U Violi " Za oknem " cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
olgawro
200p
200p
Od: 21 paź 2011, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Violi " Za oknem " cz.2

Post »

Violu czy mogłabyś podać przepis na czosnek wygląda bardzo smakowicie pozdrawiam :)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Violka, trochę Ciebie tu nie było, ale rozumiem, że miałaś sporo pracy. Plony nadzwyczaj udane, w ogrodzie błyszczy, a Kokosiki boskie. Jak Ty to dziewczyno ogarniasz? A w dodatku powiększasz część warzywniczą, a to sporo pracy. Podziwiam.
Cienista, zarośnięta tajemniczo rabata bardzo fajnie wygląda. Lubię takie miejsca które z czasem same sobie radzą i zaskakują własnymi rozwiązaniami.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
daro---
100p
100p
Od: 17 sie 2016, o 22:44

Post »

;:215 Za kilka lat jak to wszystko co teraz sadzisz się rozrośnie to będzie po prostu ogród botaniczny jak ta lala ;:63 . A powiedz mi jak będziesz zimować siewki Judaszowca ?? Też na wiosnę wysiałem nasiona i nie chciałbym ich stracić przez zimę , na razie trzymam je w małych doniczkach.
Pozdrawiam
Daro---
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Dobry wieczór
U mnie w ogrodzie pełno grzybów :) nie zbieram ich bo się nie znam,tylko oglądam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chryzantemki zaczynają kwitnienie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu kolorek Hot CHocolate niesamowity, i długo kwitnie :)

Ewciu co do rudbekii dam znać kiedy bym wysłała, zapytam Ciebie o adres na pw. Grzyby mam w ogrodzie jak widzisz na zdjęciach ;:oj Róża o którą pytasz to wielkokwiatowa, niski krzak do 80 cm .

Moniczko dziękuję, zaraz idę do Ciebie zobaczyć jakie cuda pokazujesz ;:168

Olunia - olawro ,czosnek tak samo jak kiszone ogórki. Całe głowy ze skórami do czystego słoika. Zagotować wodę z solą- na 1 l , 2 łzyki soli.Studzisz ... Do słoika układasz koper - baldachy.. gorczyca , listki laurowe - chrzan. Zalewasz , zamykasz , 2 tygodnie w domu trzymasz a potem do chłodu.

Małgosiu , już nie męczę się rękami, mam traktorek i nim ogarniam glebę :lol: Kokosiki boskie....na zdjęciach ;:306

Daro , bardzo bym chciała mieć zarośnięte drzewami.. one wolno rosną. Judaszowce, te malutkie będę zimowała w chłodnym pomieszczeniu, a na drugi rok na wiosnę posadzę już do gruntu.

Dobranoc .

Obrazek
Awatar użytkownika
daro---
100p
100p
Od: 17 sie 2016, o 22:44

Post »

Dzięki za rade , też tak przezimuję Judaszowce 8-) Tak nie mogę się napatrzeć na grzyby jakie u Ciebie rosną bo z tego co pamiętam to grzybnia żyje w symbiozie z drzewami iglastymi i to jest wieloletni proces , masz jakiś sposób ?? W tym roku po grzybobraniu "obierki" rozsypałem pod choinkami , może to coś da ;:224
Pozdrawiam
Daro---
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Viola, Twoje chryzantemy to bajkowy świat, a sowa czujnym okiem je pilnuje. Super!!! ;:138
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich i zapraszam do mojego ogrodu na jesienny spacer

Obrazek

Obrazek
Moniczko chryzantemki kocham, zbieram ich odmiany i szukam nowych ale tylko zimujące mnie interesują. Sporo odmian kupiłam tutaj na forum, ale dużo z nich było niestety oszukanych -jednorocznych niestety.. a ile zachodu z kupnem większej ilości i cena bardzo bardzo wysoka.

Obrazek

Obrazek

Asterki

Obrazek

Taką mam kobee w tym roku :) muszę ją ciąć bo tak się rozrasta i cała w kwiatach
a teraz ma dużo nasienników.

Obrazek

Obrazek

Daro mieszkam przy lesie, w ogrodzie od lat sypię zrębki drzew iglastych i liściastych.

Dawno temu siałam irgę,to jakaś odmiana krzewiasta

takie krzaczki porosły

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocki życzę

;:167
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój jesienny ogród

kocham moje chryzantemki, jest ich coraz więcej. Wiosną będą miały kolejne nowe miejsce na polu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Starlet z lawendą

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jadalne kasztanki na dobranoc dla wszystkich :wit

Obrazek
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Violu, wszystkie pory roku są w Twoim ogrodzie cudne, ale jesień chyba najpiękniejsza ;:167
Chryzantemy, astry i trawy tworzą iście bajkowy klimat. Jestem oczarowana. ;:oj
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich wieczorową porą. Jesienią jest chyba najwięcej roboty w ogrodzie.. bynajmniej u mnie.
Nowe krzaczki róż 15 sztuk już posadzone na swoich miejscach

Obrazek

rabatka będzie ładna, jeszcze tylko zrębki a może keramzyt ponoć jest dobry pod róże

Obrazek

Obrazek

Dalie wykopane, opisane i popakowane w siatki jak co rok

Obrazek

Obrazek

Moniczko Ja kocham nasze cztery pory roku, ale chyba wiosnę kocham najbardziej, a jesień kocham za chryzantemki i za liście spadające z drzew uwielbiam ten widok. Może jestem dziwna...ale jakoś tak mam od dziecka z tymi listkami opadającymi z drzew ;:167
Pozdrawiam Cię kochana.

W tym roku kiszona kapusta w słoikach

Obrazek

Chryzantemki dla Was na dobranoc ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Violuś ,cudowne są twoje chryzantemy i jesienny ogród ,on tak szybko się rozrasta ,ze nadziwić się nie mogę ,cieszę się ,ze malinki ładnie rosną i dobrze owocują ,moje dalej dojrzewają ,może jutro zbiorę i zrobię kompociki,bo soczków już dużo zrobiłam ,nowa rabatka z różami świetnie się zapowiada ,jak ja lubię takie mieszane rabaty ,grzybki w ogrodzie masz jadalne ,przynajmniej te które pokazałaś ,jak nie wiesz co zerwać to zbieraj tylko te z gąbką pod spodem ,a blaszkowych nie ruszaj i będzie dobrze ,chociaż są tez takie z gąbką których się nie je ,dobrze mieć troszkę doświadczenia ,pieski jak zawsze rozbrajające ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Patrzę i wzdycham do Twoich nowych nabytków,bo ja w tym roku nic nie zamówiłam po raz pierwszy od ośmiu lat ;:224
Co za piękności zamieszkały w Twoim ogrodzie? ;:oj
Karpy dalii jak ładnie pogrupowałaś i opisałaś,moje jeszcze czekają na wykopanie.W sobotę może je wykopię ;:108
Miłego week :wit
Littleboy
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 27 paź 2017, o 21:58

Post »

Trafiłem do cudownego raju na Ziemi .
Każda pora roku w Twoim ogrodzie jest piękna, ale jesień pobiła wyglądem wszystkie pozostałe.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”