Ogród 100 róż cz. III
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród 100 róż cz. III
Ciągle słyszę pochwały o Lions R. i co sezon kusi mnie jej zakup, ale jakoś zniechęca mnie ta morela w centrum kwiatu . Czy ona jest taka wyrazista jak w awatarze?
Nie wiem, czy Wam się nie znudziły te różyce w lutym, ale jakoś mi się nie chce pokazywać ośnieżonych rabat...
Do wiosny więc musicie się męczyć
Justi, ja bym optowała za tą drugą wersją
Alexia, no widzisz jaka jestem poukładana, jak wszystko musi mi pasować
Dzięki Konradzie za miłe słowa
Dorotko, odpowiedziałam u Ciebie
Jolcia, to fajnie, że nie zrezygnowałaś z Mme Hardy. Masz dużo miejsca, to Mme będzie mogła się pięknie zaprezentować. To róża jak najbardziej do półcienia, a kwiaty ma przecudnej urody Ja też już nie uważam, że niepowtarzanie to mankament. W drugiej połowie lata można trochę odpocząć od tej masy kwiatów.
Wyszukałam na Helpie Baltimore Belle. Wygląda zjawiskowo ? zwłaszcza oparta o ten murek... Ale to tyle co mogę o niej powiedzieć Z pnących mam tylko New Dawn i na nich kończy się moje zainteresowanie takimi różami
Gosia, rzuciłam okiem na tę Miss Fine. Piękny kwiat, ale jak dla mnie ? tylko ten na wpół rozwinięty
Elwi, ja też wolę swój ogród bez śniegu, zdecydowanie Jak na złość znowu pada. Dobrze, że jest w miarę ?ciepło?, bo nie zabezpieczyłam niektórych donic.
Lionsa jeśli wymienię, to nie w tym sezonie, ale absolutnie nie zamierzam się go pozbywać z ogrodu !
No, widzisz Monia, a ja wręcz uwielbiam taką morelową Lions Rose. W miarę przekwitania ? blednie. Dla mnie jednak bez tej pierwszej, ciemniejszej fazy ta róża nie byłaby atrakcyjna
The Alnwick Rose. To róża, przed którą nie wiedzieć dlaczego długo się broniłam. Zastąpiła Claire Austin i myślę, że słusznie
Do wiosny więc musicie się męczyć
Justi, ja bym optowała za tą drugą wersją
Alexia, no widzisz jaka jestem poukładana, jak wszystko musi mi pasować
Dzięki Konradzie za miłe słowa
Dorotko, odpowiedziałam u Ciebie
Jolcia, to fajnie, że nie zrezygnowałaś z Mme Hardy. Masz dużo miejsca, to Mme będzie mogła się pięknie zaprezentować. To róża jak najbardziej do półcienia, a kwiaty ma przecudnej urody Ja też już nie uważam, że niepowtarzanie to mankament. W drugiej połowie lata można trochę odpocząć od tej masy kwiatów.
Wyszukałam na Helpie Baltimore Belle. Wygląda zjawiskowo ? zwłaszcza oparta o ten murek... Ale to tyle co mogę o niej powiedzieć Z pnących mam tylko New Dawn i na nich kończy się moje zainteresowanie takimi różami
Gosia, rzuciłam okiem na tę Miss Fine. Piękny kwiat, ale jak dla mnie ? tylko ten na wpół rozwinięty
Elwi, ja też wolę swój ogród bez śniegu, zdecydowanie Jak na złość znowu pada. Dobrze, że jest w miarę ?ciepło?, bo nie zabezpieczyłam niektórych donic.
Lionsa jeśli wymienię, to nie w tym sezonie, ale absolutnie nie zamierzam się go pozbywać z ogrodu !
No, widzisz Monia, a ja wręcz uwielbiam taką morelową Lions Rose. W miarę przekwitania ? blednie. Dla mnie jednak bez tej pierwszej, ciemniejszej fazy ta róża nie byłaby atrakcyjna
The Alnwick Rose. To róża, przed którą nie wiedzieć dlaczego długo się broniłam. Zastąpiła Claire Austin i myślę, że słusznie
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Mam ją już dwa sezony , ale kwiatami się nie nacieszyłam , słabo mi kwitnie , ale jeszcze
poczekam ,zobaczę , tak szybko róz nie zmieniam , a może w tym roku się poprawi
poczekam ,zobaczę , tak szybko róz nie zmieniam , a może w tym roku się poprawi
Dzisiaj robota ? oględnie mówiąc idzie mi średnio. Wrzucę więc ostatnie róże z września
Jubilee Celebration
Tranquility
Novalis
Petticoat
The Wedgwood Rose
Laurent Cabrol. Znowu...
Kurfürstin Sophie
The Alnwick Rose
Claire Marshall
Bonica
New Dawn
Baronesse
Jubilee Celebration
Tranquility
Novalis
Petticoat
The Wedgwood Rose
Laurent Cabrol. Znowu...
Kurfürstin Sophie
The Alnwick Rose
Claire Marshall
Bonica
New Dawn
Baronesse
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zdecydowanie nie powinnam zaglądać do różanych wątków Bo się to kończy zamówieniem na 8 kolejnych krzaczków i to bez kompletnej koncepcji, gdzie je posadzę
Baronesse kiedyś nie doceniałam, a teraz uważam ją za świetną, bezproblemową róże
Baronesse kiedyś nie doceniałam, a teraz uważam ją za świetną, bezproblemową róże
Tereniu, ja pozbyłam się Clair Austin głównie dlatego, że miała zbyt ciasno. Alnwick ma (powinien mieć) wąski pokrój, więc mi lepiej pasuje. Z kwitnienia też byłam zadowolona. Kupiłam już większego "gotowca" i nie musiałam czekać aż się rozkręci
Ania, takie wielkie improwizacje też dają dużo frajdy
Baronesse to jedna z moich najlepszych rabatówek
Ania, takie wielkie improwizacje też dają dużo frajdy
Baronesse to jedna z moich najlepszych rabatówek
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Przyznam, że poza jedną różaną rabatą, wszystkie są wynikiem improwizacji. I ta zaplanowana jest dla mnie za grzeczna i nieco nuda
Co do Baronesse zgadzam się A poza nią: Pastella, Maria Teresa i Coral Palace. Przynajmniej dla mnie.
Co do Baronesse zgadzam się A poza nią: Pastella, Maria Teresa i Coral Palace. Przynajmniej dla mnie.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
dziś do tej pory net nie chciał mnie obsłużyć....
Czy kwiat Tranquility jest zawsze taki śliczny jak na Twoim zdjęciu?
Polecisz ją Aniu..... , bo ja już naszą koleżankę zaangażowałam.... tylko czy nie będę żałować
tego wyboru
Czy kwiat Tranquility jest zawsze taki śliczny jak na Twoim zdjęciu?
Polecisz ją Aniu..... , bo ja już naszą koleżankę zaangażowałam.... tylko czy nie będę żałować
tego wyboru
Ania, jednym słowem, aby uniknąć nudy ? tak trzymaj
Mariatheresia też, jak najbardziej, bo to prawie to samo co Baronesse, tylko w innym kolorku. Pastella, no mam małe ale... Niby te baty na jesień mi nie przeszkadzają, ale wolałabym, żeby była grzeczniejsza
Tej trzeciej panienki nie mam, ale wierzę na słowo
Majeczko, to kwiat jesienny i raczej średniej urody W lecie były ładniejsze Moja Tranquility to pierwszoroczniak. Na razie nie mam zastrzeżeń. Była zdrowa. Z resztą - szału nie było, ale liczę na więcej w tym roku
Mariatheresia też, jak najbardziej, bo to prawie to samo co Baronesse, tylko w innym kolorku. Pastella, no mam małe ale... Niby te baty na jesień mi nie przeszkadzają, ale wolałabym, żeby była grzeczniejsza
Tej trzeciej panienki nie mam, ale wierzę na słowo
Majeczko, to kwiat jesienny i raczej średniej urody W lecie były ładniejsze Moja Tranquility to pierwszoroczniak. Na razie nie mam zastrzeżeń. Była zdrowa. Z resztą - szału nie było, ale liczę na więcej w tym roku
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
-
- 100p
- Od: 27 maja 2014, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu,zawsze oglądam z przyjemnością,podziwiam i uczę się
A jakie roślinki planujesz z jednorocznych?
A jakie roślinki planujesz z jednorocznych?
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Ojejku, jakie piękne, kochane różyczki
- Marzena2007
- 50p
- Od: 22 sty 2012, o 19:31
W błogiej nieświadomości różanej zakupiłam dwa lata temu The Alnwick Rose i się dziwiłam jak piekna może być ta roża. W tym roku dała czadu z kwitnieniem. Ma wąski pokrój i kwiaty niemal idealnie na tej samej wysokosci ok 1-1,2 m
Trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno tak samo z James'em G . tylko ten buja u mnie niemal do samego nieba, ale już wiem, że trzeba go kulkować.
Pozdrawiam Aniu i nigdy dość zdjęć Twych róż
Trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno tak samo z James'em G . tylko ten buja u mnie niemal do samego nieba, ale już wiem, że trzeba go kulkować.
Pozdrawiam Aniu i nigdy dość zdjęć Twych róż
Madżenka " "Madżenie ogrodnika... " w innej wirtualnej przestrzeni
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Tranquillity masz taką budyniową w środku ? Moje takie nie są. A może to kwestia światła i zdjęcia
Cudne zdjęcia, cudne róże
Cudne zdjęcia, cudne róże