Borówka amerykańska - 5 cz
-
- 50p
- Od: 21 sty 2015, o 00:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Borówka amerykańska - 5 cz
Ja swoje odchwaściłam nawoziłam i obsypałam korą grubą,bo miałam ostatnio drobną to śladu nie było. To teraz czekać na jagódki.
Moje tez powoli puszczają listki, pąki już pękają, mam nadzieję, że będzie już ciepło albo że zimno im już nic nie zrobi
-
- 200p
- Od: 22 maja 2013, o 20:58
Witam,ania25 na nawożenie to chyba za wczesnie,nawożenie od Kwietnia.U nie też pękają pąki może nie będzie już tak wielkich mrozów,pozdrawiam piotr
- whitedame
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja korzystałam z takiej tabeli, może Tobie też pomoże. Odmiany zazębiające się czyli kwitnące w podobnym terminie zapylają się wzajemnie.dolores10 pisze:Z Patriota podobno w granicach 10 kg z krzaczka - dorosłego w optymalnych warunkach.
Mam 6 krzaczków posadzonych w ubiegłym roku
-Duke
-Patriot
-Chandler
-Bluejay
- 2x Darrow
Chciałybyśmy z córką dosadzić jeszcze kilka krzaczków i zastanawiamy się nad odmianami i czy w rezultacie końcowym nie przesadzimy skoro one takie plenne.
Moze ktoś nam doradzi jakie odmiany będą pasowały do już obecnych
pozdrawiam
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
-
- 50p
- Od: 21 sty 2015, o 00:07
U mnie na opakowaniu pisze marzec a potem maj i chyba sierpień. Wyniosłam z domu opakowanie to sierpnia nie jestem pewna.swistak pisze:Witam,ania25 na nawożenie to chyba za wczesnie,nawożenie od Kwietnia.U nie też pękają pąki może nie będzie już tak wielkich mrozów,pozdrawiam piotr
Ja dziś dostarczyłam swoim boroweczkom siarczanu amonu i zdecydowałam się na ostre ciecie Chandlera - wycięłam trzy pędy bo w zeszłym roku wypuścił tylko jeden. Nie miał siły wykarmić jagódek - mam nadzieje że będzie dobrze
Patriot
Patriot
Pozdrawiam. Ewa
-
- 100p
- Od: 3 kwie 2013, o 16:19
Czy połowa marca przy obecnej pogodzie to dobra pora na sadzenie borówek w gruncie?
Asia
- violla
- 100p
- Od: 7 paź 2014, o 19:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mewa,ja w zeszłym roku posadziłam 1 chandlera i ma on tylko jeden długi pęd.Miał jeszcze dwa ale padły.Przyciąć,żeby puścił więcej pedów,czy dac mu spokój?To młode,zeszłoroczne krzaki.No i one mają albo maleńkie pączki albo wcale(mam więcej krzaków) no i nie wiem,czy coś im nie tak i wymienić,czy dac im szanse jeszcze ten rok.Przesadzałam je z 3 miesiące po posadzeniu i może to im zaszkodziło?
Wiolu ja bym rok poczekała i podkarmila na wiosnę . jeżeli dwa pędy Ci padły to może wypuści mlode. poczekaj niech wypowiedzą się inni .
U mnie chandler stał w miejscu ze trzy lata w zeszłym roku wydał niesamowitą ilość owoców ktorych nie był w stanie wykarmić .
wyciełam trzy stare pędy - zostawiłam jeden stary i jeden mlody
U mnie chandler stał w miejscu ze trzy lata w zeszłym roku wydał niesamowitą ilość owoców ktorych nie był w stanie wykarmić .
wyciełam trzy stare pędy - zostawiłam jeden stary i jeden mlody
Pozdrawiam. Ewa
- violla
- 100p
- Od: 7 paź 2014, o 19:43
Ja chyba zbyt niecierpliwa jestem a na działce tak to nie działa :)Zostawię w spokoju te borówki i zobaczę,jak sobie poradzą.Myslałam,że jak przytnie sie pęd to wypusci mi nowe od korzenia ale jak tak by sie nie stało,to miałabym po krzaku.Kupiłam 8 krzaków borówki,w tym dwa chandlery i jedyny krzak który nie wytrzymał zamieszania wokół nich,był właśnie chandler.Został mi tylko jeden i chciałabym,żeby jednak dał radę :)Mam nawóz do borówek specjalny musze doczytac tylko,kiedy dac im pierwszą dawkę.
-
- 200p
- Od: 22 maja 2013, o 20:58
Witam,violla już o tym pisałem,z tego co się doczytałem na forach i nie tylko tym, borówkę zasila się w Kwietniu,Maju i Czerwcu.Dla zapominalskich jest ostatni termin 15 Lipiec i dodam że borówka nie wymaga zbyt dużego nawożenia dla początkujących są nawozy wieloskładnikowe gotowe instrukcja na każdym opakowaniu,piotr
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Jeżeli borówka zostanie nawieziona teraz,może zostać pobudzona do wzrostu,a zima jak na razie nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa.