siebie na działkę .
Odwiedziłam tradycyjnie wasze ogrody. Codzienny marsz się odbył. To wspaniałe uczucie na koniec dnia tak pozytywna energia bije z ogrodów na przedwiośniu. Do kolejnego spotkania Jak sie plany nie zmienią to w końcu i ja pojadę do siebie na działkę .
Pozdrawiam - wiosenka
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
I tego życzę tym bardziej, że wiosna puka do drzwiwiosenka pisze: Jak sie plany nie zmienią to w końcu i ja pojadę do siebie na działkę .
Odwiedziny na działce sie odbyły
Wiosnę bardziej słychać w lesie (ptasie trele) niż widać na mojej działeczce . Ziemia jeszcze zmarznięta. Kretowisk cała masa oraz kopczyków nornic . Troszeczkę udało mi się zrobić zdjęć wychodzącym z ziemi hiacyntom , krokusom i narcyzom mimo zmarzniętej ziemi. Wychodzą jeszcze sasanki . Wstawi zdjęcie później jak będą większe bo na razie wyglądają kiepsko. Wgląda na to że, roślinki oraz iglaki dzielnie przetrwały dzielnie .Zobaczymy jeszcze jak przeżyła zimę Irga szczepiona na pniu - to jej pierwsza zima u mnie.
Wiosnę bardziej słychać w lesie (ptasie trele) niż widać na mojej działeczce . Ziemia jeszcze zmarznięta. Kretowisk cała masa oraz kopczyków nornic . Troszeczkę udało mi się zrobić zdjęć wychodzącym z ziemi hiacyntom , krokusom i narcyzom mimo zmarzniętej ziemi. Wychodzą jeszcze sasanki . Wstawi zdjęcie później jak będą większe bo na razie wyglądają kiepsko. Wgląda na to że, roślinki oraz iglaki dzielnie przetrwały dzielnie .Zobaczymy jeszcze jak przeżyła zimę Irga szczepiona na pniu - to jej pierwsza zima u mnie.
Pozdrawiam - wiosenka
Wisienko, widzę że mamy podobne problemy z niechcianym ślepym lokatorem, u nas kretowisk naliczyłam blisko 30, wygląda to fatalnie, ale damy radę
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
trochę odtaje to rozgarniesz i do lata śladu nie będzie ale słonko już świeci i wiosna przyszła, trele też słyszałam, chce się żyć
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Wiosenko tez wpadłam do ciebie na poranną kawkę. Właśnie siedzę w necie i smęcę poszukując wiadomości na temat piwonii krzewiastej, ale coś mi się widzi, że nie okryłam jej i zmarzła. Takiej zimy jeszcze nie miałam wyleciały mi 4 bylinki i jeszcze świeży nabytek piwonii. No niby moja wina, bo nie doczytałam, że trzeba było okryć.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- AnowiB
- Od: 19 paź 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiosenko tych kopców to Ci nie zazdroszczę...strasznie jak miejscami potrafią załatwić trawnik....u mnie odpukać na razie brak kopców i śladów bytowania innych niechcianych gości...
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Najważniejsze że roślinki przezimowały Kopcami nie przejmuj się