Rodzinny ogródeczek :)
- Jatra
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Rodzinny ogródeczek :)
magnolia15 dziękuje .
Keetee u mnie wzeszły te , które rosna przy domu natomiast te w ogródku na polu nie mam jeszcze nic zielonego .Wszystko przez to ,ze zimą mieliśmy ciepło i nagle przyszedł duży mróz u mnie w dodatku bez śniegu .
Bogumilka to będziesz w czystolandi z niecierpliwością czekać na przyjazd M na pewno nie zawiedzie
Wandziu tak część krokusów mam posadzonych w trawniku ,było ich więcej ale ja mam duży problem z nornicami jest ich strasznie dużo i ciągle mi coś podjadają .W tamtym roku podjadły korzenie chryzantem .
Agness dziękuję .
Zeniu u nas w tym roku rejon taki marny , póżno przyszła wiosna , dużo wymarzło .Musimy uzbroić się w cierpliowść myślę ,że nie wszystko stracone .
Yvona dziękuję
ksiegowa dziękuję , na razie mam pomocników , posadzili moje pierwsze liliowcowe zakupy .
Nie żle im poszło , powiedzieli tylko bym się za bardzo nie przyzwyczajała
Moje zaukpy
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Tereniu widzę że paczuszka z Lilypolu też dotarła .
U mnie sporo strat po zimie , żurawki wszystkie zmarznięte , cześć irysków gnije , ciemierniki też paskudne , ale reszta myślę że będzie dobrze .
chryzantemy też nie dają oznak życia , ale myślę że trzeba jeszcze troszkę poczekać.
A jak u Ciebie roślinki przetrwały ?
potem zdjęcia usunę .
U mnie sporo strat po zimie , żurawki wszystkie zmarznięte , cześć irysków gnije , ciemierniki też paskudne , ale reszta myślę że będzie dobrze .
chryzantemy też nie dają oznak życia , ale myślę że trzeba jeszcze troszkę poczekać.
A jak u Ciebie roślinki przetrwały ?
potem zdjęcia usunę .
- Jatra
- Kontakt:
Witaj Gieniu
Paczuszka dotarła w piątek , wszystko ładnie posadzone teraz nie będę mogła doczekać się jak zakwitną .
U mnie też bardzo dużo strat , miałam jedyną żurawke i padła .Chryzantemy , które rosną w ogródku poza domem też nic nie wypuszczają z tym ,że z nimi to trzeba poczekać , jednego roku zaczęły mi wypuszczać koniec kwietnia .Dzisiaj dojrzałam astry więc zaczynają się budzić ,tawułki ładnie wyszły .
Różyczki też porządnie przymroziło .
Pod żadnym pozorem nie usuwaj zdjęć
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu, a u mnie z 8 żurawek tak naprawdę tylko jedna ładnie wygląda. Reszta - jakieś takie wymiętolone. Poobcinałam im te brzydkie liście, niby coś tam ze środeczka wypuszczają, ale daleko im do ideału.
A z różami też różnie - kilka chyba pójdzie do śmietnika, bo pędy czarne do samej ziemi. Ale jeszcze trochę poczekam.
A z różami też różnie - kilka chyba pójdzie do śmietnika, bo pędy czarne do samej ziemi. Ale jeszcze trochę poczekam.
- Jatra
- Kontakt:
Małgosiu ważne ,ze wypuszczają środeczki przez wiosnę dojdą do siebie .
Róż jeszcze nie przycinałam po zimie nie wiedzę ,żeby gdzies wypuszczały a zieloną łodyżkę ma tylko kilka i to tak nisko ziemi ,ze pewnie będą malusie .
Bądżmy dobrej mysli u nas dzisiaj było w nocy -2 i nada szron .
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Żurawki w tym roku dostały porządnie.
Moje niektóre chyba całkiem martwe, ale na razie nie wyrzucam. Może odbiją.
Jak tam Twoje psiaki. Pokaż nowe zdjęcia, na pewno już urosły
Moje niektóre chyba całkiem martwe, ale na razie nie wyrzucam. Może odbiją.
Jak tam Twoje psiaki. Pokaż nowe zdjęcia, na pewno już urosły
- Jatra
- Kontakt:
Witaj Gosiu .
Ja miałam jedną żurawkę i też ją ścięło ale Pani z szkółki ogrodniczej poradziła mi ,żeby jeszcze jej nie wyrzucać czasem lubią wypuścić póżniej .Więc ja na razie ocaliłam zobaczę , może nie stracona .
Prymulki tez porządnie mi skosiło ale widzę ,ze serduszka im zielenieją więc się cieszę ,ze wszystko wróci do normy .
Psiaczki są teraz małe rozrabiaki , trzeba uważać jak się chodzi po mieszkaniu , wszędzie ich pełno
Rozpieszczane są przez córkę ,zresztą ja im też oprzeć się nie mogę bo ja też psiara i tyle
Grzecznie śpią z mamusią
Spacerek
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Nie chciałabym aby zaśmiecały Ci wątek , gdyby choć były z pięknymi kwiatami .Jatra pisze:
Witaj Gieniu
Paczuszka dotarła w piątek , wszystko ładnie posadzone teraz nie będę mogła doczekać się jak zakwitną .
U mnie też bardzo dużo strat , miałam jedyną żurawke i padła .Chryzantemy , które rosną w ogródku poza domem też nic nie wypuszczają z tym ,że z nimi to trzeba poczekać , jednego roku zaczęły mi wypuszczać koniec kwietnia .Dzisiaj dojrzałam astry więc zaczynają się budzić ,tawułki ładnie wyszły .
Różyczki też porządnie przymroziło .
Pod żadnym pozorem nie usuwaj zdjęć
Nadal nie widzę koron cesarskich a miałam takie piękne , czerwone ,żółte , białe , szachownice perskie białe i ciemno bordowe .
Genia
- Jatra
- Kontakt:
Gieniu wcale mi nie zaśmiecasz , jest dużo miejsca zmieszczą się i Twoje zdjęcia .Jak pięknie się obudza to poproszę też o zdjęcie .Twoja polanka żurawkowa była cudna
Gieniu a Twoje chryzantemy dają chociaż troszkę oznaki życia ? Masz bardzo piękne odmiany w dodatku takich jakie ja nie posiadam .
Coś mi się wydaje ,ze wiosna tak na prawdę przyjdzie dopiero po koniec kwietnia , a może i w maju .
Jak do tej pory to ładnie wyszły mi tulipany .Krokusy zaczynają też w większości teraz wychodzić ,oj ta ciepła zima zaszkodziła roślinkom .
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jakie śliczne te psiaczki, maleństwa
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu, wysłałam do Ciebie maila
- Jatra
- Kontakt:
Wreszcie i do mnie małymi kroczkami dociera wiosna .
Mimo nocnych przymrozków od kilku dni , roślinki dzielnie się trzymają i zaczynają kwitnąć
Fioletowy pierwiosnek jako pierwszy rozpoczął kwitnienie , pozostałe się regenerują i widzę ,że będzie wszystko w porządku zazieleniły im się środeczki
Sasanka
Hiacynt jedyny jaki ocalał
Pączusie u pierwiosnka
Tulipanki tez ładnie rosną .
Wierzba przyciągła motyle i pszczoły
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Witam Tereniu jeszcze świątecznie
Szukałam u siebie wiosny ale nie znalazłam, za to u Ciebie mocno wiosennie
Obiecują, że ma być już ciepło, mam nadzieję, że tak będzie. Jestem jak moje roślinki, bardzo ciepłolubna
Moje żurawki też smutno wyglądają, czy odbiją za wcześnie to oceniać. Nie wiem też jak przezimowały chryzantemy, mam nadzieję, że dobrze, bo pieczołowicie je zabezpieczyłam.
Szczeniaczki przepiękne
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3