Borówka amerykańska - 5 cz

Drzewa owocowe
Zablokowany
ania 25
50p
50p
Od: 21 sty 2015, o 00:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Borówka amerykańska - 5 cz

Post »

Ja swoje odchwaściłam nawoziłam i obsypałam korą grubą,bo miałam ostatnio drobną to śladu nie było. To teraz czekać na jagódki.
boggi
500p
500p
Od: 8 maja 2013, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moje tez powoli puszczają listki, pąki już pękają, mam nadzieję, że będzie już ciepło albo że zimno im już nic nie zrobi :)
swistak
200p
200p
Od: 22 maja 2013, o 20:58

Post »

Witam,ania25 na nawożenie to chyba za wczesnie,nawożenie od Kwietnia.U nie też pękają pąki może nie będzie już tak wielkich mrozów,pozdrawiam piotr
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ja też w niedzielę będe podsypywać siarczanem :wink:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
whitedame
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lut 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

dolores10 pisze:Z Patriota podobno w granicach 10 kg z krzaczka - dorosłego w optymalnych warunkach.

Mam 6 krzaczków posadzonych w ubiegłym roku
-Duke
-Patriot
-Chandler
-Bluejay
- 2x Darrow

Chciałybyśmy z córką dosadzić jeszcze kilka krzaczków i zastanawiamy się nad odmianami i czy w rezultacie końcowym nie przesadzimy skoro one takie plenne.
Moze ktoś nam doradzi jakie odmiany będą pasowały do już obecnych

pozdrawiam
Ja korzystałam z takiej tabeli, może Tobie też pomoże. Odmiany zazębiające się czyli kwitnące w podobnym terminie zapylają się wzajemnie.
Obrazek
;:233 Beata
Umysł jest jak spa­dochron. Nie działa, jeśli nie jest ot­warty Frank Zappa
ania 25
50p
50p
Od: 21 sty 2015, o 00:07

Post »

swistak pisze:Witam,ania25 na nawożenie to chyba za wczesnie,nawożenie od Kwietnia.U nie też pękają pąki może nie będzie już tak wielkich mrozów,pozdrawiam piotr
U mnie na opakowaniu pisze marzec a potem maj i chyba sierpień. Wyniosłam z domu opakowanie to sierpnia nie jestem pewna.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Ja dziś dostarczyłam swoim boroweczkom siarczanu amonu i zdecydowałam się na ostre ciecie Chandlera ;:145 - wycięłam trzy pędy bo w zeszłym roku wypuścił tylko jeden. Nie miał siły wykarmić jagódek - mam nadzieje że będzie dobrze

Patriot

Obrazek
Pozdrawiam. Ewa
Volvosia
100p
100p
Od: 3 kwie 2013, o 16:19

Post »

Czy połowa marca przy obecnej pogodzie to dobra pora na sadzenie borówek w gruncie?
Asia
Awatar użytkownika
violla
100p
100p
Od: 7 paź 2014, o 19:43

Post »

mewa pisze:Ja dziś dostarczyłam swoim boroweczkom siarczanu amonu i zdecydowałam się na ostre ciecie Chandlera ;:145 - wycięłam trzy pędy bo w zeszłym roku wypuścił tylko jeden. Nie miał siły wykarmić jagódek - mam nadzieje że będzie dobrze

Patriot

Obrazek
Mewa,ja w zeszłym roku posadziłam 1 chandlera i ma on tylko jeden długi pęd.Miał jeszcze dwa ale padły.Przyciąć,żeby puścił więcej pedów,czy dac mu spokój?To młode,zeszłoroczne krzaki.No i one mają albo maleńkie pączki albo wcale(mam więcej krzaków) no i nie wiem,czy coś im nie tak i wymienić,czy dac im szanse jeszcze ten rok.Przesadzałam je z 3 miesiące po posadzeniu i może to im zaszkodziło?
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Wiolu ja bym rok poczekała i podkarmila na wiosnę . jeżeli dwa pędy Ci padły to może wypuści mlode. poczekaj niech wypowiedzą się inni .
U mnie chandler stał w miejscu ze trzy lata w zeszłym roku wydał niesamowitą ilość owoców ktorych nie był w stanie wykarmić .
wyciełam trzy stare pędy - zostawiłam jeden stary i jeden mlody
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
violla
100p
100p
Od: 7 paź 2014, o 19:43

Post »

Ja chyba zbyt niecierpliwa jestem a na działce tak to nie działa :)Zostawię w spokoju te borówki i zobaczę,jak sobie poradzą.Myslałam,że jak przytnie sie pęd to wypusci mi nowe od korzenia ale jak tak by sie nie stało,to miałabym po krzaku.Kupiłam 8 krzaków borówki,w tym dwa chandlery i jedyny krzak który nie wytrzymał zamieszania wokół nich,był właśnie chandler.Został mi tylko jeden i chciałabym,żeby jednak dał radę :)Mam nawóz do borówek specjalny musze doczytac tylko,kiedy dac im pierwszą dawkę.
swistak
200p
200p
Od: 22 maja 2013, o 20:58

Post »

Witam,violla już o tym pisałem,z tego co się doczytałem na forach i nie tylko tym, borówkę zasila się w Kwietniu,Maju i Czerwcu.Dla zapominalskich jest ostatni termin 15 Lipiec i dodam że borówka nie wymaga zbyt dużego nawożenia dla początkujących są nawozy wieloskładnikowe gotowe instrukcja na każdym opakowaniu,piotr
kaLo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2013, o 12:13

Post »

Jeżeli borówka zostanie nawieziona teraz,może zostać pobudzona do wzrostu,a zima jak na razie nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa.
Zablokowany

Wróć do „Drzewa i krzewy OWOCOWE”