Ogródek Gosi cz. 7
Re: Ogródek Gosi cz. 7
Gosiu, śliczne masz te różyczki.....zaś ci Muzykanci no cuuudni!
Witaj Małgoś.
Wpadłam się przywitać.
Różyczki masz prześliczne, kwitną na całego.
U mnie jeszcze w pąkach.
Ciekawe czy u Ciebie też takie błoto?
Wpadłam się przywitać.
Różyczki masz prześliczne, kwitną na całego.
U mnie jeszcze w pąkach.
Ciekawe czy u Ciebie też takie błoto?
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, jak na razie jestem bardzo zadowolona z muzykantów. Młody krzaczek, a tak szaleje, że widać go z daleka.
To poniżej to Acropolis. Też piękna rózą. Ma niesamowity kolor. Jakby pudrowy.
Ewa nie przysyła zdjęć?
Martuś, jeśli masz miejsce, to kupuj. Polecam.
Ewo, miło, że znalazłaś czas na forum. Już zobaczyłam jakie śliczności miałąś wiosną.
U mnie błota nie ma. Nie wiem ile deszczu by nie spadło i tak bedzie piach.
Dlatego nawet bardzo się cieszę, że jest mokro, bo potem będę miała ciężko
W tym roku straciła wszystkie turzyce. Ale już mam je z powrotem. Bardzo je lubię
Comte
Prawie wszystkie piwonie już przekwitły. To zdjęcia archiwalne
Jazz
Grussan
To poniżej to Acropolis. Też piękna rózą. Ma niesamowity kolor. Jakby pudrowy.
Ewa nie przysyła zdjęć?
Martuś, jeśli masz miejsce, to kupuj. Polecam.
Ewo, miło, że znalazłaś czas na forum. Już zobaczyłam jakie śliczności miałąś wiosną.
U mnie błota nie ma. Nie wiem ile deszczu by nie spadło i tak bedzie piach.
Dlatego nawet bardzo się cieszę, że jest mokro, bo potem będę miała ciężko
W tym roku straciła wszystkie turzyce. Ale już mam je z powrotem. Bardzo je lubię
Comte
Prawie wszystkie piwonie już przekwitły. To zdjęcia archiwalne
Jazz
Grussan
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gdzie nie spojrzę, tam róże, tylko moje się coś nie spieszą Przetacznik świetnie wygląda z różami, dobrze, że i ja wpadłam na ten pomysł. Kilka lat mi to zajęło, ale widać postęp
Piękny krzaczek Bremer Stadtmusikanten, moi muzykanci powolni, ale krzaczek się utrzymał przez zimę. To już nieźle.
Piękny krzaczek Bremer Stadtmusikanten, moi muzykanci powolni, ale krzaczek się utrzymał przez zimę. To już nieźle.
Różyczki, różyczki i moje ulubione przetaczniki.
Moje niebieskie też już kwitną, różowe dopiero się sposobią.
Tak faktycznie, Ty masz piach a ja glinę, to dopiero obrzydlistwo jak ja wykopuję.
Lepszy piach.
Moje niebieskie też już kwitną, różowe dopiero się sposobią.
Tak faktycznie, Ty masz piach a ja glinę, to dopiero obrzydlistwo jak ja wykopuję.
Lepszy piach.
Cześć Gosiu
Nie zaglądałam przez chwilę, a tu nieźle zarosło, przede wszystkim różanie Cieszy każdy nowy kwiat, prawda? U mnie też coraz więcej pąków się otwiera...
Muzykanci piękni... tak ich kochałam, a padli... jesienią znowu ich zaproszę, bo teraz jakoś nigdzie ich nie ma...
Nie zaglądałam przez chwilę, a tu nieźle zarosło, przede wszystkim różanie Cieszy każdy nowy kwiat, prawda? U mnie też coraz więcej pąków się otwiera...
Muzykanci piękni... tak ich kochałam, a padli... jesienią znowu ich zaproszę, bo teraz jakoś nigdzie ich nie ma...
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Gosiu zdjęcia śliczne, dziękuję
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosieńko, te Twoje srebrne przetaczniki są boskie Ja mam takie zwykłe, równiez z niebieskimi kwiatami i je uwielbiam, ale te Twoje są wręcz powalające
No a róże...ahhhh...te mogłabym oglądać bez końca Piękne są, zwłaszcza wpadła mi w oko 'Grussan'
No a róże...ahhhh...te mogłabym oglądać bez końca Piękne są, zwłaszcza wpadła mi w oko 'Grussan'
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
A wlasnie Gosik a propos siwych Przetacznikow, jakie one wysokie u Ciebie juz sa?
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgoś prześlicznie wygląda krata obrośnięta powojnikami. U mnie wypadły aż 4, muszę sobie dokupić, ostatnio siedzę na stronce e-clematis....dostaję już oczopląsu i nie mam pojęcia co kupić....wszystkie takie piękne
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ewa, ja mam takie wrażenie jak oglądam wiosną zdjęcia z ogródków poznańskich, albo wrocławskich. Tam wszystko już przekwita, a u mnie dopiero startuje.
No, ale u nas już pierwsze różyce przekwitną, a będziemy u Ciebie podziwiać.
U mnie masę pąków. To najlepiej kwitnący krzew jak na razie. I to dopiero pierwszy jego sezon. Już sobie wyobrażam co to bedzie w kolejnych latach.
Ewa, fakt, że glina ciężka do pracy, ale jak się dużo kompostu na rabatkę, to on całkiem ładnie potem rozluźnia glebę
Do uprawy gorszy jest piach. Tego, żeby nawieźć to trzeba by całe ciężarówki ładować.
Różowego przetacznika jeszcze nie mam. Muszę nadrobić ten brak.
Agunia, chyba znowu Twój wątek straciłam. Muszę nadrobić, ale to już jutro. Dzisiaj coś padam. Od rana tylko bym spała.
A muzykantów kup jeszcze raz. Tylko może lepiej wiosną? Ja jakoś straciłam chęć do jesiennych zakupów. Wiosną to przynajmniej wiadomo, że róża sezon będzie kwitła.
Halinko,
Gosiu, mam kilka rodzajów przetacznika. Brakuje mi rózowego, ale pewnie jest ich jeszcze więcej.
Grussan ma na początku różowawy kolorek, w trakcie przekwitania bieleje. Zaskoczyła mnie swoją żywotnością. Mimo przemarznięcia kwitnie na potęgę na tych swoich 2 badylkach, a i wypuściła nowy pęd. Muszę ją na zimę okryć bardziej.
Jula, ten siwy ma około 40 cm. Zwykłe przetaczniki są wyższe. Ten tworzy zwartą błyłę. Za to go lubię. Ale będzie musiał zostać troszeczkę przesadzony. Za bardzo włazi na Jazz.
Aguś, wcale się nie dziwię, że nie wiesz co kupić. Ja też bym nie wiedziała. Zazwyczaj kupowałam na żywca w sklepach ogrodniczych, co akurat mieli.
I dla mnie to było najlepsze, bo naprawdę jest tego tyle, że człowiek może zwariować zanim coś wybierze. A w jakiej kolorystyce Cię najbardziej interesują? Może najpierw zrób selekcję od tej strony?
To na dobranoc jeszcze 2 zdjęcia z Grussan
Lecę
No, ale u nas już pierwsze różyce przekwitną, a będziemy u Ciebie podziwiać.
U mnie masę pąków. To najlepiej kwitnący krzew jak na razie. I to dopiero pierwszy jego sezon. Już sobie wyobrażam co to bedzie w kolejnych latach.
Ewa, fakt, że glina ciężka do pracy, ale jak się dużo kompostu na rabatkę, to on całkiem ładnie potem rozluźnia glebę
Do uprawy gorszy jest piach. Tego, żeby nawieźć to trzeba by całe ciężarówki ładować.
Różowego przetacznika jeszcze nie mam. Muszę nadrobić ten brak.
Agunia, chyba znowu Twój wątek straciłam. Muszę nadrobić, ale to już jutro. Dzisiaj coś padam. Od rana tylko bym spała.
A muzykantów kup jeszcze raz. Tylko może lepiej wiosną? Ja jakoś straciłam chęć do jesiennych zakupów. Wiosną to przynajmniej wiadomo, że róża sezon będzie kwitła.
Halinko,
Gosiu, mam kilka rodzajów przetacznika. Brakuje mi rózowego, ale pewnie jest ich jeszcze więcej.
Grussan ma na początku różowawy kolorek, w trakcie przekwitania bieleje. Zaskoczyła mnie swoją żywotnością. Mimo przemarznięcia kwitnie na potęgę na tych swoich 2 badylkach, a i wypuściła nowy pęd. Muszę ją na zimę okryć bardziej.
Jula, ten siwy ma około 40 cm. Zwykłe przetaczniki są wyższe. Ten tworzy zwartą błyłę. Za to go lubię. Ale będzie musiał zostać troszeczkę przesadzony. Za bardzo włazi na Jazz.
Aguś, wcale się nie dziwię, że nie wiesz co kupić. Ja też bym nie wiedziała. Zazwyczaj kupowałam na żywca w sklepach ogrodniczych, co akurat mieli.
I dla mnie to było najlepsze, bo naprawdę jest tego tyle, że człowiek może zwariować zanim coś wybierze. A w jakiej kolorystyce Cię najbardziej interesują? Może najpierw zrób selekcję od tej strony?
To na dobranoc jeszcze 2 zdjęcia z Grussan
Lecę
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gosiu na pewno odpadają granaty, bo takie mam 2 odmiany. Blade róże też nie bardzo bo mam Jana Pawła, a on taki biało-różowy....chociaż bardzo mnie kusi Omoshiro i na niego chyba się skuszę. A pozostałe chyba będą w takich dosyć intensywnych kolorkach, żeby przyciągały wzrok....ale jest ich cała masa....i jak tak oglądam to bym brała wszystkie i intensywne i białe i granatowe Każdy jest inny i każdy piękny, i bądź tu mądry i wybierz
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Gosiaczku, to jeśli przetacznik po wysianiu powtarza cechy rośliny matecznej, to ja poproszę nasionka jeśli można Uwielbiam przetaczniki
A 'Grussan' na prawde jest przepiękna i zrobiła na mnie ogromne wrażenie
A 'Grussan' na prawde jest przepiękna i zrobiła na mnie ogromne wrażenie
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka