Majka 411- róże 2011
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majka 411- róże 2011
Witam Jurku, staram sie zawsze podawać gdzie kupiłam daną różę. Istotnie mam kilka ze Świata Róż.
Jeżeli mówisz, ze to od Pana Pruchniaka, to musisz wiedzieć lepiej niż ja. Istotnie poza pomyłką Edenek z Cesarem to jakość róż (czyli szczepienia róż) jest bardzo dobra.
Jeżeli mówisz, ze to od Pana Pruchniaka, to musisz wiedzieć lepiej niż ja. Istotnie poza pomyłką Edenek z Cesarem to jakość róż (czyli szczepienia róż) jest bardzo dobra.
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak na tak paskudną pogodę, to naprawdę świetnie Ci kwitną
- majka411
Oliwko, kwitną tylko te co wiosną zaczynały jako pierwsze. No i te co im deszcz nie zniszczył pączków.
W moim rejonie jest opóźnienie około 3 tygodni od rejonów południowych. Róże mają pączki więc zakwitną ale muszę jeszcze poczekać.
W moim rejonie jest opóźnienie około 3 tygodni od rejonów południowych. Róże mają pączki więc zakwitną ale muszę jeszcze poczekać.
- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majko, u Ciebie to dopiero okazy zdrowia!
Piękna Queen of Sweden, wiem, ze mają ją w Rosarium i chyba sobie jesienią zamówię. Tworzy ładny krzaczek.
Tea Time też ładniutka.
Piękna Queen of Sweden, wiem, ze mają ją w Rosarium i chyba sobie jesienią zamówię. Tworzy ładny krzaczek.
Tea Time też ładniutka.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Bernstein-Rose to moja ulubiona róża, zdrowa, ciągle kwitnie i nie choruje.
Kolor kwiatów ma prawdziwie letni, zwłaszcza teraz, podczas takiej pogody to można docenić.
Anetko, chodzą słuchy, że Quueen of Sweden już nie ma i nie będzie w Rosarium.
Kolor kwiatów ma prawdziwie letni, zwłaszcza teraz, podczas takiej pogody to można docenić.
Anetko, chodzą słuchy, że Quueen of Sweden już nie ma i nie będzie w Rosarium.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Maju, ależ u Ciebie dużo kwiatów . U nas cały czas ulewy, nawet nie chce się z domu wychodzić. Od jutra poprawa pogody, więc może i nam przyjdzie się cieszyć z takich cudeniek jak u Ciebie
- majka411
Anetko, Qween of Sweden jak bardzo będziesz chciała to Ci na wiosnę kupię i wyślę.
Róża ta ma wady, łapie ją czarna plamistość, kwitnie jako tako, ale kwiaty szybko opadają. To co pokazuję to dwa krzewy posadzone razem. Moje róże też chorują i tym razem nie popryskałam,
AniuDS dobrze, że ją mam. Prawie mi nic nie kwitnie, dopiero pączki sie zawiązują. Jak pisałam wcześniej w moim rejonie jest około 3 tygodni opóźnienia do rejonu na południu i zachodzie.
Też bardzo lubię tą różę.
Moniczko u mnie też leje. tylko w sobotę i niedzielę były przewy ze słonkiem.
Oglądam kwiaty w Twoim ogrodzie i sama wzdycham dlaczego ja nie mam kwiatów. ale jeszcze będą poczekajmy.
Zamówienie już przygotowałam, o trudno było wybierać.
Róża ta ma wady, łapie ją czarna plamistość, kwitnie jako tako, ale kwiaty szybko opadają. To co pokazuję to dwa krzewy posadzone razem. Moje róże też chorują i tym razem nie popryskałam,
AniuDS dobrze, że ją mam. Prawie mi nic nie kwitnie, dopiero pączki sie zawiązują. Jak pisałam wcześniej w moim rejonie jest około 3 tygodni opóźnienia do rejonu na południu i zachodzie.
Też bardzo lubię tą różę.
Moniczko u mnie też leje. tylko w sobotę i niedzielę były przewy ze słonkiem.
Oglądam kwiaty w Twoim ogrodzie i sama wzdycham dlaczego ja nie mam kwiatów. ale jeszcze będą poczekajmy.
Zamówienie już przygotowałam, o trudno było wybierać.
- majka411
Pokażę jak rosną różyczki, dopiro mają pączki.
To jest Edenka kupione ostatnio trzy sztuki z R, tu rosną dwie. Z lewj strony ładnie urosła, z prawej stoi jak zaklęta.
Trzecia w innym miejscu dopiero zaczyna mieć chęć rosnąć.
A Shropshire Lad, to co widać na kratce to jej najwyższy przyrost. Pozostałe trochę mniejsze.
W tle dużo nieba, bo jest wycięty już orzech laskowy u sąsiadki. Będzie nowa komórka. Niższa niż orzech.
Obok niej Cesar już ma pączki.
To inny Cesar, kwitnie cały czas pomimo deszczu.
To jest Edenka kupione ostatnio trzy sztuki z R, tu rosną dwie. Z lewj strony ładnie urosła, z prawej stoi jak zaklęta.
Trzecia w innym miejscu dopiero zaczyna mieć chęć rosnąć.
A Shropshire Lad, to co widać na kratce to jej najwyższy przyrost. Pozostałe trochę mniejsze.
W tle dużo nieba, bo jest wycięty już orzech laskowy u sąsiadki. Będzie nowa komórka. Niższa niż orzech.
Obok niej Cesar już ma pączki.
To inny Cesar, kwitnie cały czas pomimo deszczu.
majka411 pisze:Anetko, Qween of Sweden jak bardzo będziesz chciała to Ci na wiosnę kupię i wyślę.
Róża ta ma wady, łapie ją czarna plamistość, kwitnie jako tako, ale kwiaty szybko opadają. To co pokazuję to dwa krzewy posadzone razem. Moje róże też chorują i tym razem nie popryskałam
Patrząc na kwiaty - QoS warta jest zabawy
Chyba ją też "zaproszę" do siebie - w jesiennym domówieniu:P
Lubię taki kształt kwiatów.
Mamy ten sam klimat/region - będę więc czerpał z Twoich doświadczeń..
PE
Moje Róże czyli nowe hobby.
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sophia R. elegancka u mnie ma przerwę
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
A Shopshire wybujała Ci faktycznie do góry
Moja ma 2 - słownie dwa pędy i żadnych nadziei na kolejne.
Za to trzeba jej przyznać, że nie choruje.
Królowa też kiedyś mi chodziła po głowie, ale uznałam, że zbyt podobna do Heritage i w końcu nie kupiłam.
Moja ma 2 - słownie dwa pędy i żadnych nadziei na kolejne.
Za to trzeba jej przyznać, że nie choruje.
Królowa też kiedyś mi chodziła po głowie, ale uznałam, że zbyt podobna do Heritage i w końcu nie kupiłam.