AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.4; Jesienno - zimowy czas.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.4; Jesienno - zimowy czas.

Post »

Aga, dziś Twoje krokusy na pewno już rozkwitły :D Mamy wiosnę, oby jak najdłużej :tan
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
Doska2
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 21 lut 2012, o 16:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Agatko,
Ja tu 'nowa' (jak widac z profilu) ale tak smieszna rzecz mi sie przydarzyla wczoraj, ze az zdecydowlam sie zalogowac ;:7 ....
Szukajac pomyslow na moj ogrodek wrzucilam sobie w google 'przedogrodek pomysly' i co..? Pierwsze co mi wyskoczylo to forum i jeden z Twoich pierwszych postow... Wszystko byloby ok, ale przegladajac Twoje zapiski zorientowalam sie, ze my w tym samym kraju zyjemy... Tego sie po 'google' nie spodziewalam - zeby ze Szkocji trafic na polskie strony forum ogrodniczego i na kogos kto wcale nie z Polski pisze, a z calkiem niedalekiej dla mnie okolicy..... :D Bardzo mi sie milo na sercu zrobilo....
My dopiero zaczynamy 'walke' z ogrodkiem (taaak kamyczki..beton...smieci etc) wiec chwalic sie nie ma czym, ale chcialam Ci pogratulowac Twojego - jest sliczny! Masa roslinek, kolorowo, przytulnie... Pewnie jeszcze nie raz zerkne jak to wszystko rosnie.... No i musze sie zabrac za swoje 'hektary' ;:138 .....
Ilosc watkow masz przeogromna, oczywiscie nie mialam szans wszystkiego poczytac.... Moj glowny problem tutaj to bylo znalezc dobre centrum ogrodnicze.... Ciagle wspominam te z Polski... Bardzo brakuje mi ladnych iglakow, bo z bylinkami jakos latwiej...Widze ze zagladasz do 'Dobbies' i B&Q, no i stary, dobry Morrison.... :) Nie bardzo wiem w ktorej okolice mieszkasz, gdzies tam mi mignelo Stonehaven - jeśli to blisko od Ciebie to ciekawa jestem czy bylas w centrum obok Drum Castle ? Mains of Drum to sie nazywa chyba... Cudo, sliczne roslinki, a jakie mieli powojniki! Polecam jeśli jeszcze nie bylas. A drugie, ktore tez mi przypadlo do gustu jest w Banchory. Raemoir Garden Centre. No... tez robi wrazenie!
Pozdrawiam serdecznie, zycze cieplutkiej i szybkiej wiosny (oj juz mnie 'nosi' za roslinkami..) i nowych sukcesow !!!
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Doska2 - witaj serdecznie !!! Szalenie miło mi gościć ogrodową maniaczkę ze Szkocji :tan
Gdzie mieszkasz ? Załóż swoje konto koniecznie i pokaż swoje hektary :lol: Zawsze łatwiej się wtedy złapać i cokolwiek napisać, i poradzić !
No i ta ekscytacja z obserwacji powstającego ogrodu ! Rewelacja! Choć pracy przed tobą ogrom ;:108
W obu centrach opisanych przez ciebie nie byłam - pewnie się w końcu kiedyś wybiorę. Choć miejsca na roślinki niestety brak :roll: Na ciekawe iglaczki też "choruję" ale tutaj są w zasadzie nie do zdobycia...no i te ceny jak już coś jest :shock: zwłaszcza te minaturki szepione na pniu. Iglaki cudaki trzeba z PL przywozić w walizce :lol:
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Foggia - Marysiu, masz rację :) w końcu i u mnie rozkwitły krokusy. Ale jeszcze niedziele porządnie sypnęło śniegiem :shock:
WIdziałam fotki u Ciebie - mistrzowskie ujęcia ;:63

Aage - dzięki! Krokusy cieszą ogromnie po zimowej przerwie !

ElleBelle - ano masz rację :;230 Słonko trochę ostatni przygrzało to i co rusz latam do ogrodu krokusy podziwiać :) Strasznie mnie cieszą te kolorki !

-- 22 lut 2012, o 10:21 --
Michalska pisze:Agato mam pytanie czy oglądasz program "maja w ogrodzie" ? w dzisiejszym odcinku był ogród ze Szwecji -może Tobie by dało orientację gdzie to jest. I jeszcze mała prośba jak będziesz coś dla mnie odpowiadać na wątku to pisz m.m to będzie wiadomo że to dla mnie- dobrze ?????? pozdrawiam
;:138

"Maje" mam nagraną - jeszcze nie zdązyłam obejrzeć ostatniego odcinka. Ciagły brak czasu ;:224
A o m.m postaram się pamiętac przy odpisywaniu ! Pozdrawiam ciepło ;:7
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Steasi pisze:Jak to pięknie wygląda. W końcu jakaś wiosna :)
A to już się sadzi begonie? No bo moja coś zaczyna właśnie puszczać, więc chyba by wypadało :roll:
Masz racje Paula, wiosną powiało :heja
Begonie już czas sadzić ;:108 Bywa że dość długo kiełkują! Ja w zeszłym tygodniu posadziłam kupne i część juz wypuściła drobne listki. Dziś posadzę te moje, przechowane z zeszłego sezonu :)
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga przydreptałam zobaczyć Twoją wiosnę .
Przyśniły mi się krokusiki , tak więc czekam :wink:
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś mam wolne, lecę do przedszkola z młodszym oseskiem i mam nadzieję zajrzeć poźniej na FO i odpisać na resztę postów, no i do Waszych ogrodów zajrzeć.
I mam jeszcze zamiar begonie wysadzić, i lobelię posiać, i przejrzeć pozostałe nasiona bo coś tam mam z gazet ogrodniczych :D
;:7
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga chwila wolnego a lista robót długaśna ale pewnie sobie poradzisz. :D
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

Agatko Twoja operatywność jest jak prędkość światła bo wiadomo młodość ma takie "zwyczaje" ;:4
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

A ja zalepiłam temat w zeszłym sezonie i żółta poszła mi spać ;:224 No to sobie kupiłam nową- o ta już zadbam z zimowaniem
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O jak dobrze witać młodą forumowiczkę . Można służyć radą jeśli zechcesz. Zapraszam do moich "włości" ;:138
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tą informację przesyłałam do Dosia 2 zapomniałam dopisać
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Ago ;:196 wpadłam zobaczyć czy już masz w ogrodzie jakieś wiosenne kwitnące kwiaty u Was cieplej niż w Polsce .

Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”